Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.02.2011.
21:32
Vestionline A

Jovanović: Na Zvezdu kao na Sijenu

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović izjavio je da u "večitim derbijima" nikada neće biti favorita i da njegov tima veoma ozbiljno ulazu u duel sa Crvenom zvezdom, bez obzira na evidentnu razliku na tabeli NLB lige posle 20 odigranih kola.

Nema favorita u "večitom derbiju" - Vlada Jovanović

"Moram da ponavljam te fraze da ne postoji favorit u derbiju, iako uvek postoji jedan koji je to na papiru. U meč sa Zvezdom nećemo sigurno ući opušteno, shvatićemo iz najozbiljnije i odigraćemo taktički kao pre dva dana protiv Montepaskija u Sijeni", rekao je Jovanović.

Partizan je u sredu u Sijeni odigrao najbolji meč u Top 16 fazi Evrolige, ali ipak nije uspeo da pobedi Montepaski (77:74). Sada se aktuelni šampion i lider na tabeli, sastaje sa Zvezdom, koja nije poslednja samo zahvaljući boljem međusobnom skoru od Zadra.

"Bez obzira na to kako smo odigrali, ostaje činjenica da smo izgubili. Atmosfera u timu nije ništa drugačija nego pre. Prošle godine smo osvojili tri trofeja, išli smo na Fajnal for Evrolige i bili smo među četiri najbolje ekipe na kontinentu, a opet smo izgubili derbi", dodao je Jovanović.

Nema predaje - Mihajlo Uvalin

Trener košarkaša Crvene zvezde Mihailo Uvalin rekao je da situacija u klubu nije laka, ali da će igrači i ekipa dati "i više nego što imaju" u nedeljnoj utakmici protiv Partizana.

"Mi smo tu gde jesmo, situacija u klubu nije dobra. Apsolutno sam ponosan na igrače. Nadam se da će u poslednjim mečevima igra ići u boljem pravcu. Ispred nas je teška utakmica. Daćemo i više nego što imamo i sigurno se nećemo predati", rekao je Uvalin novinarima u hali Pionir.

Crvena zvezda se bori za opstanak u Jadranskoj ligi, a Uvalin je rekao da je u nedeljnom meču cilj da ekipa popravi igru iz prvog "večitog" derbija u sezoni, kada se, prema njegovim rečima, držala samo jednu četvrtinu.

"Nemamo iluzija, pred nama je najbolja ekipa ili jedna od dve najbolje u Jadranskoj ligi", kazao je Uvalin.

Košarkaši Crvene zvezde dele poslednje mesto na tabeli Jadranske lige sa Zadrom, a obe ekipe imaju po šest pobeda i 14 poraza. Uvalin je rekao da njegovom timu sa dve pobede kod kuće rastu šanse da izbori opstanak u ligi.

Pored Partizana, Zvezda do kraja lige na svom terenu još igra protiv Širokog i Olimpije.

"Te dve pobede bi nas približile cilju, ali ni to ne mora da garantuje uspeh. Samo se nadamo da će sve ekipe odigrati do kraja. Neka odluči košarkaši teren. Na kraju krajeva, ko god ispadne iz lige, biće to zasluženo", zaključio je trener crveno-belih.

Početak utakmice pomeren je za nedelju od 19 sati, zbog fudbalskog meča Crvena zvezda - Borac koji se igra istog dana od 14. To je urađeno u dogovoru sa policijom.

Ulaznica neće biti u slobodnoj prodaju. Navijači koji su kupili ulaznice za prethodni meč u Jadranskoj ligi protiv Krke moći će da je iskoriste i da sa njom uđu i na "večiti" derbi. Gostujući navijači su dobili 200 ulaznica, koje će podeliti Partizan.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online