Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 27.05.2012.
21:23
Vestionline, Beta A

Partizan dobio Vojvodinu, Zvezda izgubila u Kragujevcu

Košarkaši Partizana poveli su sa 1:0 protiv Vojvodine u polufinalnoj seriji Superlige, pošto su u hali 'Pionir' pobedili sa 77:67, dok je Crvena zvezda poražena na gostovanju Radničkom u Kragujevcu sa 84:78.

Košarkaši Partizana poveli su večeras sa 1:0 protiv Vojvodine u polufinalnoj seriji Superlige, pošto su u beogradskoj hali Pionir pobedili sa 77:67 (18:13, 26:14, 18:18, 15:22).

U finale će se plasirati ekipa koja prva stigne do dve pobede. Naredni meč igraće se u utorak u Novom Sadu, a eventualna "majstorica" u petak, 1. juna u Beogradu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Danilo Anđušić sa 12 poena. Dragan Milosavljević je postigao poen manje, a po 10 su upisali Milan Mačvan, Miroslav Raduljica i Vladimir Lučić. Raduljica i Mačvan imali su i po osam skokova. Na drugoj strani, Strahinja Milošević je dao 13, Slobodan Dunđerski 12, a Radovan Marković 11 poena.

Branilac titule nije imao previše težak zadatak večeras protiv četvrtoplasiranog tima ligaškog dela Superlige. Utakmica je počela serijom Partizana 9:0, a igrači Vojvodine prve poene upisali su tek u petom minutu, pošto su iskoristili dva vezana napada. Ulaskom Radovana Markovića u igru Novosađani su dobili na svežini i uspeli da smanje zaostatak za crno-belima, pa je prvih 10 minuta završeno vođstvom domaćeg tima od 18:13.

Na startu druge četvrtine Vojvodina se trojkom Strahinje Miloševića još više približila crno-belima. Posle razmene koševa, Partizan je napravio seriju od 15:0 i sa 20:18 pobegao rivalu na 35:18. Trener domaće ekipe Vlade Jovanović u prvom poluvremenu pružio je priliku svim igračima, a oni su se odužili lepom igrom i sa nekoliko spektakularnih zakucavanja.

Na drugoj strani, košarkaši Vojvodine mučili su se za svaki poen, a očigledna je bila i razlika pod koševima u korist Partizana. Obe ekipe imale su slab učinak u šutu za tri poena tokom prve dve deonice. Beograđani su pogodili jedan od pet pokušaja, a Novosađani dva od osam.

Na početku drugog poluvremena ekipe su se smenjivale u serijama koševa. Prvo je Vojvodina imala 7:0, pa Partizan isto, a onda Vojvodina 8:0. Goste su u trećoj četvrtini predvodili Strahinja Milošević i Duško Bunić, a isplatio se pritisak u odbrani na protivničke igrače. Partizan je igrao raznovrsno, uz asistencije Petra Božića i poene Milana Mačvana, Vladimira Lučića i Danila Anđušića. Do kraja deonice crno-beli su vratili prednost od 17 poena.

U poslednjoj četvrtini igrači Partizana su se malo opustili, Vojvodina je uspela da rezultatski priđe, ali pobeda crno-belih, ipak, nije dolazila u pitanje.

Utakmici u hali Pionir prisustvovalo je oko 4.000 gledalaca. Dve podeljene grupe Partizanovih navijača bile su na različitim stranama i svaka je pevala svoj repertoar pesama, dok gostujućih navijača nije bilo.

Košarkasi Radničkog pobedili su večeras u Kragujevcu gostujuću Crvenu zvezdu sa 84:78 (32:18, 21:24, 17:18, 14:18) i poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji Superlige.

Radnički je do pobede predvodio Dejvid Sajmon sa 24 poena, a istakao se i Miljan Pavković sa 16. U Zvezdi je najefikasniji bio Petar Popović sa 15 poena. Sava Lešić je ubacio 13, a Nemanja Nedović 10.

Zvezda je dobila tri od četiri četvrtine, ali to nije bilo dovoljno da ekipa trenera Svetislava Pešića nadoknadi minus od 14 poena iz prve deonice.

Domaći tim bolje je počeo utakmicu i poveo sa 10:2. To je nateralno Pešića da zatraži tajm-aut, posle kojeg je njegova ekipa napravila seriju 6:0. Usledio je, međutim, novi nalet Kragujevčana, koji su najviše zahvaljujući Miljanu Pavkoviću i Dejvidu Sajmonu prvu četvrtinu završili sa 14 poena prednosti. Kapiten Radničkog je u prvoj deonici upisao 10 poena, uz tri asistencije, a Sajmon devet poena.

Pavković nastavio je sa odličnom igrom i u drugih 10 minuta, pošto je brzo pogodio šut za tri poena. Na suprotnoj strani Sava Lešić je ubacio šest uzastopnih poena. Zvezda je uspela dobije drugu četvrtinu, ali je Radnički kontrolisao igru i na poluvreme otišao sa 11 poena prednosti.

U petom minutu treće četvrtine Lešić je, ipak, pogodio trojku i smanjio na 52:60. Usledio je potom njegov faul nad Sajmonom, koji je uz to postigao i koš. Amerikanac je iskoristio dodatno slobodno bacanje, a onda je Boris Bakić u idućem napadu Radničkog bio precizan u šutu za tri poena.

Domaći igrači su posle toga uspevali da drže razliku, ali je 41 sekund pre kraja utakmice Zvezda uspela da smanji na minus četiri. Pobedu Radničkom, međutim, osigurao je Majkl Skot efektnim zakucavanjem za novih plus šest.

Naredni meč igraće se u utorak u Beogradu, a eventualna "majstorica" u petak, 1. juna, ponovo u Kragujevcu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online