Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.04.2012.
17:56
Vestionline A

Pešić: Partizan je favorit

U senci fizičkog napada na Omara Tomasa košarkaši Crvene zvezde DIVA spremaju se za 209. večiti derbi sa Partizanom. Utakmica se igra u nedelju 8. aprila sa početkom u 21 sat, a posle sastanka predstavnika crveno i crno-belih sa Policijom, karata u slobodnoj prodaji neće biti, tako da će važiti sezonske ulaznice košarkaškog kluba Partizan, koji je domaćin na ovoj utakmici.

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić rekao je danas da je ekipi teško da se koncentriše na predstojeći duel sa Partizanom, zato što su svi pometeni
fizičkim napadom na Tomasa

"Pripremamo se za derbi, ali malo nas je sve ovo sa Tomasom poremetilo. Šokirani smo tim događajem, ali šta je tu je, idemo dalje. Pokušavamo da se fokusiramo na ono što se zove košarka. Mislim da će u svemu tome i Omar morati da napravi dodatan napor, ali pre svega da se fizički oporavi od povreda koje je dobio. Videćemo koliko će one uticati na to da li će igrati ili ne, a konačnu odluku donećemo pred početak meča. Teško je govoriti o košarci u ovom trenutku, ne mogu previše da komentarišem jer sam baš šokiran" rekao je Pešić.

Kari: Kazna je smešna

Pešić je prokomentarisao nedavnu kaznu od strane čelnika Agroživ Super lige zbog komentara na suđenje.

"Mislim da je odluka smešna, mogu glasno da se smejem, jer drugih komentara nemam. I dalje ću nastaviti da dajem komentare onoga što vidim, ne pada mi napamet da menjam svoj stav. Mislim da je odluka čelnika lige dobra da se zaštiti regulranost, pošto liga počinje da biva izjednačenija nego ranijih godina", zaključio je trener sa kaznom od 100.000 dinara zbog komentarisanja suđenja.

Svetislav Pešić je pokušao da govori i o predstojećoj utakmici u petom kolu Superlige, protiv desetostrukog uzastopnog šampiona Partizana.

"Ne možemo baš da se pohvalimo da imamo konstantnu formu, iako smo po mom mišljenju protiv Hemofarm i Vojvodine odigrali dobre utakmice. Te su nam utakmice pokazale, na koga možemo dalje da računamo. Nisam nasjrećniji kako smo odigrali utakmicu sa Megom, ali nema nikakvog razloga da sa Partizanom i ovog puta ne odigramo kao i u prethodnim mečevima ove sezone. Smatram da je sa aspekta kvaliteta igre to bilo na dosta dobrom nivou. Očekujem da će sudije, biti na nivou derbija i da suđenje Crvenoj zvezdi neće biti kao u prethodne četiri utakmice, da će arbitri pokazati bolju koncetraciju i pripremu i veći respekt za ono što mi radimo".

Na konstataciju novinara da uloga favorita u predstojećoj utakmici pripada Partizanu, a da će Zvezda biti rasterećenija Pešić je rekao:

"Favoriti su svakako uvek pod pritiskom. Međutim, taj pritisak kod Partizana, koji ima iskustvo, može da se pretvori u pokretačku snagu u smislu bolje koncetracije i motivacije. Ja ne verujem da će to da bude neka prednost na našoj strani jer mi smo u nekoj drugoj situaciji. To su dva tima sa dva različita koncepta. Najviše bih voleo da ne razmišljamo o pobedi ili porazu kad igramo protiv Partizana, već o tome da realizujemo ono što smo radili na treningu i onda je za očekivati da će doći i pozitivan sportski rezultat".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online