Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 11.07.2012.
15:07
Vestionline, Telegraf.rs, Blic.rs A

Novosel: Hezonji i Šariću bolje u Partizan nego u NBA

Legendarni hrvatski stručnjak Mirko Novosel ubeđen da bi Hezonja i Šarić pod vođstvom Duleta Vujoševića u Partizanu izrasli u vrhunske igrače, čime bi izbegli sudbine nekih ranijih talenata poput Sesara ili Zemljića.

Iskusan - Mirko Novosel

Zahvaljujući sjajnom radu trenera Duleta Vujoševića sa mladim igračima, odnosno nadaleko poznatom i uspešnom sistemu pomoću koga je Partizan osvojio 11 uzastopnih titula šampiona države, “crno-beli” postaju mamac za talentovane košarkaše ne samo iz Srbije, nego i iz regiona.

Ovih dana diglo se dosta prašine oko eventualnog dolaska najtalentovanijih hrvatskih kadeta Marija Hezonje i Darija Šarića u Partizan, ali izgleda da je politika umešala prste pa je malo verovatno da će se ti transferi realizovati.

Legendarni hrvatski trener i član košarkaške Kuće slavnih Mirko Novosel, koji je sa selekcijom Jugoslavije osvojio bronzu na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984, smatra da bi za dvojicu najvećih bisera hrvatske košarke bilo najbolje da karijere nastave u Partizanu.

"Vujošević je oduvek bio poznat po stvaranju igrača s kojima je postizao odlične rezultate. Ima rezultate, žicu da lansira mlade, a u ovom slučaju se radi o vanrednim talentima koje treba pretvoriti u košarkaše. U tome je ključna uloga trenera, koji stvara te uslove, a Vujošević jedva čeka da brusi košarkaške dragulje", rekao je Novosel za “Blic” i dodao da je ubeđen da Hezonja i Šarić ne bi imali probema u Hrvatskoj zbog prelaska u Partizan.

"Ma kakvi, prevazišli smo te podele. Svako gradi svoju sreću i sve zavisi od njih, ali bolje im je da pređu u Partizan nego da idu u NBA i da sede na klupi", kaže hrvatski stručnjak i podseća na slučajeve hrvatskih talenata koji su se “izgubili” u seniorskoj konkurenciji.

"Jedan je Dragan Kićanović ili Dražen Petrović. Hrvatska je imala Sesara, Zemljića, nekada najveće talante koji nisu napravili adekvatne karijere. Zavisi i od toga kakav tretman igrač uživa u klubu, kakvog trenera ima, koliko šanse da igra. Njih dvojica bi sve to imali u Partizanu", zaključuje Novosel.

Vujošević: Želimo Hezonju, ali diskretno

 

Dule Vujošević je i sam potvrdio da bi Hezonj dolazak u Partizan bio pun pogodak ne samo za “crno-bele” nego i za mladog beka i za hrvatsku košarku.

 

"Postoji obostrana želja koja bi se mogla realizovati. Mislim da bi to bilo za hrvatsku i srpsku košarku dobro, jer bi jedan od najtalentovanijih igrača Evrope u svom godištu dobio priliku da svoj talenat razvije i postane vrhunski igrač od čega bi velike koristi imal seniorksa reprezentacije Hrvatske", rekao je trener beogradskog Partizana Duško Vujošević za hrvatske medije i dodao da mu "150.000 evra na ime obeštećenja i priče da je Hezonju već kaparisala Barselona nisu pokvarile raspoloženje“ na ovu temu.

 

Na pitanje ko vodi pregovore u Hezonjino ime Vujošević je bio otvoren: "To nije za štampu, jer ljudi koji su „upetljani“ u tu priču traže diskreciju.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.07.2012. 00:11
Apsolutno si u pravu Mirko. A jos bolje ce mu biti ako dodje u zvezdu.
Četvrtak 12.07.2012. 04:17
Mislim da bi trebao da nadje kakav klub sa odlicnim trenerom koji ima veliko iskustvo iza sebe.Sad koje taj ne razumijem se u kosarku najbolje.Partizan bi bio sigurna odskocna daska za NBA,u to sam siguran.Sve najbolje Hezonja,cudnog li prezimena!?
Četvrtak 12.07.2012. 04:06
Mislim da bi trebao da nadje kakav klub sa odlicnim trenerom koji ima veliko iskustvo iza sebe.Sad koje taj ne razumijem se u kosarku najbolje.Partizan bi bio sigurna odskocna daska za NBA,u to sam siguran.Sve najbolje Hezonja,cudnog li prezimena!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online