Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.05.2013.
13:27
Vestionline, Sportklub A

Evroliga za vikend dobija novog šampiona

London će od petka do nedelje prvi put u istoriji biti domaćim Fajnal-fora Evrolige, a posle epiloga prošlogodišnjeg završnog turnira u Istanbulu, svaka prognoza i favorizovanje nekog od rivala je nezahvalno.

Košarkaši Olimpijakosa brane titulu evropskog šampiona

Košarkaši CSKA iz Moskve, Olimpijakosa, Barselone i Real Madrida staviće tačku na ovosezonsko nadmetanje u Evroligi i odlučiti ko će biti vladar 'Starog kontinenta' u narednih godinu dana.

Titulu brani Olimpijakos, koji je i bez Dušana Ivkovića na klupi rezervisao mesto na F4. U petak, u prvom polufinalnom meču, rival timu iz Pireja će biti CSKA, prošlogodišnji protivnik iz nezaboravnog finala u "Sinan Erden Domu".

U svežem sećanju je još koš Jorgosa Printezisa u poslednjim trenucima meča, koji je na kolena bacio prebogatu "armiju" iz Moskve. Rusi i ovoga puta imaju
blagu prednost, a mnogo toga će zavisiti i od raspoloženja srpskog kvarteta u CSKA - Nenada Krstića, Miloša Teodosića, Vladimira Micova i Zorana Ercega.

Moskovljani su deseti put u poslednjih 11 godina na završnom turniru, a interesantno je da su finala 2007, 2009. i 2012. godine izgubili sa ukupno pet poena razlike.

"Prošlogodišnji poraz iz Istanbula mi je najteži u klupskoj karijeri. Nadam se da u Londonu možemo da se revanširamo Olimpijakosu i osvojimo evropsku titulu", rekao je Nenad Krstić.

Crveno-bele iz Pireja i ove godine mnogi potcenjuju, ali jasno je da uspeh iz 2012. nije bio slučajan. Okosnica šampionskog tima i dalje je na okupu, a rasterećenost bi mogla da bude karta na koju će prvak Evrope igrati i ovoga puta.

Mnogo uzbuđenja očekuje se i u španskom polufinalnom obračunu. Real Madrid ove sezone igrao odlično, sazreli su kao tim, što je na svojoj koži najbolje osetio Makabi u četvrtfinalnoj seriji.


"Kraljevski tim" je sa osam titula najtrofejniji tim u Evropi, međutim, od 1995, kada ih je predvodio Željko Obradović, ne znaju za uspeh. Real u timu ima Rudija Fernandeza, čoveka koji pravi razliku...

Katalonci su poslednji vizirali kartu za London "tesnom" pobedom protiv Panatinaikosa u četvrtfinalnoj seriji (3:2), a navijači se uzdaju i u tradiciju u mečevima sa Madriđanima. Naime, jedini put na završnim turnirima španski velikani su se sastali u polufinalu 1996. u Parizu i Barsa je slavila sa 76:66, dok je u sezoni 2009-2010. tim trenera Ćavija Paskvala četvrtfinalnu seriju rešio sa 3:1 i kasnije drugi put u istoriji postao prvak Evrope.

Fajnal-For će biti odigran u "02 Areni", kapaciteta 20.000 mesta, koja je poznata po tome što se u njoj održava teniski Masters Kup.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online