Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 23.09.2014.
11:10
telegraf.rs A

Kako je Partizan propustio dva srebrna "orla"

Čelnici košarkaške familije crno-belih, tačnije njihov trener Duško Vujošević, imali su priliku da dovedu Kalinića i Jovića, ali je nisu iskoristili

Dokazao da vredi na SP u Španiji: Nikola Kalinić, novi član Crvene zvezde

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević godinama unazad važi za jednog od stručnjaka koji odlično zna da proceni koga će dovesti u klub i napraviti od njega vrhunskog košarkaša, ali je za godinu dana, gledajući iz ove perspektive, napravio kiks.
 

Tačnije, propustio je da u crno-belo jato dovede dva najveća otkrovenja Mundobasketa u Španiji – Nikolu Kalinića i Stefana Jovića.

Kalinić je kao košarkaš ponikao u Crvenoj zvezdi, a preko Spartaka, Vojvodine i Radničkog iz Kragujevca ponovo se ovog leta vratio na Mali Kalemegdan. Međutim, malo je falilo da pre tačno godinu dana obuče dres Partizana.
 

"Mogli smo da ga angažujemo, ali možda tu nije napravljena dobra procena", priznao je Vujošević svoju grešku.

Greška neće moći biti ispravljena jer je Kalinić novo krilo Zvezde, koja je i te kako profitirala njegovim dovođenjem. Odlično su crveno-beli ”namirisali” da bi ovo mogla da bude Kalinićeva sezona, a u kakvom usponu se nalazi govori i činjenica da je njegovo zakucavanje protiv Grka drugi najbolji potez Mundobasketa.

JOVIĆ IMAO STATUS KAO MEKSIČKI GOLMAN

I Kalinićev doskorašnji klupski kolega Stefan Jović se, neposredno pre odlaska u Španiju, povezivao s Partizanom, ali je Vujošević odbacio mogućnost angažovanja pleja koji je u potpunosti opravdao poziv Aleksandra Đorđevića. Kao jedan od dokaza jeste i akcija protiv Amerikanaca.

Očekivano u timu crveno-belih: Stefan Jović
 

"Jović? Prvi put čujem za tako nešto. U toj vesti nema istine. Izuzetno respektujem tog igrača i način kako je odigrao proteklu sezonu u Radničkom. Kvaliteti nisu sporni, pa uslovili su i poziv u nacionalnu selekciju", rekao je Vujošević sredinom avgusta, desetak dana pre početka Mundobasketa.

Ko zna, možda Vujošević nije želeo da ga potpiše zbog toga što je Joviću 2012. godine oduzeta kapitenska traka Radničkog jer je na društvenim mrežama podržavao zvezdu u derbiju protiv Partizana.

Njegova cena je naprasno skočila nakon osvajanje srebra s nacionalnim timom i krenula je trka za njegovim potpisom, a radovala se kao što znate Crvena zvezda.

Pre svega zbog toga što Jović praktično, zbog raspada Kragujevčana, nema klub. Nešto slično kao meksički golman Giljermo Očoa, koji je briljirao na SP, a u tom momentu je bio slobodan igrač.

Jović će uz Kalinića činiti dobar tandem u napadu na Top 16 Evrolige, ali moguće predstavljati bolnu ranu Partizanu treneru Dušku Vujoševiću, kojem igrači kalibra pomenute dvojice itekako trebaju.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.09.2014. 11:21
Da li ovaj tekst sliuži da se omalovaži DULE VUJOŠEVIĆ ? Dule je lepo rekao POGREŠILI SU kada je Kalinić u piatanju i tu je SVE JASNO . JOVIĆ ? NITI BI ON DOŠAO U PARTIZAN NITI BI DULE NJEGA ANGAŽOVAO . DEČKO JE JEDNOSTAVNO ZVEZDAŠ I PARTIZAN MU NIJE BIO NI U KAKVOJ KOMBINACIJI . E , sad novinar bi da malo pljune po PARTIZANU I DULETU a i da malo PODIĐE ZVEZDI . NEMA BRIGE ZA PARTIZAN DOK JE DULE U PARTIZANU . TO JE REALNOST .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online