Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.10.2014.
17:40 >> 20:10h
Vestionline A

Banvit preslišao Partizan u "Pioniru"

Partizan je doživeo još jedan ubedljiv poraz. U drugom kolu Evrokupa crno-beli su pred svojim navijačima poraženi od Banvita 77:61 (19:18, 29:21, 14:11, 15:11).

Ozbiljan ispit: Edo Murić na meču regionalne lige

U redove tima iz Humske vratio se Milan Mačvan (15 poena), koji je doneo nadu i ostvario odličan, povratnički, debi u crno-belom dresu. Međutim, protiv raspoloženih Turaka nije mogao sam.

Pred oko 4.500 navijača u beogradskom hramu košarke četa Duška Vujoševića je doživela drugi poraz u okviru grupe E drugorangiranog evropskog takmičenja, a ukupno peti u nizu, računajući mečeve u regionalnoj ligi.

Držao se Partizan sve do 25. minuta, kada je počelo poniranje i ogroman pad koncentracije, što je iskusan turski sastav umeo da iskoristi. Vladimi Dragičević, koji se na dan utakmice deklarisao kao veliki Partizanovac, nije imao milosti prema omiljenom klubu. Postigao je 20 poena, mahom zicera, a veliku pomoć imao je u Mehiji i Simonsu koji su zabeležili 13, odnosno, deset koševa.

Prelaznu ocenu u bledomizdanju domaćih, osim Mačvana, zaslužili su jedino Mihajlo Andrić sa 13 i Edo Murić sa poenom manje. 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

38. minut - Partizan nema odgovor za Dragičevića, dok u ofanzivnom delu od sredine treće deonice deluje kao razbijena vojska.
34. minut - Mlađani Vanja Marinković trojkom prekida još jednu seriju gostiju od 8:0, kao i "post" Partizana od četiri minuta.
32. minut - Nastavlja se poniranje crno-belih. Tim iz Bandirme maestralno koristi iskustvo pod košem i preko raspoloženog Dragičevića uvećava razliku.
30. minut - Kraj treće deonice. "Valjak" je odlično počeo, ali je sredinom deonice posustao i sa 12 minuta deficita ulazi u poslednjih deset minuta.
29. minut - Sada crno-beli nisu postigli koš četiri minuta, dok je Banvit nanizao 15. Seriju je prekinuo Mačvan.
27. minut - Taman kada su crno-beli prišli na tri poena zaostatka i kada se činilo da su Turci zreli za nokdaun, Partizan je stao. Banvit je poenima Roulanda iz kontre i potom trojkom ekspresno otišao na dvocifrenu prednost. Murić i Milutinov su sakupili četiri lične greške.
24. minut - Gosti bez poena posle četiri minuta u trećoj deonici. Dobra odbrana crno-belih tera goste u iznuđene pokušaje.
21. minut - Počelo je drugo poluvreme. Murić ga je otvorio poenima iz prodora. Nastavio je Tepić, koji se posle serije promašaja najzad upisao u listu strelaca.
20. minut - Dalo je napravio nesmotren prekršaj u ranoj fazi i naišao na oštar prekor Milana Mačvana, koji mu je posle verbalnog kontakta gestikulirao stavivši prst na čelo. Serija ofanzivnih skokova Banvita u smiraj prvog poluvremena nagrađeni su košem u poslednjoj sekundi Vejseloglua i pristojnih osam poena prednosti pred odlazak na veliki odmor.
19. minut - Negodovao je trener domaćih Duško Vujošević posle dosuđenog prekršaja Milutinovu u napadu. Ipak, prošao je bez kazne. Gosti kažnjavaju nervozu u igri crno-belih. Dragičević je stigao do 12 poena.
17. minut - I Kandan je siguran van linije 6.75. Turci imaju četiri pogođene trojke, naspram dve tima iz Humske.
14. minut - Bivši reprezentativac Srbije i povratnik u redove Partizana dominira na terenu. Stiže da u odbrani "podeli bananu", u napadu da uhvati loptu i poentira.
12. minut - Trojke na obe strane. Najpre je Mehija pogodio, a potom je uzvratio Mihajlo Andrić.
10. minut - Mačvan je iz teške pozicije pogodio za dva i pritom bio fauliran. Već devet poena nekadašnjeg reprezentativca. Kraj prve deonice. Partizan je stabilizovao redove posle slabijeg starta.
8. minut - Crno-beli su se odlučili da prave česte "izolacije" za Murića i to im za sada polazi za rukom.
6. minut - Partizan se vraća u igru. Seriju 8:0 inicirao je Murić, a zatim je odmah brutalno zakucao.
5. minut - Milutinov je već napravio drugu ličnu grešku, što predstavlja problem za domaće. Mačvan je ponovo pogodio. Svih šest poena za crno-bele delo je krilnog centra.
3. minut - Simons je pogodio za tri, a potom je i Dragičević položio preko Milutinova.
1. minut - Utakmica je počela. U beogradskom hramu košarke prisutno je oko 4.500 gledalaca. Mehija odmah pogađa za dva, ali je potom faulirao Milana Mačvana. Miljenik "grobara" bio je siguran sa penala.

SASTAVI TIMOVA:
PARTIZAN: Tepić 4 (6 sk), Murić 12, Marinković 5, Dalo, Milutinov 1, Mačvan 15 (7 sk, 5 as, 10-4 za dva), Gagić 9, Andrić 13 (5-3 za tri), Milutinović, Bezbradica, Bogdanović, Šalić 2.
BANVIT: Vejseloglu 2, Rouland 11, Gecim, Kandan 9, Edge, Dejvis 6, Mehija 13 (6 sk),  Veremenko 2, Simons 10 (4-2 za tri), Dragičević 20 (5 sk, 14-10 za dva), Mutaf 4, Ozer.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online