Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.07.2010.
17:34
Vestionline A

FIFA suspendovala Antića četiri meča

Disciplinska komisija FIFA odredila novčanu kaznu od 14.000 švajcarskih franaka i suspenziju selektoru Srbije Radomiru Antiću od četiri utakmice.

Disciplinska komisija FIFA, na zasedanju u Johanesburgu, 03. jula 2010. godine, kaznila je selektora Srbije Radomira Antića, zbog neprimerenog ponašanja nakon utakmice protiv Australije (1:2) na SP u Južnoj Africi.

Predsedavajući Komisije Marcel Matiher iz Švajcarske, sa članovima Largelom (Švedska), Hadajem (Alžir), Gladingom (Novi Zeland) i Salehom (Pakistan) odredili su novčanu kaznu od 14.000 švajcarskih franaka i suspenziju Antiću od četiri naredene utakmice.

Kako se srpska reprezentacija nije kvalifikovala za naredne runde Svetskog prvenstva 2010, ova suspenzija od četiri utakmice biće odrađena na narednim zvaničnim utakmicama reprezentacije, odnosno na prva četiri kvalifikaciona meča za odlazak na Evropski šampionat 2012. godine, a što je u skladu sa člankom 38, stav 2a FIFA disciplinskog pravilnika - navodi se u obrazloženju ove odluke.

Fudbalski savez Srbije izrazio je nezadovoljstvo zbog neprimerene kazne, zbog koje će iskoristiti sve pravne potencijale kroz žalbu Komisiji FIFA, a koja će uslediti u roku od sedam dana.

"Iznenađeni smo rigoroznom kaznom, tim pre što su naši fudbaleri i rukovodstvo pokazali visok nivo sportskog ponašanja i tolerancije tokom kvalifikacija i samog turnira Svetskog kupa u Južnoj Africi. Ovim nije kažnjen samo selektor Antić, već i naša reprezentacija i srpski fudbal u celini, jer se nalazimo na pragu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012.

U cilju zaštite sportske pravde i fudbalskih interesa, pravni i administrativni tim Fudbalskog saveza Srbije spreman je da se zbog ovako oštre i grube kazne žali čak i Nezavisnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani, ukoliko bude neophodno", stoji na zvaničnoj internet prezentaciji FSS.

U delu odluke koji je citiran na sajtu FSS nije pojašnjeno šta je FIFA podrazumevala pod "neprimerenim ponašanjem", ali se pretpostavlja da je "razgovor" srpskog selektora sa urugvajskim sudijom Horhe Lariondom posle meča glavni razlog za ovako visoku kaznu.

Prema svedočenju očevidaca, Antić je Lariondi zamerio što nije svirao penal u finišu utakmice, kada je Tim Kejhil očigledno igrao rukom. Sve se odigralo pri rezultatu 1:2, a eventualnim golom, Srbija bi izborila plasman u osminu finala. Antić je, posle priče o penalu, očevici tvrde par desetina sekundi govorio nešto Urugvajcu na španskom jeziku, a s obzirom na više nego oštru kaznu koju je kasnije izrekla FIFA, nema sumnje da je Larionda u zapisnik uneo detalje ovog razgovora.

FIFA je kasnije Lariondu odstranila sa Mundijala zbog katastrofalnog suđenja, ponovljenog i na meču osmine finala između Nemačke i Engleske (4:1), kada je Urugvajac poništio očigledan gol Englezima za 2:2.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online