Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 13.09.2014.
12:33
Beta A

Đorđević: Tvrdim, mi smo zemlja košarke!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je noćas da je njegova ekipa uradila veliku stvar pobedom nad Francuskom i plasmanom u finale Svetskog prventva, ali je istakao i da šampionat još nije gotov.

Ponosan na igrače: Aleksandar Đorđević

"Izvanredno otvorena utakmica, nastavak dve prethodne koje smo imali u Madridu. Tim je shvatio snagu, igra koju smo stvarali je došla do izražaja. Imamo jednog lidera koji je preuzeo na sebe veliku odgovornost kao što je Miloš Teodosić koji je, po mom mišljenju, MVP ovog turnira", rekao je Đorđević novinarima u Madridu.

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva, pošto je pobedila Francusku sa 90:85 u dramatičnom polufinalu u petak pred ponoć u Madridu.

"Sav kredit ide igračima, oni su stvorili ovu hemiju, ambijent, shvatili koliko snage postoji u košarkaškoj reprezentaciji Srbije i ta snaga zajedništva koju ja od prvog dana i vama želim da objasnim, jako je važna za postavljanje parametra i vrednosti koje su potrebne da bi Srbija igrala finale i borila se za medalju", kazao je Đorđević.

On je istakao da je mnogo rada i truda uloženo i da je srećan zbog svih igrača i svih saradnika u reprezentaciji.

"Velika mi je čast što sam trener svim ovim momcima. Jedno prelepo osećanje, uradili smo veliku stvar, ali još nije gotovo, imamo još jednu utakmicu. Subota je dan koji ćemo iskoristiti da probamo da se oporavimo, da smirimo glavu. Imamo još finale, veliko finale protiv SAD. Već sam obavio razgovor u svalačionici - mi hoćemo da igramo protiv Amerike", rekao je Đorđević.

U poslednjoj četvrtini utakmice u petak Francuska se vratila u meč, te je novinare zanimalo šta Đorđević u tim trenucima govorio igračima.

"Govorio sam im: 'Gledajte da vam ne pogođaju sve' ", rekao je Đorđević uz osmeh.

"Tražili smo da ne šutiraju trojke, da igramo agresivno, izašli smo iz dobre koncentracije iz prvog poluvremena, 'popili smo' par laganih trojki i onda smo i mentalno pali. Batum je odigrao fenomalnu završnicu, zato jeste tamo gde jeste", kazao je selektor Srbije.

On je na kraju ponovio da su njegovi košarkaši zaslužili da igaju finale Svetskog prvenstva.

"Ovi momci su želeli finale i ja im od srca čestitam. Mi smo zemlja
košarke, to tvrdim i stojim iza toga. Mi smo basket zemlja i to smo
danas dokazali", zaključio je Đorđević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online