Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.03.2015.
18:42 >> 21:35h
Vestionline A

Deseta u nizu: Partizan deklasirao Zvezdu

Partizan je u derbiju 23. kola regionalnog takmičenja slavio protiv Crvene zvezde 77:63 i sada je treći na tabeli sa skorom 16-7.

Tanjug
Srušio Zvezdu: Milan Mačvan

Posle dva poraza u prethodnom delu sezone, crno-beli su savladali najvećeg rivala i tako su ostvarili značajan trijumf u borbi za što bolju poziciju pred plej-of. Ovaj meč nije imao takmičarskog značaja za Zvezdu, koja je još ranije obezbedila lidersku poziciju.

Partizan je apsolutno zasluženo došao do važnog trijumfa. Prvo poluvreme okončao je serijom 11-0, a meč je definitivno prelomio u trećem periodu koji je rešio u svoju korist 21:8. Zatajila je spoljna linija crveno-belih i umogome kumovala ubedljivoj razlici. Aleksandar Pavlović je bio maestralan tokom celog meča, Milan Mačvan je u završnici drugog kvartala pokrenuo "parni valjak", a Milenko Tepić sa pet uzastopnih poena doneo visokih 16 poena suficita sredinom trećeg perioda.

Partizan je od starta krenuo sa vidljivom taktikom - zaustaviti Bobana Marjanovića. Centar Zvezde je udvajan u svakoj prilici, a njegovi saigrači nisu koristili prostor da naprave nešto više. Prve poene Zvezdin centar dao je tek sredinom treće četvrtine, a meč je završio sa 5 poena i 3 skoka.

Najzaslužniji za pobedu Partizana bio je Aleksandar Pavlović sa 19 poena, uz po tri skoka i asistencije, dok je Milan Mačvan upisao 15 poena i deset skokova, a Nikola Milutinov 13 poena, sedam skokova i tri asistencije. Milenko Tepić je upisao devet poena i šest skokova, a Dragan Milosavljević imao je šest poena i osam skokova.

Čarls Dženkins predvodio je Zvezdu sa 20 poena i četiri skoka, a Markus Vilijams zabeležio je 14 poena, pet skokova i četiri asistencije.

