Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 29.11.2014.
14:13
Vestionline, Beta A

"Igrači Zvezde žive kao da nisu iz ove zemlje, ne dele sudbinu naroda"

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je jedina obaveza njegovih košarkasa sutra protiv Crvene zvezde da pruže svoj maksimum i da se bore koliko mogu.

Nismo isti: Duško Vujošević
 

"Napravili smo tim koji ima perspektivu i koji treba da se do kraja formira i dovrši u smislu selekcije. To je tim koji dobro radi i koji zahteva mnogo vremena ispunjenih radom. Ekipa stvarno napreduje i rad kroz koji zajedno prolazimo daje rezultate. U nedelju nastupaju dve ekipe koje su u razlicitoj situaciji, pogotovo u odnosu na prošlu sezonu, ali i ove sezone. Naš napredak nije potvrđen rezultatima", rekao je Vujošević.

Zvezda i Partizan sutra igraju utakmicu 10. kola Jadranske lige. Crveno-beli su prvi sa svih devet pobeda, dok crno-beli imaju pet trijumfa. Vujošević je kazao da je normalno uporediti finansijsko stanje obe ekipe, navevši da je rival u mnogo boljem položaju.

"Nismo u ravnopravnoj situaciji. Cele prošle godine govorio sam u kakvom ozbiljnom stanju se nalazi Partizan. Ako se nešto ne preduzme, ako se ne pomogne pri servisiranju poreskog duga i ne pronađu se sponzori, da će ekipa da se ospe. A to se i desilo - otišao je Kinsi još tokom sezone, posle su na razne načine otišli Bogdanović, Lovernj, Bertans, Vesterman, Saša Pavlović. Mi smo imali, kao neki šlag na tortu, blokadu od BAT-a zbog tužbe Jake Klobučara, gde je zbog duga od 36.000 evra sve to dobilo mnogo veću cifru odlukom FIBA - preko 136.000 evra. No, mi smo i pored toga napravili perspektivan tim. A, ne znam kome pojedinačno da čestitam što Zvezda tako dobro živi, kao da nije u Srbiji. Kako god koja firma se pojavi, postaju sponzori, tako da Zvezda ne deli sudbinu svog naroda. Ona ima mogućnost da funkcioniše, kao da nije iz Srbije", rekao je Vujošević.

Trener Partizana kazao je i da se Zvezda igrački popravila i pojačala i dovela igrače koje je želela.

"Uspešno igraju Evroligu, dobro predstavljaju grad i zemlju. Zvezda je dovela dobre igrače, dobra pojačanja, pre svega VIlijamsa. Marjanović je uz Vilijamsa postao ono što se očekivalo da ce postati još onih dana dok je igrao za Hemofarm. Zvezda je napravila odličnu atletsku selekciju igraca, počev od Kalinića, Jovića, Dangubića. Napravljena je dobra ekipa, gde su igrači komplementarni, kao grupa dobro funkcionišu. I sa tim iskustvom igranja najtežih utakmica stiču novi kvalitet i to obezbeduje poziciju favorita pred derbi", rekao je Vujošević i dodao:

"Kod nas nema još uvek budžeta da se radi lepo do kraja sezone, da igrači primaju dohotke koji im s pravom pripadaju. Kada se pogleda pozicija ove regije, Partizan nije ispraćen kako bi trebalo. Nije izgrađena trenažna hala koja je obećana, nisu isplaćeni bonusi koje je grad obećao, a kada je trebalo da isplati, onda su se menjala pravila. Imamo obavezu prema sebi i prema navijačima da se borimo, pružamo maksimum, i ako to uradimo, ja ću biti zadovoljan. Bez ikakvih rezultatskih pritisaka", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je najavio i da je moguće da klub opet završi pred BAT-om, jer dogovor s bivšim centrom Dejanom Muslijem nije išao kako je bilo očekivano.

POVEZANE VESTI

Subota 29.11.2014. 18:32
Celavom vepru je bilo lepo dok su DRZAVNI GUBITASI sponzorisali Partizan,tad je cutao.GUBITASI pare salju u Partizan a na kraju godine se rupe u tim firmama pokrivaju iz drzavnog budzeta......Zvezda tim firmama nije mogla ni da pridje! A sad zamisli kretena;prebacuje,ne znam kome,zato sto je privatnim firmama Zvezda atraktivnija za sponzorstvo i kritikuje zvezdine kosarkase zato sto se ne hrane u narodnim kuhinjama!?
Subota 29.11.2014. 18:37
Djubre jedno smrdjlivo 10 godina je Zvezda bila na ivici propasti gde se borila za golu egzistenciju dok sa druge strane bili ste miljenici rezima i klub bez konkurencije u ligi tada je sve bilo ok znam da vam se vise svidjala ona propala Zvezda ali toga vise nema mame vam ga Franjevacke
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online