Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 17.09.2010.
15:45 >> 17:02h
Vestionline A

Vladimir Petrović zvanično predstavljen

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon izjavio je da je ponosan što je izabran za naslednika Radomira Antića na čelu državnog tima i obećao da će raditi najbolje što može i zna.

Predstavljanje novog selektora 'orlova' Vadimira Petrovića Pižona sa čelnicima FSS

"U fudbalu sam 38 godina i ovo predstavlja krunu moje karijere. Uradiću sve da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i nemam strah, jer dobro poznajem većinu ovih igrača", rekao je Petrović na prvom zvaničnom predstavljanju od preuzimanja funkcije u beogradskom hotelu "Hajat".

Petrović će odmah krenuti sa poslom i već sutra putuje u Rusiju u "goste" bivšem fudbaleru Partizana Marku Lomiću. Petrović smatra da timu nedostaju dva igrača po strani koji bi u šesnaesterac upućivali kvalitetne lopte.

"Osloniću se na grupu fudbalera koji su igrali na prvenstvu sveta i počeli novi ciklus kvalifikacija. Većinu igrača dobro poznajem, ali ću raditi i na popunjavanju pozicija za koje mislim da su nisu pokrivene u dovoljnoj meri", rekao je Petrović.

Novi selektor državnog tima je rekao da se ne plaši ničega i da veoma poštuje i ceni rad bivšeg selektora Antića, koji je, kako je rekao, "njegov kućni prijatelj i veliki trener". On je dodao i da će pokušati da uspostavi kontakt sa Antićem kako bi čuo njegova iskustva iz dvogodišnjeg vođenja nacionalnog tima.

Petrović će debitovati kao selektor 8. oktobra, kada naša reprezentacija u Beogradu igra protiv Estonije, a četiri dana kasnije "orlovi" u Đenovi igraju protiv Italije.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je da je cilj svima u FSS da se okrenu utakmicama sa Estonijom i Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

"Posle teških meseci, nedelja, dana, pa i noći, odlučili smo da promenimo selektora. Danas ponovo vidim osmehe, čujem aplauze, sevaju blicevi. Želim još jednom da se zahvalim svima onima koji više nisu sa nama, za sve što su uradili u polovini našeg mandata. Moj manir je da ne odgovaram onima koji bi da modernizuju Savez i sprovode reforme. Mi nismo najlepši, najpametniji, najmoderniji, ali kao takvi vodimo srpski fudbal najbolje što umemo, onako kako to narod želi", rekao je prvi čovek srpskog fudbala.

Karadžić je na današnjem predstavljanju novog selektora Vladimira Petrovića Pižona poručio svim zaposlenima u FSS da se ne bave prošlošću, već da se okrenu budućnosti.

"Od danas, zadatak svakoga u FSS je da se ne bavi periodom iza nas, već da se okrene utakmicama sa Estonijom i Italijom. čeka nas mukotrpan rad i osvrtanje za onim što je bilo je gubljenje vremena. Poručujem onima kojima su pune suze zbog odlaska nekih ljudi, da obrišu oči i pronađu razlog za osmehe u ovom čoveku koji je sada selektor. Naša odluka je čvrsta, nepokolebljiva i nastavljamo dalje bez osvrtanja. Uprkos svemu što je objavljeno u novinama, smatram da imamo dobar Savez, možda i najstabilniji u regionu, da imamo najbolji tim u regionu, a ovom prilikom i igračima hvala što se nisu mešali u izbor novog selektora", istakao je prvi čovek FSS.

POVEZANE VESTI

Petak 17.09.2010. 17:22
Погледајте добро фацу овом Караџићу на другој слици, из уста му излазе паре, срећан је јер је себи ставио још 1 милион у џеп, ђубре једно, како га само није срамота...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online