Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 19.06.2015.
21:55
mondo.rs A

Partizan održao sastanak, sledi burno leto

Upravni odbor KK Partizan održao je prvi sastanak po završetku sezone 2014/15, prve posle 13 godina u kojoj nije osvojena titula, odnosno nijedan trofej.

Fonet/A.K.
Burno leto: Predrag Saša Danilović

Posle tri poraza od Crvene zvezde, dva u polufinalima (Kup Koraća i ABA liga) i jednog u finalu (Super liga), čelni ljudi crno-belih okupili su se na stadionu u Humskoj i razgovarali o letu koje je pred klubom i koje, sasvim je sigurno, neće biti lako i dosadno.

Jer, od ranije je poznato da se stožer sastava koji je od danas na odmoru nalazi u izlaznoj godini ugovora i da će Partizan, u iščekivanju sezone 2015/16, pod ugovorom imati samo nekolicinu mladih igrača koji su napravili iskorak u međuvremenu i nametnuli se kod trenera Duška Vujoševića.

Međutim, oni koji su vukli najviše prethodnih meseci, pre svih Milan Mačvan, Dragan Milosavljević, Milenko Tepić i Saša Pavlović, slobodni su izboru nove sredine i veliko je pitanje da li će se ijedno od ovih prezimena naći u "rosteru" za sezonu koja će brzo zakucati na vrata.

Ugovor je istekao i centru Božu Đumiću, s tim da klub ima opciju za produžetak saradnje, a od košarkaša koji su imali značajan učinak, samo Edo Murić nije u izlaznoj godini. Međutim, s obzirom na sve okolnosti, nije nemoguć scenario po kom će predsednik kluba Predrag Danilović u dogovoru sa najbližim saradnicima pokušati da prodajom Slovenca oporavi klupski račun, s kojeg je do oktobra prošle godine mesečno skidano 50.000 evra na ime otplate duga za porez.

Prvi igrač ekipe u finišu sezone, uz Mačvana, Nikola Milutinov, i dalje je pod ugovorom, ali on spremno čeka 25. jun kada će saznati da li su procene NBA analitičara da će biti izabran pred kraj prvog kruga – tačne ili ne. NBA ima hroničnu potrebu za centrima i nije nemoguć scenario da Milutinov već naredne sezone ode u SAD, gde o njemu razmišlja nekolicina skauta, pre svih zaposlena u Boston Seltiksima.

Prema jednom od mogućih scenarija (ne i nužno), Partizan bi u julu mogao pod ugovorom da ima Vanju Marinkovića, Nemanju Andrića, Borisa Daloa, Andreju Milutinovića i grupu mladih igrača koja je gravitirala ka prvom timu tokom cele prethodne sezone, koja je obeležena između ostalog i odlascima važnih igrača u toku nadmetanja, Luke Bogdanovića i Đorđa Gagića. 

Trener Vujošević je u petak tokom dana održao sastanak sa svim igračima i najavljeno je da će oni koji su pod ugovorom imati pojedinačne sastanke u narednom periodu na kojima bi i igrači i klub trebalo da kažu šta očekuju, kakvi su im planovi i želje. Verovatno će tu biti reči i o revidiranju obaveza prema košarkašima, kojima se duguje, ali ne ujednačeno.

- Verujte, nemam šta značajno da vam kažem - rekao je predsednik Danilović novinarima po izlasku iz službenih prostorija, a još manje raspoloženi za priču bili su sportski direktor Dragan Todorić i trener Duško Vujošević. 

Neformalno, preneta je informacija da je ovo bio sastanak na kojem je, pre svega, zaokružena sezona za nama posle čega će klub nastaviti da vuče poteze, a sudeći prema Todorićevoj oceni izrečenoj nedugo posle eliminacije u polufinalu ABA plejofa, čime su crno-beli ostali bez Evrolige drugu godinu zaredom, u Humskoj se razmatra i sklapanje skromnog tima sastavljenog od mladih igrača, za sezonu u kojoj bi se, pre svega, tražila finansijska sanacija i afrimacija budućih zvezda.

Nikakve krupne odluke nisu donete ovog petka predveče.

U tom smislu, biće zanimljivo videti ko će od aktuelnih sponzora kluba ostati uz Partizan i za sezonu 2015/16 i da li će čelnici kluba uspeti da uvedu nove partnere u Humsku. Podsetimo, sezona završena u četvrtak uveče predajom šampionske titule posle 13 godina, bila je ispunjena i humanitarnim utakmicama u organizaciji navijača, ali i donacijama privatnih lica, bivših i sadašnjih asova iz crno-bele porodice.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online