Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 03.11.2010.
22:32 >> 00:48h
Vestionline A

Partizan poražen od Brage u Beogradu

Fudbaleri Partizana izgubili su i na svom stadionu u Beogradu od portugalske Brage rezultatom 0:1, čime su izgubili sve šanse da nastave takmičenje u Ligi Evrope.

Trenutak odluke na stadionu u Humskoj - fudbaleri Brage slave gol

Fudbaleri Partizana doživeli su i četvrti uzastopni poraz u okviru Lige šampiona, a jedini pogodak na večerašnjem meču postigao je Moiseš u 35. minutu, posle slobodnog udarca koji je izveo Luis Aguilar.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević, kao što je i najavljivao, na teren u Humskoj izveo je tim sa pet veoma ofanzivnih igrača - Iliev, Kleo, Boja, Moreira, Ilić. U odbrani je Jovanović dobio prednost u odnosu na Savića, a na sredini Petrović umesto Smiljanića.


Međutim, agresivnu igru u prvih 45 minuta demonstrirao je gost, čiji je trener Domingoš Pasijensa postavio besprekornu taktiku, kojom je u potpunosti "odsekao" vezni red "crveno-belih".

Prvu priliku na meču (3. min) propustio je Aguilar iz slobodnog udarca, kada je šutirao preko gola sa slične pozicije kao kada je Lima u Bragi savladao Stojkovića. Partizan je u osmom minutu pripretio preko Klea, koji je solidno šutirao sa 16 metara, ali je Felipe bio siguran. Kako je vreme odmicalo agresivnost i pokretljivost gostujućih igrača bila je sve veća, kao i nemoć Partizana da ugrozi gol protivnika.

Petrović, Moreira i Ilić bili su potpuno blokirani na sredini terena, sa uvek dva-tri igrača Brage "na leđima". U odbrani se Elderson nije odvajao od Boje, a Silvio od Ilijeva, tako da su praktično svi prilazi golu Felipeu bili zatvoreni. U takvoj postavci igre samo se čekalo kada će Braga da preuzme potpunu inicijativu na terenu i preko brzih igrača ozbiljnije ugrozi Stojkovića.

Prva prava šansa za Bragu viđena u 29. minutu. Mosoro je atraktivnim dodavanjem proigrao Agujara, Urugvajac je "lažnjakom" izbacio Jovanovića, ali je šutirao snažno preko gola sa oko 20 metara. Jak presing gostiju nastavljen je na sredini terena, a to je prouzrokovalo grešku Boje u 34. minutu. U nastavku akcije Paulo Cezar je iz bolje pozicije nego Aguilar šutirao takođe snažno preko gola.

Samo minut kasnije, dosuđen je faul za Bragu na oko 40 metara od gola Stojkovića. Agujar je uputio dubinsku loptu, a Moiseš je sa oko 11 metara glavom poslao loptu u mrežu pored Stojkovića koji ju je samo ispratio pogledom. Cela odbrana "crno-belih" bila je u tim trenucima statična i neoprezna, dok golman Stojković bio očajno postavljen.

Ni posle primljenog gola stvari na terenu se nisu menjale. Igrači Brage kao "osice" napadaju veznjake Partizana, dok su bočni igrači potpuno van igre. Srpski šampion delovao je potpuno bez kreativnosti i mogućnosti da pronađe način da "izigra" presing gostiju i tako napravi prazan prostor ne bi li ugrozili gol Felipea. Jedini iole pristojan napad u prvom delu igre Partizan je izveo u 39. minutu. Moreira je poslao lepu loptu u prostor za Boju, ali je Kamerunac iskosa neprecizno šutirao.

U drugom poluvremenu Partizan je krenuo na sve ili ništa. U tim trenucima se "probudio" Iliev, koji je u nekoliko navrata sa dobrim prodorima uneo dozu panike u odbrani Brage. Napada u naletu domaćeg tima ređali su se iz minuta u minutu, ali "crno-beli" nikako nisu uspevali da se snađu u šesnaestercu Brage, koji su se planski i samo povremeno panično branili.

Partizan je ima veliku inicijativu u prvih 15 minuta drugog dela, ali nije uspeo da je materijalizuje. Pokušavali su Iliev, Ilić i Petrović, koji je u 63. minutu odlično šutirao ali je lopta prošla tik pored gola. Posle toga je usledio "prazan hod" od 15 minuta, u kojem je sve ličilo na prvo poluvreme, uz to što su igrači Brage bili dosta povučeniji i koristili su svaki momenat da "ukradu" neki sekund.

Ulaskom Babovića i Šćepovića u 80. minutu, Partizan je dobio još više na oštrini u napadu. Najbolju priliku na meču "servirao" je upravo Babović, koji je pronašao Moreiru na drugoj stativi, ali je šut iz voleja Portugalca, umirio golman Felipe, kojem je praktično lopta uletela u naručje.

Trudili su se igrači Partizana i pokušavali da dođu barem do izjednačenja, koji su zalaganjem u drugom delu igre zaslužili, ali to se nije desilo. Partizan je tako ostao bez bodova i posle četvrtog meča u LŠ, ali i šanse da osvoji barem treće mesto i nastavi takmičenje u Ligi Evropa.

U narednom kolu Partizan dočekuje Šahtjor, i to bez Petrovića i Moreire, koji su večeras zaradili parne žute kartone.

U drugom meču u Grupi H Šahtoj je pobedio Arsenal sa 2:1 i tako se izjednačio sa londonskim klubom sa po devet bodova. Braga sada ima šest bodova.

Partizan - Braga 0:1 (0:1)
(Moiseš 35')

Stadion Partizana; Gledalaca 30.000; glavni sudija Martin Hanson iz Švedske.

žuti kartoni: Moreira (PAR), Petrović, Iliev - Moiseš (BRA)

Partizan: Stojković, Miljković, Jovanović, Krstajić, Lazevski, Petrović, Moreira, Ilić, Iliev (od 78. Šćepović), Boja (od 58' Babović), Kleo; Trener: Aleksandar Stanojević.

Braga: Felipe, Rodrigez, Moises, Mosoro (od 49. Salino), Paulo Cesar, Elderson, Aguiar, Silvio, Alan (od 68 Madrid), Vandinjo, Mateus (od 88. Lima); Trener: Domingoš Pasijensa

Sreda 03.11.2010. 23:14
polako se božja kola voze!sad ako možete sačuvajte ekipu za sledeču ligu šampiona pa za tri godine imat ćemo dva predstavnika.samo polako i pametno ne radite ono što je napravio fss i karadžić od reprenzetacije zbog nerealnog očekivanja
Četvrtak 04.11.2010. 07:54
Partizan klub stvoren odlukom KPJ, i dan danas je privilegovan u Srbiji, jer su na vlasti su potomci rodjeni ispod Titovog šinjela.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online