Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 29.07.2010.
22:31 >> 00:03h
Vestionline A

Slovan na Marakani porazio Zvezdu

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Slovana iz Bratislave rezultatom 1:2 (0:1) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izabranici Ratka Dostanića pokazali su niz slabosti u večerašnjoj utakmici, naročito na sredini terena i u odbrani. Slovaci su od samog početka meča izvršili pritisak na vezni red Zvezde, pre svega na Bogdanovića i Milovanovića, koji se nekoliko puta našao na zemlji nakon veoma oštrih startova Slovaka. Gostujući tim pokazao se kao izuzetno disciplinovana ekipa, koja se opredelila na kontranapade posle kojih je opasno ugrožavala golmana Sašu Stamenkovića.

Slovan je u vođstvo došao u samom finišu prvog dela igre, nakon prave konfuzije u odbrani "crveno-belih". Bagajoko je došao do jedne lopte pored čak trojice defanzivaca Zvezde, obišao Stamenkovića, a potom uposlio Ivanu kome nije bilo teško da pogodi praznu mrežu za 0:1.

U drugom poluvremenu Zvezda je uspela da se vrati u meč i sa nekoliko ozbiljnih prodora Koromana i Perovića, stvorene su prilike za Jevtića, koji ipak nije uspeo da postigne gol iz izglednih situacija.

Pravu stvar trener Dostanić je napravio uvođenjem Trifunovića, koji je samo minut posle ulaska sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio gornji desni ugao Slovana za izjednačenje - 1:1.

Činilo se tada da će Zvezda uz pomoć sjajne podrške sa tribina moći da dođe do preokreta i makar minimalne pobede, ali su gosti uspeli da ostanu psihički mirni. I, već posle prve naredne ozbiljne prilike došli su do nove prednosti. Korner sa leve strane u 68. minutu izveo je Janošik, a odlično se snašao štoper Salata koji je uhvatio volej i kroz "šumu" nogu prevario Stamenkovića - 1:2.

Taj trenutak psihički je "ubio" domaće igrače koji nisu uspeli da se u poslednjih 20-ak minuta vrate u meč. Pokušavali su "crveno-beli" da dođu do makar nerešenog rezultata, ali su iskusni Slovaci uspeli da održe pobedu i sa velikom prednošću putuju na revanš u Bratislavu, koji je na programu za sedam dana.

Trener Crvene zvezde Ratko Dostanić izjavio je posle poraza od Slovana da još uvek nije sve gotovo i da njegov tim ima šansu u revanšu u Bratislavi.

"Napravili smo mnogo grešaka, naročito kod primljenih golova. Prvi je došao maltene iz auta, a drugi iz kornera. Takve stvari ne smeju da nam se dešavaju. Moramo da ispravimo mnogo toga do revanša, ali u svakom slučaju smatram da imamo šansi. Nije sve gotovo jer nas očekuje još jedan meč", poručio je Dostanić posle utakmice.

Od ostalih srpski predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope Spartak je u Novom Sadu pobedio Dnjepar sa 2:1, dok je fantastičan rezultat priredio OFK Beograd koji je na gostovanju Galatasaraju u Istanbulu izborio odličnih 2:2.

Crvena zvezda - Slovan 1:2 (0:1)
Strelci: Trifunović 63' - Ivana 43', Salata 68'. Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 25.000. Sudija: Žorž Souza (Portugal). Žuti kartoni: Jevtić, Đorđević (Crvena zvezda), Salata, Dosudil, Božić (Slovan).

 

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Tošić, Bogdanović (Vešović 78'), Milovanović, Kadu, Koroman (Jeremić 81'), Perović, Jevtić (Trifunović 62'). Trener: Ratko Dostanić.
SLOVAN: Putnočki, Had, Dosudil, Salata, Janošik, Bagajoko (Kolčak 90'), Guede, Božić, Grendel (Kiš 82'), Ivana, Silvestr (Kužma 75'). Trener: Jozef Janček.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.07.2010. 23:10
Igrali su kao mazoretke, nista novo...
Petak 30.07.2010. 22:21
Slovan : vrlo prosecna ekipa da ne kazem slaba.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online