Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 26.10.2018.
01:44
Vestionline A

Loftus-Čik dao het-trik (VIDEO)

Englez trostruki strelac za Čelzi u evrokupovima posle 47 godina.

Tanjug/AP
Loftus-Čik posle jednog od tri gola

U dve najubedljivije pobede u trećem kolu Lige Evrope (Sevilja - Ahisar 6:0, Viljareal - Rapid 5:0) nije bilo trostrukog strelca. Jedini het-trik viđen je na Stamford Bridžu gde je Čelzi savladao BATE s 3:1.

Ruben Loftus-Čik (22), jedan od najdarovitijih engleskih igrača nove generacije, za sedam minuta i 48 sekundi od početka utakmice postigao je onoliko golova koliko je dao u prethodnih 35 mečeva za "plavce". Golmana beloruskog tima savladao je u 2. i u 8. minutu, a u drugom poluvremenu i u 54. Utešni pogodak za goste bio je u 79. minutu delo Alekseja Riosa, igrača peruansko-španske krvi.

Loftus-Čik, izdanak Čelzijeve škole, koji je u prošloj sezoni igrao na pozajmici u Kristal palasu (dva premijerligaška pogotka), prva dva gola u seniorskom timu postigao je u zimu 2016: jedan u kupu, a jedan u prvenstvu. U istoriju kluba ulazi kao jedan od malo trostrukih strelaca na meču evrokupa.

Prethodni kome je to pošlo za rukom je sjajni napadač iz Obale Slonovače Didije Drogba, jedini Čelzijev het-trik golgeter u Ligi šampiona. Pogotke je postigao u pobedi protiv Levskog u Sofiji s 3:1 2006. 

U drugom kolu Kupa pobednika kupova u njegovoj pretposlednjoj sezoni (1997/98) Tromse je savladao Čelzi u prvom meču u Norveškoj s 3:2, ali je engleski tim bio nemilosrdan u revanšu. Pobedio je sa 7:1, a trostruki strelac je bio italijanski as Đanluka Vijali. Čelzi je i osvojio trofej.

U istom takmičenju u sezoni 1971/72. "plavci" su bili branioci trofeja. U prvom kolu su se sastali s nejakim luksemburškim timom Ženes Eš. Kao gosti su pobedili s 8:0, a tri gola je dao Piter Osgud, klupska legenda. U revanšu je ostvarena najubedljivija pobeda u evrokupovima - 13:0. Osgud je bio petostruki strelac, a Tomi Boldvin trostruki. "Plavci" su tada poklekli u drugom kolu protiv švedskog Otvidaberga (0:0, 1:1).

To znači da je Englez postigao het-trik za Čelzi u evrokupovima posle 47 godina. Zato i ne čudi što je Loftus-Čik za sebe prigrabio loptu s utakmice da mu bude suvenir. Uostalom, nijedan engleski igrač nije bio trostruki strelac još od Totenhemovog asa Harija Kejna 2014. protiv grčkog Asterasa u Londonu (5:1) u grupi Lige Evrope u kojoj je bio i Partizan.

Het-trik ima i Teri Venejbls, nekadašnji engleski selektor (1994-96), ali ga je postigao u Kupu sajamskih gradova, kada je u prvom kolu 1965/66. u prvoj utakmici savladana Roma s 4:1. U revanšu nije bilo golova.

Posle poraza protiv šampiona Mančester sitija u Superkupu Engleske (2:0) Čelzi pod novim trenerom u ovoj sezoni Italijanom Mauricijom Sarijem ne zna za poraz već na 13 mečeva (svih devet u Premijer ligi, sve su tri pobede u Ligi Evrope i još jedna u Kupu ligaša pošto je u trećoj rundi savladan Liverpul na Enfildu). BATE mu je bio prvi protivnik iz Belorusije, a 80. različiti u evrokupovima.

U gostujućem timu Aleksandar Filipović je odigrao ceo meč na mestu halfa, a krilni napadač Mirko Ivanić je ušao u igru u 59. minutu umesto Aleksandra Hleba.

Tanjug/AP
Filipović u duelu s Čelzijevim francuskim napadačem Žiruom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online