Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.04.2017.
13:54
M. Topalović - Vesti A

Korejac Rik u Radu

Egzotičan fudbaler u mlađim kategorijama "građevinara"

foto M. Topalović
UČI FUDBAL I JEZIK: Hvang Jong Von

Điu, Liu, Some, Zemljanuhin, Gafurov...samo su neki od egzotičnih stranaca u našem fudbalu. Ni Evropa nije imuna. Akram Afif (Katar) igra za Sporting iz Hihona, Indonežanin Stefano Lilipali član je holandskog Kambura, a Tadžikistanac Parvizčon Umarbajev član je bugarske Lokomotive iz Plovdiva.
Uskoro ce Srbija mogi da se pohvali prvim Korejcem u našoj ligi. Rad namerava da sklopi ugovor sa Hvang Jong Vonom (19) koji već nekoliko meseci vredno trenira na Banjici.
- Igrao sam na Filipinima u Manila Nomadsima, Seres Lasal, Sokerok i Sportivo Uno gde je moj otac Hvang Man Jong generalni menadžer, kaže simptaični Von.
Zahvaljujuci vezama u Srbij odlučio je da mu se sin fudbalski školuje u zemlji svetskog šampiona poznatoj po sjajnom radu sa mladim fudbalerima. Nije uobičajeno da u eri ekspanzije fudbala u Aziji neko dođe u Srbiju, ali Hvang Jong Von je krenuo obrnutim putem. I dok se u Koreji prica o Drakuliću, Bogdanoviću, Urumovu...vredni Rik (internacionalno ime) vredno radi u pogonu "građevinara". Kažu da je talentovan, nedovoljno taktički obučen, ali potencijal o kome će se tek čuti. Za sada je samo atrakcija u redovima ligaša sa Banjice.
Rođen je u Seulu, a stanovnik Srbije je od ove  zime. Posle mesec dana stažiranja odlučeno je da ostane na stadionu Kralj Petar I.

foto M. Topalović
VOLI SRPSKU KUHINJU: Korejac Rik

- Nisam baš neupućen, sameška se Rik, Otac ima prijatelje, poput Gorana "Levisa" Stanojevića,  u vašoj zemlji tako da sam i ranije čuo za Srbiju. Mnogi misle da sam imao problema zbog prilagodđavanja na drugi kontinent i zemlju, ali nije tako. Već sam živeo van Južne Koreje na Flipinima, gde mi žive otak, majka i sestra i ni tamo nisam imao problema. Puno su mi pomogli treneri i klupski drugovi iz Rada.
Šta Vas van fudbala oduševljava u Srbiji?
- Obožavam srpsku hranu, naročito jela od mesa. Beograd je predivan grad, ljudi su srdačni, veseli, nasmejani...Jedino ne razumem muziku pa preferiram korejsku.
Devojke?
- Nemam devojku, ali nikad se ne zna. Možda se zaljubim. Ima predivnih devojaka.
Grad je pun Kineskinja. Nama liče na Korejke?
- Ha, ha ...Neee...
Rad je poznat po lansiranju asova iz svoje škole.

foto M. Topalović
DOZVOLA PA UGOVOR: Rik
 

- Srećan sam u novoj sredini. Sviđaju mi se odnosi u klubu i juniorskom pogonu, stil igre. Trener Srđan Stojčevski i saigrač Pavle mi najviše pomažu. Ima puno dobrih igrača. Komuniciram na engleskom, ali intenzivno učim srpski jezik. Najpre sam naučio "dobar dan" i "dobro jutro".

Trener Stojčevski ističe:
- Radi se o talentovanom momku različitog mentaliteta. Nasmejan je i pozitivan, svi su ga prihvatilii i ma sve uslove da napreduje. Očekujemo da će mu FSS izdati dozvolu i onda neće biti prepreka da debituje u nebo - plavom dresu jer još uvek ne može da igra zvanične utakmice, bar do leta. Sledi stasavanje u mlađim omladincima i ako se dokaže u Omladinskoj ligi Srbije. Tokom leta videćemo koje su najbolje opcije za klub i Rika.

Kako se dogodilo da Hvang Jong Von postane Rik?!
- Po dolasku nam je rečeno da možemo da ga oslovljavamo sa Rik radi lakše komunikacije. Valjda je na Filipinima dobio taj nadimak. Praktičnije je pa smo automatski prihvatili to ime, kaže trener Stojčevski

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online