Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 22.02.2015.
16:42
Vestionline A

KRK: Crveno-beli kraljevi drame!

Nešto manja drama nego protekle sezone, ali meč dostojan finalu. Ekipa Mega Leksa ponovo je ostala "kratkih rukava", pošto će trofej Kupa Radivoja Koraća ostati u vitrinama Crvene zvezde -80:74 (16:21, 19:21, 24:15, 21:17).

Beta
Slavlje: Mitrović podiže trofej Kupa Radivoja Koraća

Nikola Kalinić je heroj crveno-belih. U odsudnim momentima, kada je meč ušao potpunu rezultatsku neizvesnost, kada je tačka usijanja u "Čairu" dostigla vrhunac, reprezentativno krilo Srbije, bilo je najbolje. Što u ofanznim, što u defanzivnim zadacima.

Međutim, trofeji za najkorisnijeg igrača finala i najboljeg strelca podigao je kapiten tima sa Malog Kalemegdana Luka Mitrović. Krilni centar crveno-belih pružio je pružio je fantastičnu rolu, upisavši na kraju 21 poen i 12 skokova.

Loše su delovali izabranici Dejana Radonjića na startu finalnog susreta. Dva minuta je na semaforu stajala "nula" i bilo je jasno da, ukoliko žele sedmi put (treći uzastopno) da podignu trofej "Žućkove levice" da će morati da prebrode emotivnu i fizičku istrošenost usled tri meča u isto toliko dana.

U par navrata je tim Dejana Milojevića imao i devet poena prednosti, a posle trojke Nikole Jokića u smiraj prvog poluvremena i dvocifreni suficit (42:32).

Međutim, uspela je Zvezda preko odličnog Markusa Vilijamsa (14p, 8as) i Luke Mitrovića da se vrati u meč i uvedega u repriznu dramu prošlogodišnjeg finala kada je bitka za trofej rešena na "jednu loptu".

Na tri i po minuta do kraja "na vrhu" niške dvorane stajao je rezultat 72:72 i bilo je jasno da je Hičkok i ovoga puta umešao prste...

Kalinić je ubacio trojku za za Zvezdinih "plus tri" (75:72), a onda naterao Nikolu Jokića da napravi faul u napadu, i to peti, posle čega je bilo jasno da će "ružičasti" u odlučujućim momentima morati da se bore bez jednog od najboljih.

Miljenović je pogodio uz faul, ali promašio penal za izjednačenje. Faul je bio neminovnost, a mirna ruka Nikole Kalinića "odzvonila" je Megi. Kešelj je probao da šutne iz nemoguće pozicije, ali je bio izblokiran. Isto je prošao i Miljenović u poslednjem vapaju, a konačan rezultat (80:74) postavio je Mitrović sa linije za slobodna bacanja.

