Ponedeljak 27. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.08.2010.
19:48 >> 22:16h
Vestionline A

Kleo odveo Partizan u 4. kolo LŠ

Fudbaleri Partizana obezbedili su prolaz u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su večeras u revanšu treće runde pobedili Helsinki i u Finskoj rezultatom 2:1 (1:1). Brazilac Kleo dvostruki strelac.

Podsetimo, prvi u Beogradu, pre sedam dana, Partizan je rešio u svoju koristi rezultatom 3:0.

Finci su agresivno ušli u meč jer nisu imali šta da izgube. Preko Pelvasa, Kamare i Rafinje pokušali su da izvrše pritisak na poslednju liniju Beograđana, i umalo nisu došli do gola već u 6. minutu. Međutim, Parika je slabo šutirao i nije bilo previše problema za Radišu Ilića. Pitanje prolaska u narednu rundu, ako se uopšte i postavljalo, rešeno je već u 9. minutu. Lazevski je ubacio loptu u kazneni prostor Finaca, ona je preskočila Tomića i došla do Brazilca Klea. On je šutirao iz okreta poluvolejom i savladao Valena za vođstvo od 1:0. Bio je to četvrti gol Klea u četvrtoj utakmici ove sezone, i još jedan u nizu spektakularnih.

Posle toga, Helsinki je izgubio na samopouzdanju što je Partizan sigurnom igrom na sredini terena pokušao da iskoristi. Međutim, "crno-beli" kao da nisu hteli da postignu gol u pojedinim situacijama, a videlo se da igrači Aleksandra Stanojevića imaju prednost u brzini i da mogu da stvore velike probleme sporoj odbrani Helsinkija.

Na kraju, umesto ubedljivijeg vođstva, Partizan je dopustio sebi luksuz da domaći tim izjednači. Igrao se 39. minut kada je strelac Kleo olako izgubio jednu loptu na 30 metara od svog gola, nju je prihvatio Kamara i udarcem iz daljine na atraktivan način savladao Ilića 1:1.

To je dalo elana finskom timu koji je krenuo još žustrije sa željom da što pre dođe do prednosti. Domaći tim nije uspeo da do kraja poluvremena dođe do preokreta, ali je u nastavku meča zaigrao bolje od Partizana, koji kao da je čuvao snagu za naredne utakmice. Ulaskom Makele Helsinki je dobio na žustrini u napadu, a strelac gola za domaće Kamara mogao je još koji put da se proslavi da su njegovi udarci sa distance bili malo precizniji.

Partizan je na kraju uspeo da dođe i do pobede. Odlično je Ilić u poslednjim trenucima meča uposlio Tomića po desnoj strani, koji je centrirao, a golgeteru Kleu nije bilo teško da po drugi put savlada golmana Valena - 1:2.

"Crno-beli" će ime rivala u 4. kolu kvalifikacija, takozvanom plej-ofu, saznati u petak u Nionu, za kada je zakazan žreb.

"Mogu samo da konstatujem da su rani golovi koje smo postigli u oba meča doprineli našem prolasku dalje. Ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da nije tako bilo", rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević nakon meča.

Helsinki - Partizan 1:2 (1:1)
Strelci: Kamara 39' - Kleo 9, 90'+2'. Stadion: Finer.

Gledalaca: 8.000. Sudija: Pavel Kralovec (Češka).

Žuti kartoni: Kamara (Helsinki), M. Jovanović (Partizan).

HELSINKI: Valen, Kansikas, Kamara, Magnuson, Rafinja, Sorsa, Pelvas (Makela 62'), Parika (Vesto 75'), Bah, Ojala, Rihilahti (Fauler 33'). Trener: Ante Murinen.
PARTIZAN: R. Ilić, Stevanović, Krstajić (Stanković 82'), M. Jovanović, Lazevski, Smiljanić, Petrović (B. Jovanović 70'), Tomić, S. Ilić, Kleo, Iliev (Davidov 62').

Trener: Aleksandar Stanojević. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online