Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.11.2017.
02:24
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Kaluđerović za "Vesti": Sreća zbog golova, žal za pobedama

Četiri kola - tri gola Andrije Kaluđerovića. Iskusni srpski internacionalac dokazao je golgetersku klasu već na startu šampionata Australije i pokazao da je veliko pojačanje Velingtona, jedinog kluba sa Novog Zelanda koji igra elitnu A ligu.

wellingtonphoenix.com
Andrija Kaluđerović (desno) proslavlja gol sa saigračima

Posle gola šampionu Sidneju, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde postigao je dva pogotka protiv nekadašnjeg kluba Brizbejna. Ali ni vođstvo od 3:0 posle 20 minuta nije bilo dovoljno da se obezbedi prva pobeda u sezoni. Gosti su preko iskusnog Italijana Masima Makaronea uspeli da stignu do boda. Osećanja Kaluđerovića su pomešana.

Druženje sa Ninkovićem

Već u drugom kolu šampionata Australije bio je srpski derbi, Sidnej - Velington. Miloš Ninković je slavio 3:2, a Andrija Kaluđerović je postigao prvenac u dresu Velingtona.
- Posle meča bili smo na večeru, ispričali se, dobro je da nisam sam u ligi, uvek je dobro imati zemljaka u blizini. I Ninković igra odlično na startu sezone. Drago mi je da sam postigao prvi gol u Sidneju. Video sam da je bilo mnogo Srba na tribinama - istakao je napadač Velingtona, koji je trenutno treći strelac A lige.

- Ne mogu da bude zadovoljan i pored postignutih golova. Svi smo u klubu razočarani jer nismo pobedili. Poništen nam je i četvrti gol. Ostaje velika žal jer igramo dobro, ali nikako da to materijalizujemo sa tri boda. Imamo samo krizu rezultata. Odlično smo igrali u Sidneju protiv šampiona, poraženi 3:2, ali smo ostavili dobar utisak. Svi verujemo da će uskoro da nam krene - kaže Kaluđerović za "Vesti".

Dva gola protiv Brizbejna, jedan glavom već u prvom minutu, drugi posle odlične akcije.

- Prvi gol je bio zaista lep. Dobio sam dobru loptu, nadvisio rivala i glavom parabolom matirao golmana. Kod drugog pogotka dobro sam ispratio akciju tima, dobio odličnu loptu od Krišne i realizacija nije izostala. Zadovoljan sam formom, dobro sam se uklopio, samo još da počnemo da pobeđujemo. Cilj ostaje isti, želimo da budemo među prvih šest ekipa i izborimo plej-of.

Kaluđerović je u Velingtonu tek nešto manje od dva i po meseca.

- Ono što je najvažnije je da imam poverenja ekipe, trenera. Kad to imam, onda su tu golovi. Kad nema toga, brzo sam odlazio. Zato sam i promenio toliki broj klubova. U Velingtonu se odlično osećam, navikao sam i na grad. Veoma je lep, pogotovo kada je sunčano.

Sidnej je šampion, ali trenutno lider je Melburn Siti.

- Ne znam zaista kako je Melburn prvi. Nas je dobio iz slobodnog udarca, ali nije mi ostavio neki jak utisak. Mislim da je to samo sticaj srećnih okolnosti. Sidnej je i dalje najbolji i prvi favorit za krunu - zaključio je Kaluđerović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online