SASTAVI TIMOVA:
PARTIZAN: Pavlović 19, Tepić 9 (6 sk), Kuzeloglu, Marinković 4, Dalo 3, Milutinov 13 (7 sk), Milosavljević 6 (8 sk), Mačvan 15 (10 sk), Đumić 5, Andrić, Milutinović 3, Bezbradica.
CRVENA ZVEZDA: Vilijams 14 (5 sk, 4 as, 9-4 za tri), Rebić, Dangubić 5 (4 sk), Mitrović, Blažič 5, Kalinić 5, Marjanović 5, Kaplanović, Tejić 2, Dženkins 20 (4 sk, 8-5 za dva), Jović 7, Cirbes.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Kraj utakmice.
38. minut - Milutinov je prikucao verovatno poslednju nadu igrača Zvezde da mogu da se vrate u igru. Tajm aut Radonjića.
36. minut - Fauliran je Marinković posle šuta za tri, ali mladi bek pogađa dva penala. Vilijams na drugoj strani promašuje van linije 6.75.
34. minut - Došla je Zvezda do ritma u napadu. Dangubić je ubacio trojku. Dženkins je zaustavljen prekršajem. Bek crveno-belih pogađa oba penala. Milutinov ponovo ispravlja grešku saigrača i održava dvocifrenu prednost.
32. minut - Trojka Vilijamsa, njegova četvrta. Pitanje je da li može da razmrda saigrače. Marjanović u narednom napadu fauliran i precizan sa linije za slobodna bacanja. Milutinov ispravlja "otpadak" Mačvana.
30. minut - Odlična deonica crno-belih. Đumić je poenima sa penala doneo Partizanu maskimalnih 18 poena viška. Zvezda je potpuno nepovezana. Kraj trećeg perioda.
28. minut - Jović je pogodio sa distance. Šut spolja je jedino što crno-beli dozvoljavaju rivalu. Odlična taktika.
26. minut - Tepić je u elementu. Istrčao je kontru bek crno-belih i odveo Partizana na visokih 16 poena prednosti. Prvi poeni Bobana Marjanovića u 26. minutu.
24. minut - Zvezda je upala u zamku Partizana. Zonska odbrana domaćih ne ostavlja mnogo prostora rivalu, koji se od početka utakmice ispucava u šutu za tri. Tepić je pogodio trojku i nastavio seriju.
22. minut - Blažič otvara poenima treću deonicu, a raspoloženi Pavlović ubacuje trojku iz veoma teške pozicije. Trojka Mačvana. Partizan ima dvocifrenu prednost 46:35. Minut odmora tražio je Radonjić. U prethodnih sedam i po minuta igre serija crno-belih 19:2.
20. minut - Rasplamsala se borba. Promašaji na obe strane. Pavlović je napravio faul u napadu, a Dženkins promašio "dugu" dvojku. Fauliran je Mačvan i bio siguran sa linije penala. Nastavio je krilni centar u istom ritmu. Završio je kontru Milosavljevića sa poenima uz prekršaj. Serija 10:0 crno-belih. Zvezda u nokdaunu. Poluvreme.
19. minut - Mačvan vraća crno-bele u igru sa pet vezanih poena. Najpre je lagano položio, a potom bio fauliran uz prekršaj 32:33. Dvorana je eksplodirala.
18. minut - Seriju je prekinuo Milutinov, ali na drugoj strani Kalinić pogađa trojku posle asistencije Vilijamsa. Pavlović uzvraća istom merom. Tejić koristi slabu odbranu Partizana, za novih plus šest 33:27.
16. minut - Rapsodija Vilijamsa. Plej Zvezde je ubacio treću trojku. Serija crveno-belih 9:0 za tri i po minuta igre. Partizan je prešao u zonsku odbranu 1-3-1.
15. minut - Imali su domaći priliku da se rezultatski odlepe, ali je Vilijams bio precizan iza linije 6.75. Već u sledećem napadu Dženkins je isto uradio (22:25). Minut odmora je zatražio Duško Vujošević.
14. minut - Odličan solo prodor Vanje Marinkovića. Rezultatska klackalica je ponovo na snazi. Dragan Milosavljević se odvažio i pogodio za tri poena. Vode crno-beli 22:19. Vodi se velika borba.
12. minut - Milutinov je zaustavljen prekršajem i potom je bio siguran sa penala. Čarls Dženkins je veoma raspoložen. Amerikanac je dodao još dva poena. Mihajlo Andrić je promašio trojku iz čiste pozicije.
10. minut - Ponovo pogađa Dženkins. Kraj prve deonice. Izuzetno neizvestan meč.
8. minut - Dženkins je iskoristio skok u napadu i ispravio promašaj Dangubića, a Pavlović na drugoj strani stiže do dvocifrenog košgeterskog učinka. Stefan Jović potom pogađa trojku.
7. minut - Tehniča greška za Kalinića. Krilo Zvezde je zadobilo udarac u glavu od Milosavljevića, ali je arbitar dosudio prekršaj crno-belima. Kalinić se bunio i omogućio rivalu penale i loptu sa strane. Tepić i Milosavljević su ih iskoristili.
5. minut - Pavlović je nastavio po ustaljenom običaju. Zvezda nema rešenja za krilo Partizana, a Markus Vilijams koristi prostor i ubacuje trojku. Nerešeno je 8:8.
4. minut - Pavlović je postigao svih šest poena za crno-bele, a Dangubić odličnim zakucavanjem podigao malobrojne pristalice Zvezde na noge. Prethodno je promašio dva šuta za tri.
2. minut - Aleksandar Pavlović pogađa sa distance, a na drugoj strani Jaka Blažič siguran van linije 6.75.
1. minut - Utakmica je počela. Meč iz prvog reda do terena posmatra najbolji teniser sveta i navijač Crvene zvezde Novak Đoković u društvu Partizanovca Viktora Troickog.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online