Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.02.2010.
23:05
Vestionline A

Partizan srušio Barselonu posle drame

Košarkaši Partizana napravili su još jednu senzaciju pošto su večeras savladali špansku Barselonu nakon produžetaka rezultatom 67:66 (23:12, 12:12, 8:23, 18:14, 6:5) u meču drugog kola Grupe Top 16 faze Evrolige.

U već prepoznatljivo prepunom i uzavrelom "Pioniru", ekipa beogradskog Partizana odlično je otvorila utakmicu. Crno-beli su poveli sa 10:0, a a gostima je trebalo nekoliko minuta da se "srede" i ubace loptu u koš. Domaćin je igrao odličnu odbranu i da Slovenac Laka Jaković nije postigao dve uzastopne trojke, Barselona bi prvu četvrtinu završila sa šest koševa. Ovako rezultat od 22:12 najbolje odslikava prvih deset minuta meča.

U drugoj četvrtini Partizan je pokušavao da poentira iz svih oružja, ali dosta izgubljenih lopti i ličnih u napadu, uzrokovali su izuzetno mali broj postignutih poena, na obe strane. Posle sedam minuta drugog dela igre rezultat je bio samo 4:6, a onda su crno-beli napravili seriju od 7:0. Ipak, Barselona je povezala redove i sa nekoliko uzastopnih koševa vratila se u igru. Na 20 sekundi do kraja prvog poluvremena, trener Vujošević je tražio minut odmora, a onda pozvao akciju na mladog Miljkovića, koji se u poslednjem sekundu prvi put upisao u Evroligi. I ovaj deo meča šampion Srbije rešio je u svoju korist sa 13:12, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 35:24.

Treća četvrtina je počela sa četiri brza koša Barselone, što na najbolji način odslikava narednih deset minuta meča. Navaro je napravio četiri penala, ali se zato razigrao Riki Rubio, kao i ostali igrači koji su u rotaciji najpre došli do izjednačenja 40:40, a onda i prešli u vođstvo 43:47. U Partizanu najviše je pružio Veseli, a Vranješ je skupio četiri faula, pred poslednju deonicu što je dodatno opteretilo domaćina, pa je treća četvrtina završena sa 8:23.

U poslednjem delu igre Barselona je nastavila odličnu seriju i došla je do devet poena prednosti, ali se Partizan neverovatnom borbenošću i igrom u odbrani uspešno vratio u igri i preokrenuo na minut i 20 sekundi do kraja na pet poena prednosti. Ipak, nakon dve loše akcije crno-belih, gosti trojkom Jakoviča stižu do izjednačenja, a onda imaju i poslednji napad koji je Slovenac promašio jer je lopta bukvalno izašla iz koša, pa je meč je otišao u produžetke.

U dodatnih pet minuta Partizan se u veoma neizvesnoj igri držao odlično i slobodnim bacanjima Rašića došao do 67:66, a onda se u poslednjem napadu Barselone desila sporna situacija.

Lopta je posle šuta Mikela u poslednjem sekundu krenula iz obruča, a Roberts je odbio od table i sudije su tražile dodatan pregled snimka, jer nisu bile sigurne da li je bila u cilndru ili je igrač možda dirao obruč. Posle deset minuta dodatne teške drame i sudijskog pregledavanja snimka, preko 8.000 navijača je proslavilo veliku i zaista neverovatnu pobedu.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Jan Veseli sa 13 poena i isto toliko skokova, asistirao mu je Amerikanac Lorens Roberts sa 12 poena i 11 skokova, dok je Aleksandar Rašić dodao 11, a kapiten Petar Božić 10. Za ekipu Barselone Jaka Lakovič ubacio je 14 poena, uz četiri postignute trojke, a Erazem Lorbek dodao je 10 koševa.

Barselona je tako posle 11 uzastopnih pobeda, u "Pioniru" doživela prvi poraz u ovogodišnjem izdanju Evrolige, ali je trener ove ekipe najavio žalbu zbog poslednje odluke sudija, pa će verifikacija neverovatnog trijumfa Partizana morati sačekati odluku arbitražne komisije elitnog evropskog takmičenja.

"Kada je isteklo vreme moj kolega sa suprotne strane uložio je žalbu. Sudije su morale da vide da li je Roberts dirao loptu ili obruč. Na kraju je sve ispalo dobro po nas...Ovo je i više nego što smo očekivali...veliki uspeh. U prvom poluvremenu smo bili rasterećeniji, ali čim nam je imperativ pobede nametnut u nastavku, počele su da se javljaju greške. Ponavljam, ovo je veliki uspeh, sledeći je Marusi i još samo da se zahvalim pubici, koja je zaista večeras bila sjajna", rekao je posle meča trener Partizana Duško Vujošević.

Partizan vodi u grupi sa dve pobede, Barselona ima pobedu i poraz, a Panatinaikos i Marusi imaju po jedan poraz, ali svoju utakmicu tek treba da odigraju u četvrtak. Srpski šampion u trećem kolu Top 16 faze Evrolige gostuje ekipi Marusija.

Rezultati:

Grupa E
Partizan - Barselona 67:66

Grupa F
Efes Pilsen - Montepaski 88:78

Grupa G
Žalgiris - CSKA Moskva 68:83
Unikaha - Prokom 50:70

Grupa H
Olimpijakos - Himki 87:69

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online