Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170

Iz odbojke u futsal: Olimpijski šampion potpisao za Ekonomac!

Klub malog fudbala Ekonomac je predstavio još jednog vrhunskog sportistu koji je zadužio dres ovog kluba.

KMF Ekonomac
Trener Ekonomca Predrag Rajić, predsednik Veroljub Dugalić i novi član Ivan Mlijković

Ranije su to učinili olimpijski vicešampion u plivanju Milorad Čavić, koji je i odigrao takmičarsku utakmicu, zatim legendarni kantautor Đorđe Balašević, svetska šampionka u plivanju Nađa Higl, čuveni košarkaš i selektor Orlova Aleksandar Đorđević, kao i svetski rekorder u streljaštvu Stevana Pletikosić. Sada je došao red na Ivana Miljkovića, legendarnog odbojkaša, jednog od najboljih u tom sportu svih vremena, koji je tokom karijere stigao i do naslova olimpijskog šampiona u Sidneju 2000. godine. 

Krčmarević i Stanić 

Pored pomenutih članova tima zvezda, među simpatizerima ovog kluba su i dobro poznata imena iz fudbala i rukometa – Slobodan Krčmarević i Darko Stanić, pa se očekuje još još potpisa. 

Aktuelni potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije je potpisao pristupnicu i biće registrovan kao igrač ovog kluba, samim tim ima mogućnost, kao i prethodno navedeni, da zaigra u dresu Kragujevčana u nekom od zvaničnih takmičenja. 

- Drago mi je da sam na ovaj način postao deo ove sredine. To će biti lepa prilika da se družimo i uživamo u sportu. Ono što mogu sa sigurnošću da kažem jeste da ću sa ponosom isticati da sam i zvanično član jednog izuzetnog kluba. Nisam toliko umešan u baratanju loptom za futsal, a očekujem da mogu bar da doprinesem novom timu što se tiče visine i skok igre – rekao je, uz osmeh, Miljković, a prenosi "Sportski žurnal" iz Kragujevca, gde mu je uručen dres sa brojem 14. 

Odmah naglašeno da „neće biti protekcije kod trenera Predraga Rajića“. 

- Naravno, nama je velika čast i privilegija što je Ivan Miljković postao naš član jer je on sportista i ličnost koju bi svako poželeo. Posmatrao je našu utakmicu u šampionatu Srbije protiv RB-a u ponedeljak (7:0), upoznao se sa načinom na koji funkcioniše klub i zadovoljan je svime što je video u Kragujevcu. Što se nastupa tiče, ja sam mu samo rekao da ne traži da igra dok ne odradi bar nekoliko treninga - uz osmeh je poručio Rajić u razgovoru za „Futsal Srbiju“. 

Fudbaleri Ekonomca su lideri šampionata Srbije, ove sezone jure desetu titulu prvaka, devetu uzastopnu, a od 22. do 25. novembra ih očekuje turnir Elitne runde Futsal kupa (Lige šampiona) u Peskari. Za prvo mesto i, samim tim, plasman u polufinale, što bi bio najveći uspeh srpskog klupskog futsala, boriće se protiv domaćina, Barselone i Knopunta iz Holandije. 

Dugalić: Jednog dana možda i "Kuća slavnih" 

Ključni igrač u "transferu" Miljkovića je bio predsednik Ekonomca Veroljub Dugalić, koji je, takođe, jedan od čelnih ljudi Odbojkaškog saveza Srbije.

- Nastavljamo tradiciju da najbolji sportisti iz drugih sportova postaju članovi Ekonomca, što je jedna od stvari po kojoj je naš klub prepoznatljiv u svetu futsala. Osećamo veliko zadovoljstvo što je jedan od najvećih asova naše odbojke, bez ijedne mrlje u karijeri i odličan čovek postao deo nas. I dalje ćemo težiti da uspešne sportiste i ljude izuzetnih karakternih osobina dovodimo u naše redove, jednog dana možda napravimo i "Kuću slavnih" – istakao je Dugalić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online