Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.06.2018.
17:31
M. Topalović - Vesti A

Kosorić: Priželjkivali smo Zvezdu

Kapiten Spartaksa iz Jurmale i bivši štoper Partizana posle žreba za Ligu šampiona o atmosferi u Jurmali

Instagram
Navijači Spartaksa iz Jurmale

U Spartaksu iz Jurmale priželjkivali su dobar ulov i posrećilo im se!

- Svesni smo svojih kvaliteta i priželjkivali smo neko zvučno ime, kaže Aleksandar Kosorić kapiten Spartaksa, Želeli smo Seltik ili Crvenu zvezdu jer su klubovi koji imaju bogate i trofejne istorije, a pravi su mamac za publiku

Instagram
Spartaks predvođen kapitenom Kosorićem

Dodao je:

- Nemamo šta da izgubimo, a svi želeda igraju u pravoj fudbalskoj atmosferi i pred punim tribinama. Za naš klub, a posebno mlađe igrače, biće to prilika da se nametnu bez obzira što je aktuelni šampion Srbije apsolutni favorit.

Kosorić je svojevremeno sa Pala stigao u Beograd. Počeo je u Romaniji, bio je perspektivni štoper Slavije, ali nikada se nije ustalio u Partizanu. Fudbal je za njega oduvek bio više od igre. Nema za čim da žali. 

Instagram
DIPLOMA U DŽEPU: Aleksandar Kosorić

- Paralelno sa fudbalom stekao sam status akademskog građanina. Diplomirao sam na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta  na temu motoričke sposobnostima mlađih kategorija fudbalske reprezentacije Srbije kod mentora doc.dr Dejana Čeremidžića.

Neka zanimljivost?

- Odbrani diplomskog rada prisustvivao fudbaler Partizana Milivoje Ćirković. Trebao je da dođe i Mladen Krstajić, koji se nalazio na odmoru na Jahorini, ali se nije pojavio iz opravdanih razloga

Karijera je išla svojim tokom: Rad, Radnički iz Kragujevca pa prvo internacionalno iskustvo u iračkom Erbila.

- Jedan sam od retkih koji je igrao u njihovoj ligi.

Potom je branio boje Radničkog iz Niša da bi se 2014.vratio u Sarajevo-na Grbavicu.

- Naredne tri godine u dresu Željezničara bile su najplodnije. Svakog dana na putu do posla prelazio sam entitetsku granicu!

Živeo na Palama sa porodicom - roditeljima i bratom, a radno mesto mu je bio stadion Grbavica. Čim je obukao plavi dres postao je ljubimac navijača pa nije ni čudo što je nosio kapitensku traku, kao i u Jurmali. Od poznatih trenera najviše je sarađivao sa Slavkom Petrovićem u čak tri kluba.

- Preko Radnika iz Bijeljine obreo sam se u Spartaksu i prošle godine osvojio titulu. Reč je o odlično organizovanom klubu, za domaće, prilike i ponovo ćemo se boriti za tron. 

Instagram
 

Nije imao sreću da igra za selekciju BiH. Jednom je obukao dres na Kirin kupu 2016.kada su "zmajevi" senzacionalno pobedili. U vitrini ima dva kupa i tri titule.

- Meni se ostvario san da igram za dva voiljena kluba: Partizan i Željo. Sve ostalo pada u drugi plan. 

Koincidencija

U Sarajevu je nekada postojao Trg Pere Kosorića?!

- Svi me pitaju za Peru Kosorića, ali mislim da nemam nikakve veze s njim, iako imamo isto prezime – pojasnio je Aleksandar. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online