Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 11.10.2010.
15:41
Vestionline, Tanjug A

Italijani se plaše samo Krasića

U četvrtom kolu kvalifikacja za prvenstvo Evrope najbolji fudbaleri Italije u utorak u Đenovi dočekuju reprezentaciju Srbije rešeni da osvoje sva tri boda i poprave utisak sa prošlonedeljne utakmice u Severnoj Irskoj, koja je završena bez golova.

Mišljenje Dominika Krišita dele i Krasićevi saigrači iz Juventusa, centarhalfovi Đorđo Kjelini i Leonardo Bonuči.

Strah i trepet za Italijane - Krasić i Jovanović


"Mi smo i na utakmicama i na treninzima imali prilike da vidimo šta sve može Krasić i upravo zbog toga smo sve upozorili da nijednog trenutka neće smeti da se opuste", rekao je Kjelini.

Selektor reprezentacije Italije Ćezare Prandeli kaže da je poraz Srbije u duelu protiv Estonje najgora uvertila za sutrašnji meč.

"Bilo bi mnogo bolje da je Srbije pobedila, jer su sada tako ranjeni došli u Italiju, što umnogome komplikuje utakmicu. Koliko god to možda čudno zvučalo, više bih voleo da je Srbija u petak osvojila tri boda", rekao je Prandeli.

Šef stručnog štaba "azura" kaže da je u Severnoj Irskoj najviše problema bilo u špicu napada, a italijanski novinari smatraju da će on sutra odustati od svog omiljenog sistema 4-3-3 i izvesti tim u formaciji 4-3-1-2, sa Antonijem Kasanom iza napadača Đampaola Pacinija i Marka Borijela.

Prandeli još nije odlučio da li će povređenog Danijela de la Rosija zameniti Klaudio Markizio ili Anđelo Palombo, a pretpostavlja se da bi veteran Đanluka Zambrota na desnom beku mogao da zameni Matiju Kasanija.

Umesto povređenog Đanluiđija Bufona, treću utakmicu zaredom na golu će stajati čuvar mreže Bolonje Emilijano Vivijano, koji u prethodna dva susreta nije bio savladan.

Srbija je pre tri dana u Beogradu poražena od Estonije 3:1 u meču grupe C kvalifikacija za EP, a "orlovi" će sutra igrati sa Italijom u Đenovi.

"Svestan sam koliko smo razočarali zbog poraza od Estonije. Neću nikad da pomislim da ova reprezentacija nema kvalitet. Italija nije bolja od nas ni individualno ni timski. Treba samo da se konsolidujemo i da nekako vratimo psihološki na nivo koji smo imali u kvalifikacijama za SP", rekao je Krasić.

Aleksandar Luković kaže da duel s "azurima" dolazi u nezgodno vreme.

"Možda je upravo pozitivna stvar što u teškom trenutku, posle neočekivanog poraza odmah dolazi utakmica koja budi najveći motiv u nama. Mi nismo zaboravili niti možemo da zaboravimo da igramo fudbal. Takve stvari se događaju u fudbalu, ali priznajem da nam je poraz mnogo teško pao", istakao je Luković.

Zoran Tošić smatra da je ključni faktor povratak samopouzdanja srpskih igrača.

"Ono što je bilo i prošlo, treba da ostane iza nas. Pred utakmicu protiv Italije ne bi smelo da se priča o Estoniji. Treba da podignemo glavu, da opet počnemo da verujemo u sebe i da na teren izađemo da možemo do pobede. Čak ni favorit kakav je Italija ne bi smela da nas uplaši", naglasio je Tošić.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković izjavio je danas da naš tim ima šanse protiv Italije, ukoliko bude igrao žestoko i bez kalkulacija.


"Mi smo reprezentacija jednog ponosnog naroda. Ukoliko utakmici priđemo žestoko i uz pobednički mentalitet, možemo da se nadamo povoljnom rezultatu", rekao je Stanković italijanskim novinarima.

Stanković je istakao da je poznavanje italijanskih igrača "važno oružje" u predstojećem meču.

"Moji saigrači dobro poznaju Italijane i svesni su njihovih kvaliteta. Moramo da budemo veoma oprezni", rekao je Stanković.

Kapiten srpskog tima dodao je da će izabranici Vladimira Petrovića Pižona pokušati da iznenade Italiju na njenom terenu.

"Iako igramo kao gosti, spremni smo za meč sa Italijanima i pokušaćemo da iskoristimo i kaznimo svaku njihovu grešku", rekao je Stanković.

Utorak 12.10.2010. 00:40
Pa Naravno, neceju valjda od Zigica Dalton da se plase !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online