Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.11.2016.
15:04
M. Topalović - Vesti A

Srpski Pirlo sa Alpa

Nikola Ivić uspešno predvodi Bišofshofen u austrijskoh Landesligi

Instagram
Paker i strelac: Nikola Ivić (Bišofshofen)

Sa nekoliko golova, uz brojne asistencije, u dresu Bišofshofena Srbin Nikola Ivić (19) predstavlja udarnu iglu kluba sa severa Austrije. Na 50 kilometara od Salcburga smešten je prelep gradić poznat po velelepnoj ski skakaonici sa Novogodišnje turneje. Na obalama reke Salcah fudbal je glavna atrakcija kada prođu zimske čarolije. 
- Imamo solidan ti mu Landesligi (grupa Salcburg), a cij nam je da se nađemo u prvih devet. Vals i Nojmarkt su stekli prednost dok je par klubova baš zaostalo -  analizira stanje na tabeli Ivić.
Nikola je imao šest godina kada je sa roditeljima iz sela Smoljinac kod Požarevca preselio u Austriju. Prošao je mlađe kategorije najslavnijih klubova Viner Sportkluba, Rapida i Austrije. Profesionalnu karijeru počeo je sa 18 godina u Viner Nojštatu.
- Igram na poziciji centralnog veznog. Odlika mi je igra levom nogom, a idol Andrea Pirlo mada nismo istih proporcija. Visok sam 183 santimetara, a imam 75 kilograma. U srednjem redu najviše može da dođe do izražaja urođena srpska tehnika, smisao za igru i kontrolisanje situacije na terenu. Kao poseban kvalitet smatraam delovanje u prekidu.

Instagram
Dokazao se u Austriji: Nikola Ivić

Austrija?
- Brzo sam se prilagodio i fudbalski eksplodirao. U ljubičastom dresu Austrije proveo sam tri predivne godine. Za mnoge je bio iznenađenje kada sam 2010. prešao u redove ljutog rivala Rapida. Nije bilo problema. Presudila je geografija. Rapid je bio puno bliže mojoj kući nego akademija Austrije zbog čeka nisam bio u mogućnosti da uskladim obaveze u školi i treninge. Tada sam mogao maksimalno da se posvetim fudbalu, a ima osam nemerljivu pomoć novog trenera i saigrača.
Ivić je po principu ko pre devojci...već igrao nekoliko mečeva za mlađe reprezentativne selekcije Austrije. 
- Bez obzira na to nisam zaboravio poreklo. Jednostavno, u određenom periodu Austrija je prva reagovala. Debitovao sam za U17 još dok sam bio član Rapida. Pobedili smo Rumuniju sa 4:2. Zadovoljan sam prikazanom partijom i tako je sve počelo.

Instagram
Pod Polakovom dirigentskom palicom: Nikola Ivić

Ambicije? 
- Ponosan sam što sam Srbin, ali trenutno želim da se što više nametnem, probijem se u mladu reprezentaciju Austrije i eventualno pređem u neku od najjačin evropskih liga.

                                               Polakove putešestvije

Miroslav Polak (58) bivši fudbaler Partizana, Rada, Malmea, Panioniosa, Sv Salcburga i Puha od 1990. godine uspešno radi kao trener u Austriji. Krenuo je od Puha, u kome je završio igračku kariejru, a onda su se ređali BNZ Salcburg, FK Austrija (amateri), BNZ Salcburg (U18), Braunau, SV Salcburg, Sent Johan (trener pa sportski direktor), ponovo 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online