Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 07.09.2014.
17:38 >> 21:05h
Vestionline A

SP u Španiji: Otpisani "orlovi“ pregazili Grke

Košarkaška selekcija Srbije plasirala se među osam najboljih na Svetskom prvenstvu u Španiji, pošto je u osmini finala savladala Grčku 90:72 (23:20, 23:22, 18:13, 26:17). Rival našem timu biće bolji iz duela Brazila i Argentine.

Standardno dobar: Miroslav Raduljica
 

"Orlovi" su odigrali najbolji meč na turniru onda kada je bilo najteže. Naneli su Grcima prvi poraz na Mundobasketu i zakazali za sredu četvrtfinalni duel protiv Argentine ili Brazila! Četa Aleksandra Đorđevića odigrala je perfektno, kako timski, tako i individualno i na najbolji način odgovorila "košarkaškim stručnjacima", koji su je davno otpisali.

Srbija je deklasirala Grke izvanrednom igrom u defanzivi, pre svega u drugom poluvremenu, kada je definitivno prelomila meč. Herojsko izdanje Miloša Teodosića i drugova odbilo je sve nalete "helena" i determinisalo put ka trijumfu i zvanju jedne od najboljih osam reprezentacija na planeti.

Poznati oduševljeni uspehom "orlova"

Rolu za pamćenje odigrao je Nikola Kalinić u prvom poluvremenu (12 poena), postavši miljenik nacije koja će još dugo da prepričava monstruozna zakucavanja poletnog krila. Gde je stao Kalinić, nastavio je Bogdan Bogdanović, pokrenuvši lavinu koševa početkom trećeg perioda pri nerešenom rezultatu (50:50). Sledili su ga Bjelica u situaciji jedan na jedan, Teodosić u šutu spolja, Krstić sa "duge" dvojke i nezanemarljiva granitna odbrana "orlova". Grčka se u trenu našla u nokdaunu, srljajući iz greške u grešku i nesvesno potpisujući kapitulaciju.

Lopta nikad ne laže. Srbija je u četvrtfinalu!

Bogdanović i Raduljica: Kalinićeva zakucavanja su nas podigla!

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Simonović stavlja tačku trojkom. Kraj utakmice. Srbija je u četvrtfinalu!
37. minut - Rapsodija naših igrača. Bogdanović i Raduljica se poigravaju sa "helenima". Eksplozija nezadovoljstva Burusisa posle faula Bjelice. Grk je tražio kavgu, ali su saigrači smirili situaciju.
34. minut - Grci su izgubili kompas. Srljaju iz greške u grešku, a "orlovi" nastavljaju sa puno samopouzdanja. Raduljica je okrenuo čuvara i pogodio, a zatim je jelica fauliran posle pokušaja alej-upa.
32. minut - Trojka za Srbiju. Bogdanović je pogodio sa osam metara, bez koske. Bogdan je sada najefikasniji sa 15 poena.
31. minut - Ulazimo u poslednjih deset minuta. Simonović se upisuje u listu strelaca. Vasilijadis u narednom napadu ubacuje trojku.
30. minut - Teodosić je u poslednjem napadu bez gledanja asistirao Krstiću, koji je promašio zicer. Kraj treće deonice.
29. minut - Požrtvovani Birčević "skida" drugo bacanje Zisisa sa obruča i omogućava napad Srbiji, u kome je Teodosić izvukao faul pri pokušaju šuta za tri. Siguran je Teo.
27. minut - Bjelica je preuzeo odgovornost u poslednja tri napada "orlova". Posle dva neuspela pokušaja pogodio je iz trećeg, i to posle solo prodora.
25. minut - Period zrelije igre našeg tima. Bogdanović je preuzeo poziciju plejmejkera i odlično završio prodor.
23. minut - Raduljica je izgradio poziciju ispod koša, pogodio uz prekršaj i siguran je sa dodatnog penala.
22. minut - Grci u seriji pogodaka za tri. Kalates je siguran.
21. minut - Počelo je drugo poluvreme. Printezis postiže deseti poen, a ubrzo Antetokounpo pogađa za tri.

20. minut - Grčka dolazi do prvog vođstva. Zisis je pogodio za tri i "heleni" dolaze do daha. Raduljica nam vraća preimućstvo, a Nikola Kalinić beleži još jedno zakucavanje za tv špice. Novi igrač Crvene zvezde poentirao je uz prekršaj i bio siguran kod dodatnog penala. Ukupno 12 poena Kalinića. Printezis je pre zvuka sirene pokušao sa svoje polovine, ali je lopta završila na obruču. Kraj poluvremena.

18. minut - Probudio se Teodosić i obezbedio još jednu trojku "orlovima".
15. minut - Razigrao se Bogdanović. Pogodio je novu trojku, sada iz ćoška.
14. minut - Antetokounpo se ne snalazi. Najpre je pogrešio u koracima, da bi samo nekoliko sekundi kasnije napravio ličnu u napadu.
12. minut - Bogdanović pogađa sa devet metara u poslednjoj sekundi napada, ipak Burusis vraća "helene" u život.
11. minut - Počela je druga četvrtina. Burusis pogađa dva bacanja, a u narednom napadu nema rešenja za Krstića.
10. minut - Printezis pravi velike probleme. Stigao je do šestog poena. Krstić je izborio faul i bio siguran sa penala. Kraj prve deonice.
8. minut - U igri su Teodosić, kapiten Krstić i Jović, a doskorašnji plej Radničkog pogađa za dva. Odbranila se Srbija, a Bogdanović ubacuje "dugu" dvojku.
6. minut - Raspoloženi Nikola Kalinić sada uspešan van linije 6.75, ali revanširao mu se Kalates.
5. minut - Nik Kalates je postigao drugu trojku za Grčku, ali Raduljica pogađa četvrti vezani koš. Još nema promena u ekipama.

3. minut - Monstruozno zakucavanje Kalinića. Krenulo je srpsko krilo na ulaz, prikucao loptu u obruč i izvukao faul. Pogodio je dodatno bacanje. Burusis pogađa trojku, a uzvraća mu Teodosić istom merom.

1. minut - Utakmica je počela. Prvi napad ima Srbija zajvaljujući Kaliniću, koji odmah postiže dvojku.

SASTAVI TIMOVA:

SRBIJA: Teodosić 13 (5 as, 6-2 za tri), Simonović 5, Jović 2, Bogdanović 21 (4-3 za dva, 7-4 za tri), Bjelica 8 (10 sk), Marković 3, Kalinić 12 (4 sk), Birčević, Krstić 10, Raduljica 16 (6 sk), Katić, Štimac.

GRČKA: Mancaris 5, Burusis 9, Zisis 12, Vasilijadis 6, Kalates 14, Glinijadakis, Papanikolau 1, Slukas, Kajmakoglu 6, Antetokounpo 7, Vujukas, Printezis 12.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.09.2014. 19:46
Ovo je iznenadjenje dana, ko juce u tenisu. cestitke, aj pa zagrizite u cetvrtfinalu, ponovite isto ovo.
Nedelja 07.09.2014. 21:27
Kakva radost!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online