Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.04.2018.
12:37
Tanjug A

Liga šampiona: Može li Gvardiola da zaustavi Salaha? Kolarov protiv Mesija

Drugi dan četvrtfinala Lige šampiona donosi nam engleski sudar između Liverpula i Mančester sitija na "Enfildu", kao i duel na "Kamp nouu" između Barselone i Rome Aleksandra Kolarova.

EPA/CLAUDIO PERI
Aleksandar Kolarov

Utakmica dva najefikasnija tima u Premijer ligi verovatno je najzanimljivija u ovoj fazi Lige šampiona, posebno zato što je Liverpul jedini koji je ove sezone u domaćem prvenstvu naneo poraz sjajnim "građanima" pod vođstvom Đozepa Gvardiole. 

Intesantno da je najdominantnija ekipa u Engleskoj doživela čak pet poraza od Liverpula u poslednjih osam utakmica, što je podatak koji govori da Siti nije izraziti favorit kao što ga mnogi vide. Prošlog januara Liverpul je slavio na "Enfildu" (4:3) i to samo nekoliko meseci posle debakla na "Etihadu" od Sitija (5:0), kome je to jedini trijumf nad istim timom za skoro četiri godine. 

Liverpul najveće nade polaže u efikasan napad, pre svih u Mohameda Salaha, najboljeg strelca Evrope u ovom trenutku sa 37 golova, računajući sva takmičenja. 

- Svi znamo da je spreman da slomi svaku odbranu, kada je na vrhuncu niko ne može da ga zaustavi. O tome moraju da razmišljaju naši protivnici - upozorio je lidera Premijer lige defanzivac Liverpula Virdžil van Dajk. 

Potpuno drugačije mišljenje ima vezista "građana" Ilkaj Gundogan, ističući da je odbrana Sitija spremna za Salaha, ali i Sadija Manea i Roberta Firmina. 

- Respektujemo ih, njihov udarni trio je dao mnogo golova, pokazali su da mogu da nas pobede. Ipak, za nas će biti motiv da se vratimo na "Enfild" i već u prvom meču napravimo razliku - rekao je Gundogan, koji je sa menadžerom Liverpula Jirgenom Klopom uspešno sarađivao u Borusiji iz Dortmunda. 

U centru pažnje biće Rahim Sterling, bočni napadač Sitija u velikoj formi, kao i vezista Liverpula Džejms Milner i bivši fudbaleri dve ekipe. 

Sličnu poziciju kao Liverpul ima i Roma protiv Barselone, uz Siti verovatno ekipa u najboljoj formi ove sezone u ligama "petice". Rimljanima je još u glavi poraz sa "Kamp Noua" pre tri godine (6:1). Igraju sada i protiv tradicije jer Barselona nema neuspeh iz 12 utakmica protiv Italijana, a uz to klubovi sa "čizme" leže prvoj zvezdi Barselone Lionelu Mesiju (12 golova u 19 utakmica).
Argentinac je probio granicu od 100 pogodaka u Ligi šampiona (samo Kristijano Ronaldo je uspešniji sa 117) i biće glavna opasnost po odbranu Rome čiju levu stranu drži kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov. Upravo bi Kolarov mogao da bude ključ do dobrog rezultata Rome ukoliko zaustavi Mesija... 

Utakmice u Liverpulu i Barseloni počinju sutra u standarnom terminu od 20.45 časova. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online