Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 20.06.2010.
17:56 >> 19:48h
Vestionline A

Novi Zeland iznenadio "Azure"!

Fudbaleri Italije i Novog Zelanda podelili su bodove odigravši nerešeno 1:1 (1:1) u meču drugog kola Grupe F Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Još jedno veliko iznenađenje na Mundijalu viđeno je na meču na Mbombela u Nelspruitu. Ekipa Rikija Herberta, koja je pre meča važila za potpunog autsajdera povela je već u 7. minutu preko Šmelca, koji je iskoristio gužvu u šesnaestercu i smušenu odbranu Italijana.

Aktuelni svetski prvaci izjednačili su u 29. minutu iz penala, koji je dosuđen nako što je igrač Novog Zelanda povukao za dres De Rosija, a precizan sa "bele tačke" bio je Jakvinta.

Italijani su u nastavku na sve načine pokušavali da dođu do tri boda, ali Jakvinta, Đilardino, Markizio u prvom, kao ni Pacini, Di Natale i Kamoranezi u drugom poluvremenu jednostavno nisu uspevali da probiju odbranu igrača Novog Zelanda koji su uvek bili na pravom mestu. Ukoliko bi neko iz odbrane kiksnuo, tu se uvek nalazio odlični golman Mark Peston, koji je u pet-šest navrata sprečavao čiste golove.

Još veću senzaciju pred kraj meča mogao je da napravi napadač Novog Zelanda Kris Vud, ali je šutirao neprecizno iz izgledne pozicije.

 U grupi F pred poslednje kolo sve četiri ekipe imaju šanse za prolaz. Paragvaj ima četiri boda, Italija i Novi Zeland po dva, a Slovačka jedan. Zanimljivo je da bi Italijani, ukoliko čak odigraju i nerešeno sa Slovacima prošli dalje, ukoliko Paragvaj "očekivano" dobije Novi Zeland.

"Azuri" su 1982. u Španiji takođe prošli grupu sa tri boda i na kraju su osvojili titulu.

Selektor Italije Marčelo Lipi izjavio je da njegova ekipa nije imala potrebnu dozu sreće kako bi pobedila autsajdera Novi Zeland.

"Nismo imali sreće, ali se mora reći da i nismo prikazali neku impresivnu igru. Praktično smo počeli meč sa golom manjka...taj rani pogodak (7.min) nas je malo poremetio i otežao nam posao u mnogome. Igrali smo sa velikom željom za pobedom, ali nismo bili konkretni u završnicama napada. Sada moramo da pobedimo poslednji meč u grupi ako imamo želju da ostanemo ovde", rekao je Lipi.

Napadač Vićenco Jakvinta, koji je Italiji doneo izjednačenje sa penala u 28. minutu, kaže da će "azuri" sigurno pobedili Slovake.

"Novi Zeland se dobro branio i mi nismo pravili stopostotne ssanse. Šteta za onu stativu Montoliva. Malo jesmo razočarani, ali nismo klonuli duhom jer znamo da pobedom nad Slovacima idemo dalje", dodao je Jakvinta.

Italija - Novi Zeland 1:1 (1:1)
Strelci: Jakvinta 29'pen - Šmelc 7'. Stadion: Mbombela u Nelspruitu. Gledalaca: 38.229. Glavni sudija: Karlos Batres (Gvatemala). Žuti kartoni: Falon 15', Smit 28' (Novi Zeland).

 

ITALIJA: Marketi, Zambrota, Kanavaro, Kjelini, Krišito, Pepe (od 46' Di Natale), De Rosi, Montolivo, Markisio (od 61' Pacini), Jakvinta, Đilardino (od 46' Kamoranezi). Selektor: Marčelo Lipi.

NOVI ZELAND: Paston, Rid, Nelsen, Vicelić (od 80' Kristi), Smit, Falon (od 62' Vud), Bertos, Eliot, Lokhed, Kilen (od 90' Baron), Šmelc. Selektor: Riki Herbert.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online