Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.10.2010.
15:39 >> 16:43h
Vestionline A

"Večiti" najavljuju veliku borbu u Kupu

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da očekuje težak meč protiv novosadskog Proletera u osmini finala Kupa Srbije.

"U Kupu se igra jedna utakmica i zato se ozbiljno pripremamo. Znamo šta je bilo prošli put, na koji način smo prošli u sledeće kolo. Oni imaju dobar tim, dobro se brane, nalaze se na trećem mestu na prvoligaškoj tabeli i takmičarski su nastrojeni", rekao je Stanojević.

Meč sa Proleterom propustiće Mladen Krstajić i Kleo, dok je neizvestan nastup Saše Ilića. Stručni štab razmišlja da pruži priliku golmanu Živku Živkoviću, koji bi na golu mogao da zameni Vladimira Stojkovića.

"Želimo da vidimo na koji način Živković može da pomogne ekipi. Imamo nameru da ga stavimo pred gol, možda mu je to šansa da se pokaže. Trener golmana Goran Pandurović rekao je da je bio prehlađen, pa ćemo odluku doneti na dan utakmice", rekao je trener Partizana.

On je istakao da je Partizanu lakše da igra posle pobede nad Crvenom zvezdom.

"Znam da su ljudi iz kluba verovali u mene, a najvažnije je da imam poverenje u igrače. Ušli smo u Ligu šampiona, pobedili u derbiju i to je veliko olakšanje, ali to ne znači da u sredu neće biti drugačije ako ne pobedimo. Za svaku utakmicu se pripremam kao da je poslednja", istakao je Stanojević.

On je najavio da bi neki igrači mogli da napuste klub iz Humske.

"Kada sam došao rekao sam da su mi za dobar tim potrebna tri prelazna roka. I sada sam prezadovoljan timom. Ne igramo Ligu šampiona da bismo je osvojili, već da bismo kao klub napravili korak napred. Pojačaćemo se da bismo i sledeće sezone igrali u evropskim takmičenjima. Ako želimo ozbiljno da se pojačamo dovešćemo strance. Uvek sam govorio da Moreira kakav je bio prošle sezone i kakav je bio protiv Zvezde treba da ostane. Stranac mora da bude primer, da predvodi igrače, a to Moreira radi", zaključio je Stanojević.

Utakmica između Partizana i Proletera biće odigrana sutra od 16,00 časova.

Fudbaleri Crvene zvezde, u sredu 27. oktobar na Marakani od 18h u okviru osmine finala Kupa Srbije dočekuje ekipu Borca iz Čačka. Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Kristić izjavio je da očekuje težak meč.

"Nova utakmica i novo dokazivanje za nas. Izvukli smo jednu od najjačih mogućih ekipa. Specifično takmičenje jer nema popravnog ispita ali dobra je stvar što igramo pred našim navijačima, na našem stadionu. Ekipa mora da pokaže karakter da bismo pobedili. Sigurno da nam treba smirenost, strpljenje, i da uz borbenost i agresivnost pobedimo ovu utakmicu", rekao je Kristić.

On je konstatovao da Crvena zvezda spremna dočekuje seriju utakmica u domaćem šampionatu.

"Svaka utakmica u prvenstvu je teška. Možda su po imenima ekipe teže. Međutim, mi smo igrali utakmice protiv Sevojna, Jagodine, Javora, gde su sve ekipe u principu dosta dobro organizovane i defanzivno orijentisane, i te utakmice smo pobeđivali. Verujem u moje igrače, verujem da ćemo posle ovoga pokazati karakter i da ćemo izaći još jači i da ćemo nastaviti sa pobedama u prvenstvu. Promena će biti za duel sa Borcem, ali kakvih videćete na samoj utakmici", dodao je trener Crvene zvezde.

Pavle Ninkov ističe da je ekipa već zaboravila poraz od Partizana.


"Očekuje nas teška utakmica protiv Borca. Na nama je da se potrudimo da pobedimo, i da zaboravimo sve ovo što je bilo iza nas. Moramo da se okrenemo toj utakmici, jednostavno da se potrudimo da opravdamo ono što se od nas i očekuje. Naravno da svaki poraz u derbiju boli. Mi smo svesni toga, i okrećemo se narednoj utakmici i verujemo da možemo da izađemo još jači", rekao je Ninkov.

Fudbaleri Crvene zvezde brane titulu osvojenu prošle godine.

Sreda, 27. oktobar:
13.30h Kolubara - Spartak
13.30h Srem (Jakovo) - Vojvodina
13.30h Srem (S. Mitrovica) - Jagodina
13.30h Smederevo - Teleoptik
13.30h Sloboda Sevojno - Metalac
13.30h Sinđelić (Niš) - Rad
16.00h Partizan - Proleter
18.00h Crvena zvezda - Borac

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online