Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Petak 25.04.2014.
22:15
mozzartsport.com A

Smit šokirao Arenu, Partizan bez Evrolige!

Neverovatan preokret Cedevite u finišu utakmice za potpuno neočekivano finale!

Aleksandar Pavlović
 

Neverica, muk. potpuni šok! Iako su košarkaši Partizana bili na samo sekund od novog, devetog finala Jadranske lige, Nolan Smit je, u stilu Dušana Kecmana 2010. godine, srušio sve crno-bele i doveo Cedevitu do neverovatne pobede u još neverovatnijem polufinalu - 81:79!


Iako su crno-beli sjajnom igrom u finišu prvog poluvremena i kroz kompletnu treću deonicu gradili put do finala, Evrolige i borbe za pehar, desilo se nešto što niko nije mogao ni da zamisli... Slaba, reklo bi se i nepovezana igra Beograđana u poslednjih pet minuta utakmice dala je Zagrepčanima šansu da se vrate u igru, a oni su poklon oberučke prihvatili. A Bilan i Smit pobrinuli su se za scenario o kojem su svi srpski košarkaški poklonici govorili samo kroz smeh i ogromnu šalu... Nolan Smit je uzeo loptu za poslednji napad, dotrčao do polovine terena, uputio svoj prvi i jedini šut za tri poena i... Poslao Cedevitu u finale i Evroligu! Partizan će posle 11 godina ostati bez plasmana u Evroligu, a baš kao i Crvena zvezda, moraće kroz kvalifikacije da pokuša da dođe do elite.


Neverovatno, ali istinito - utakmica je počela gotovo na preslikan način kao i susret Crvene zvezde i Cibone. Košarkaši Cedevite iskoristili su loš početak rivala i za šest minuta igre napravili rezultat 17:5. Na krilima odlične, izuzetno agresivne igre u odbrani Zagrepčani su preko Bilana i Smita postigli nekoliko izuzetno lakih poena iz kontri, dok su igrači Duška Vujoševića bili u strašnom grču. Činjenica da Partizan gotovo uopšte nije uspevao da iskontroliše skok igru radila je veliki posao za drugoplasirani tim ligaškog dela ABA lige.


Na prvi mali odmor otišlo se kod rezultata 27:16, a situacija se nije bitnije menjala ni na startu drugih deset minuta. Gosti su odlično koristili svaki promašaj crno-belih, svaku izgubljenu loptu, pa su već u uvodnim minutima prednost podigli i na 15 razlike (33:18). Dobroj igri Cedevite kumovala je sasvim solidna zonska odbrana, za koju Beograđani nisu imali rešnja u datom momentu.
Ipak, polovinom druge četvrtine, Parni valjak se konačno probudio. Mašineriju je pokrenuo Saša Pavlović sa dve vezane trojke, a ubrzo su koš izrešetali i Bogdanović, Tepić i Andrić za potpuni povratak u igru i proključavanje kompletne Arene - 39:35. Ipak, rezultat na poluvremenu bio 40:35, pošto je bila upisao svoj deseti poen sa linije penala. Koliko je igra crno-belih bila loša govori podatak da su posle 20 minuta igre imali samo 3/14 za dva, uz sasvim solidnih 7/17 za tri i 17 uhvaćenih lopti. Cedevita je unutar linije 6.75 bila jako dobra (14/26), imala čak pet ukradenih lopti , uz ukupno 20 skokova (šest u napadu).


Na samom startu drugog dela igre videli smo potpuno obrnutu sliku nego što je to slučaj bio u prvih 20 minuta. Sada je Partizan bio taj koji je igrao odbranu na ivici faula, više nego konkretno u napadu, što je automatski dalo željeni rezultat. Cedevita je potpuno bila izbačena iz ritma, a serijom 14:2 crno-beli su došli do prvog vođstva na utakmici preko Lovernja, Tepića i Gagića, uglavnom poenima sa linije penala - 45:51. U trenucima kada se rezultat lomio na scenu su stupili Bogdanović i Bertans, koji su zajedno vezali 13 poena za rezultat 57:64 pred početak poslednje četvrtine. Gusto je bilo do samog kraja, gosti iz Zagreba su u nekoliko navrata pokušavali da se vrate u igru, a iako se činilo da neće uspeti, ipak su pogazili sve ono što je protivnik do tada napravio. Nešto opuštenija i slabija igra u poslednjih pet minuta utakmice dovela je Cedevitu u odličnu poziciju. Rej i Babić smestili su dve trojke, a Smit i Bilan su se pobrinuli da se u poslednja tri minuta uđe pri izjednačenom rezultatu - 74:74.


Posle vrlo nervozne igre dva tima crno-beli su minut i po pre kraja imali koš prednosti (76:77), a onda je Bilan ubacio horog za preokret na početku poslednjeg minuta. Ipak, Pavlović je pogodio dva bacanja i vratio prednost svom timu. Ipak, Smit je trojkom u poslednjoj sekundi stavio tačku na ovaj meč...
Najefikasniji igrač u Partizanu bio je Pavlović sa 25 poena (4/6 za tri), dok je Bogdanović dodao 15, uz sedam skokova. Na drugoj strani Nurkić je ubacio 13, a Bilan 14 i Suton deset poena.

POVEZANE VESTI

Petak 25.04.2014. 22:23
E moj Partizanovci, sinoc ste se podsmevali Zvezdi, blatili njeno ime, a sta sad? Meni kao Zvezdasu je krivo sto je Partizan izgubio, kao jedini srpski tim koji je preostao da se bori za finale i necu kao neki da se podsmevam, jer bih bio debilcina kao neki glodari na ovom portalu tipa decoooo i ostali gmizavci... Poruka za vas je KO DRUGOM KOPA JAMU SAM U NJU UPADA. A da, provetrite pionir zna "decooo" zasto....
Petak 25.04.2014. 22:35
Hladan tuš i jednim i drugim, hladan tuš Srpskoj košarci...ali i to se moralo desiti, jedne godine bez evrolige, mada Zvezda još ima šanse ali sa onom igrom od juče...teško. Najveći problem je manjak evroligaških utakmica u finansijskom smislu, Partizanu naročito kome je svaka utakmica u areni krcata bila. Ostaje im prvesntvo Srbije koje je obesmišljeno ovim pravilima, jer ama baš ništa ne donosi. U nedelju da finalni meč protekne bez incidenata van terena, jer ipak moramo pokazati da smo civilizovana zemlja. A 'navijačima' i jednih i drugih koji se prepucavaju na ovom portalu, umjesto da se bodre poručujem da smire strasti i bave se pametnijim stvarima, jer kao što vidite ničemu ne vodi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online