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

40. minut - Jedno slobodno bacanje ubacio je Kalinić, Kešelj je izblokiran u šutu za tri poena. Mitrović, oba puta, Zvezdi "Žućkova levica"!!!
40. minut - Propust u odbrani. Kalinić je iznudio faul, pa potom bio siguran sa linije za slobodna bacanja (77:74).
39. minut - Potpuna ludnica u "Čairu". Miljenović je poentirao uz faul, promašio bacanje, ali je Musli skočio u napadu. Skočio je u napadu Musli, ali je Zagorac promašio dalekometni hitac.
38. minut - Mega u problemu. Jedan od najboljih igrača, Nikola Jokić pravi peti faul.
37. minut - Izjednačio je Krstić "dugom dvojkom". Kalinić je promašio dve uzastopne, ne i treću trojku (75:72).
35. minut - Blažič je pokupio Kalinićev promašaj i laganim poenima sa zicera poravnao rezultat. Marjanović preokreće karakterističnim šutem.
34. minut - I Jokić ubacuje van linije 6.75 metara i izjednačuje (68:68). Mega iz kontre, preko Kešelja, stiže do nove prednosti (70:68).
33. minut - Miljenović drži Megu. Sportska sreća na njegovoj strani, pogađa trojku o tablu!
32. minut - Na trojku Krstića, odgovorio je Jović istom merom. Crveno-beli na četiri poena prednosti (66:62).
31. minut - Miljenović izjednačuje na samom startu šutem sa poludistance, ali Marjanović siguran oba puta sa penala (61:59).
30. minut - Dugo je na semaforu stajao isti rezultat, a promenio ga je Nenad Miljenović koji je pogodio uz faul Bobija Marjanovića. Završena je treća deonica.
28. minut - Novi nalet crveno-belih. Solo prodor Kalinića, a onda i trojka Markusa Vilijamsa (59:54). Tajmaut - Mega Leks.
26. minut - Igra se "koš za koš". Egal u Nišu (54:54).
24. minut - Mitrović je pogodio "dva plus jedan", a onda zakucao iz kontre za vođstvo (45:44). Dejan Milojević traži minut odmora. Miljenović polovičan sa linije za slobodna bacanja, Mitrović postiže nove poene, ali Jokić trojkom vraća prenost "ružičastima" (48:47).
23. minut - Au, kakva rampa Muslija nad Mitrovićem! Po koš na obe strane, i dalje Mega na "plus četiri" (44:40). Cirbes zbog prigovora dobija tehničku, Kešelj neprecizan sa penala, a onda Miljenović, pa Musli iz igre.
21. minut - Treći kvartal je počeo. Kalinić pogađa trojku...
20. minut - Ostao je "mis meč" Jokić-Marjanović. Mladi krilni centar "ružičastih" ne razmišlja mnogo, šutira za "tri", lopta ulazi u obruč kao "kap". Prva dvocifrena prednost na meču (42:32). Trojku vraća Vilijams, spušta zaostatak na sedam poena. Kraj prvog poluvremena.
18. minut - Zemunci ponovo na suficitu od devet poena. Marjanović smanjuje zaostatak (39:32).

16. minut - Još jedan briljantan pas Vilijamsa, ovaj put egzegutor Mitrović. Međutim, Mega ima odgovor. Trojku je prvo pogodio Jokić, a onda iz dotrčavanja i Kešelj (35:28). Tajmaut - Radonjić.

14. minut - Vilijams dodaje pas Cirbesu iza leđa, ovaj zakucava preko Jokića. Američki plej u taboru Zvezde se razigrao, sada pogađa i trojku (29:26)...

12. minut - Blažič je samo jednom bio precizan sa linije za slobodna bacanja. U sledećem napaduzakucavanje Kalinića, Dejan Milojević "seče" eventualni nalet Zvezde tajmautom.

11. minut - Zagorac je posle odlične asistencije položio na drugi obruč, a potom i sa linije penala oba puta pogodio. Prvi je dvocifreni igrač na meču (10 poena). Radonjićevi izabranici deluju kao nemi posmatrači i nikako ne mogu da se razbude...
10. minut - Zagorac je fantastično isfintirao Blažiča i pogodio u posčlednjoj sekundi. Kraj prve deonice.
9. minut - Mega zadaje velike probleme bezidejnoj Zvezdi. Rade Zagorac pogađa uz faul Čarlsa Dženkinsa (15:12). Bobi je bio siguran sa penala, a Krstić nastavlja tamo gde je stao. Ubacuje dalekometni hitac (18:14).
7. minut - Novi poeni Nemanje Krstića primorali su Dejana Radonjića da zatraži minut odmora. Na parketu je prvi put Dejan Musli. Mitrović oba puta siguran sa penala, novo izjednačenje (10:10).
6. minut - Nikolić i Krstić dovode Megu na "plus pet" (8:3), Markus Vilijams uzvraća sa pet uzastopnih poena.
4. minut - Mitrović je lepo "okrenuo" Jokića i doneo crveno-belima prvu prednost, ali na drugoj strani Nikola Jokić pogađa sa poludistance.
3. minut - Kapiten Zvezde Luka Mitrović prvi je poentirao za svoj tim, pogodivši jedno od dva slobodna bacanja.
2. minut - Prazan hod na obe strane. Rezultat nepromenjen.
1. minut - Utakmica je počela. Miljenović finale otvara laganim polaganjem.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online