Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.04.2012.
15:56
Vestionline, Beta A

Jovanović: Nismo favoriti, ali znamo šta se očekuje

Trener Partizana Vladimir Jovanović rekao je danas da navijači tog kluba očekuju od njegovih košarkaša da osvoje trofej, iako crno-beli neće biti favorit na završnom turniru Jadranske lige u Tel Avivu.

Znam da navijači očekuju novu titulu - Vlada Jovanović

"Bez obzira što niko neće da kaže da priželjkuje trofej, niko od nas ne očekuje da odemo tamo i budemo drugi, treći ili četvrti. Svi od nas očekuju prsten. Tako smo vaspitali svoje navijače i na nama je da se sa tim nosimo", rekao je Jovanović novinarima u Beogradu.

Partizan u četvrtak putuje u Tel Aviv na turnir četiri najbolja tima Jadranske lige. Protivnik u subotnjem polufinalu biće mu Cedevita. U drugom polufinalu sastaju se Budućnost i domaćin Makabi, koji je prema Jovanoviću apsolutni favorit.

"Makabi je bez ikakve sumnje kandidat broj jedan za osvajanje titule. Sigurno su posle ispadanja iz Evrolige prebacili ambicije na domaći šampionat i Jadransku ligu. Ali, nikada se ne zna. Na 'fajnal foru' se igra samo jedna utakmica, tako da su šanse veće", rekao je on.

Partizan je petostruki uzastopni šampion Jadranske lige, a neizostavni deo tih uspeha bio je kapiten Petar Božić, koji je kazao da se ništa neće promeniti u pristupu igrača zbog toga što na turniru nisu favoriti.

"Sve misli su nam usmerene na polufinale i duel sa Cedevitom. Kada igraš protiv favorita na papiru, motiv i pristup ne treba da se menjaju, već treba da budu isti kao u svakoj utakmici", rekao je Božić.

Najstariji igrač Partizana Dušan Kecman doneo je timu pre dve godine titulu neverovatnom trojkom sa pola terena 0,6 sekundi pre kraja, a iste godine je u Tel Avivu Makabiju u četvrtfinalu Evrolige dao 29 poena i poveo preokret.

Novinare je zanimalo što sada mogu da očekuju od njega.

"Ne očekujem ništa od sebe lično. Očekujem da budemo kolektiv i da dišemo kao jedan. Tako smo i pravili sva ta iznenađenja. Stvarno nije bitno koji igrač će biti inspirisan neke večeri", rekao je Kecman.

"Što se tiče favorita, svi nam kažu da je ovo već uspeh i da će biti ponosni na nas šta god da uradimo, ali znamo da se svi potajno nadaju finalu i prstenu. Mi moramo da razmišljamo racionalno: prvo o polufinalu i borbi za finale", rekao je Kecman.

Partizan ima problema sa povredama Milana Mačvana i Davisa Bertransa, za koje se još ne zna da li će i kako moći da igraju.

"Mačvan je bio na dodatnim pregledima i sigurno neće moći da trenira dva-tri dana, a gledaćemo da ga osposobimo za subotu. Bertrans će imati nove preglede i večeras ili sutra ćemo znati više, ali ta povreda nije banalna kao što sam mislio", rekao je Jovanović.

Partizan u četvrtak putuje u Tel Aviv redovnom linijom, a u petak će trenirati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online