Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.11.2014.
15:03
Vestionline, kk crvenazvezda.rs A

Radonjić: Korak bliže ostvarenje sna

Pred gostovanje Crvene zvezde Telekom u Vitoriji konstatovano je da od kako je preuzeo kormilo crveno-belih Dejan Radonjić zna samo za pobede u duelu sa španskim timovima.

Zvezda blizu Top 16 Evrolige: Dejan Radonjić prezadovoljan posle pobede u Vitoriji
 

Precizno je navedeno da je iz prethodnih pet duela (Bilbao 2-0, Laboral Kuća 2-0, Valensija 1-0) upisao isto toliko pobeda i upitan da prokomentariše tu činjenicu Radonjić je kratko rekao: "Bilo bi dobro da pobedimo i šesti put, u svakom slučaju".

Brine povreda Jovića

Ipak, ono što brine stratega crveno-belih je svakako povreda Stefana Jovića.

"Još nemamo precizne informacije o stanju njegove povrede. Odmah sa aerodroma Stefan će otići na detaljne lekarske preglede i tek posle toga ćemo moći da znamo stepen ozbiljnosti povrede i koliko će morati da odsustvuje sa terena", zaključio je Radonjić.

Rečeno i učinjeno. Ono što je Zvezdin strateg poželeo i zamislio to je i uradio. Međutim, Crvena zvezda Telekom ne samo da je pobedila Laboral Kuću, nego je u potpunosti nadigrala ekipu iz Vitorije. Radonjićevi izabranici aposlutno su kontorlisali dešavanja na terenu, u jednom trenutku su imali prednost od čak 25 poena što dovoljno govori o dominaciji igrača u crveno-belim dresovima na parketu dvorane Fernando Buesa.

"Velika pobeda za nas. Posebno nas raduje činjenica da smo odigrali izvanredno protiv kluba koji je godinama u samom vrhu evropske košarke i da smo upisali prvi trijumf na gostovanju. Ostvarili smo prvu pobedu na strani ove sezone u Evroligi, ali zadovoljstvo mora kratko da traje jer nas već u nedelju čeka duel protiv Krke koja ove sezone igra izvanredno", rekao je Radonjić odmah po sletanju na beogradski aerodrom.

Kapiten tima Luka Mitrović i pomoćni trener Velibor Radobić su posle meča sa Laboral Kućom izjavili da je to možda bila i najbolja partija Crvene zvezde Telekom od početka sezone. Sa tim se složio i Radonjić.

EL: Zvezda "zapalila" kuću!

"U svakom slučaju sam zadovoljan kvalitetom igre. Svih 40 minuta držali smo visok nivo koncetracije. Igrali smo odgovorno u oba pravca, sa posebnim akcentom na veoma čvrstoj odbrani i jako dobro i pametno u napadu", konstatovao je Radonjić.

Najbolja partija u dresu Crvene zvezde: Majk Cirbes
 

O snazi kolektiva i kvalitetu timske igre crveno-belih ove sezone najbolje svedoči podatak da u svakoj utakmici neko drugi od igrača iskoči svojim učinkom. Ovog puta sjajnu partiju pružio je Maik Cirbes koji je odigrao najbolji meč u crveno-belom dresu. Nemački reprezentativac je pored sjajne igre u odbrani, nanizao 15 poena i sedam skokova.

"Raduje me činjenica da je to nešto po čemu smo prepoznatljivi. U duelu protiv Laboral Kuće je to bio on, u narednom meču možda neko drugi, ali najvažnije je da rastemo kao tim i da predsatvljamo snažan kolektiv.

Po završetku prvog dela prva faze elitnog takmičenja Zvezda je usamljena na drugoj poziciji D grupe iza neprikosnovenog Olimpijakosa.

"Pre početka sezone smo konstatovali da ako verujemo u čuda da ona mogu i da se ostvare. Ovom pobedom smo za korak bliži ostvarenju našeg sna. Ali, svi moramo da budemo svesni da još ništa nije gotovo, da je pred nama još pet utakmica protiv mnogo ozbiljnih i teških rivala. Moramo da ostanemo skromni i zato ni po koju cenu ne sme da dođe do bilo kakvog opuštanja ili euforije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online