Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.02.2018.
13:40
Tanjug A

FK Zemun: Dosta torture, krivce potražite u svom dvorištu

Fudbalski klub Zemun sasopštio je danas da je krajnje vreme da se prekine sa pritiscima, obmanama i saopštenjima u režiji dva najveća srpska tima - Crvene zvezde i Partizana.

FK Partizan
Detalj sa utakmice između Partizana i Zemuna

Zemunci su reagovali dan pošto su osvojili bod u Humskoj protiv Partizana 1:1, a crno-beli odmah posle meča reagovali saopštenjem nezadovoljni suđenjem.

- Prekinite sa pritiscima, obmanama i saopštenjima!? U prethodnom periodu svedoci smo gotovo svakodnevne medijske torture koju svojim saopštenjima kreiraju dva naša najveća kluba. U želji da ostvare svoje ciljeve Crvena zvezda i Partizan ne biraju sredstva, a silne optužbe, uglavnom bez pokrića, služe im samo kao alibi za ostvareni neuspeh - navodi se u saopštenju kluba.

Kako se ističe, niko razuman više ne može da razume žalbe onih koji uživaju najveće privilegije u srpskom fudbalu, a raznim saopštenjima sebe predstavljaju kao žrtve.

- Da li se neko nekada od tvoraca tih saopštenja oglasio posle štete koju su u duelu sa njima pretrpeli tzv. mali klubovi? Da li su se saopštenjima obraćali i Evropskoj fudbalskoj uniji posle previda koje su sudije eventualno imale na njihovim međunarodnim utakmicama? Pitamo kreatore saopštenja, da li su na trenutak pomislili kako fudbal nije igra u kojoj pravo na uspeh imaju samo oni, već svi klubovi moraju da imaju ravnopravan status u borbi za bodove.

Zemunci smatraju da Crvena zvezda i Partizan, kao najveći klubovi, snose i najveću odgovornost za ružnu medijsku sliku našeg šampionata zbog, kako objašnjavaju, toga što svakog vikenda Superliga Srbije ima posebno, dodatno, vanredno kolo - posvećeno "pravdi i nepravdi" prema Partizanu i Crvenoj zvezdi.

- Kolo posvećeno njihovim saopštenjima, utakmici na papiru u kojoj se smenjuju krivci za njihov loš dan, izgubljene bodove, neubedljivu igru, odluke sudija. I to sve pišu oni koji sa godišnjim budžetom troše na tim maltene koliko svi ostali klubovi zajedno. I još im trebaju dežurni krivci. Zato i pitanje, dokle više da ćutimo i trpimo svi mi koji nismo sa jedne ili druge strane Topčiderskog brda? Mi "mali" klubovi koji se, eto, ponekad drznemo da pokažemo zube i otkinemo po neki bod Partizanu ili Crvenoj zvezdi.

Niko više u fudbalskoj Srbiji ne može da shvati ove žalbe i pritiske. Ne samo Zemun, nego i svi ostali klubovi. Zbog čega bismo se saginjali, ćutali i trpeli? Da slušamo žalbe koje za cilj imaju samo da se napravi još veći pritisak i da se onemogući ravnopravan status svim klubovima.

- Zato i naša poruka, dosta više sa pritiscima, obmanama i saopštenjima! Gledajte sebe, svoj tim, svoju struku, svoju igru i nekad možda krivce potražite u svom dvorištu. Niko vam ne daje za pravo da saopštenjima zloupotrebljavate veličinu vaših klubova. FK Zemun traži od svih klubova da se stane na put samovolji večitih, degradaciji i omalovažavanju Superlige i srpskog fudbala - zaključuju iz Zemuna.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online