Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.08.2015.
14:16
Tanjug A

Radonjić: Očekivan odlazak "polovine" tima...

Šef struke Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao je da je odlazak najboljih igrača očekivan, ali da će za njih naći prave zamene.

Tanjug
Težak period sledi: Dejan Radonjić

Četvorica nosilaca igre napustila su klub - Čarlsu Dženkinsu (prešao u Armani) i Markusu Vilijamsu istekli su ugovori, Boban Marjanović je uz obeštećenje od 625.000 dolara otišao u redove NBA ligaša San Antonija, a transfer Nikole Kalinića u Fenerbahče vredan je milion evra

- Prošla sezona je osvajanjem čak tri trofeja bila najuspešnija u istoriji kluba i igre koje smo pružali u svim takmičenjima svakako su doprinele da interesovanje slavnih i bogatih klubova za naše igrače bude veliko. Moram da priznam da smo očekivali da će se tako nešto desiti, s obzirom na partije koje su naši vodeći igrači pružali prošle sezone, a moguće je da bude još promena - rekao je Rodonjić Tanjugu.

On je naglasio da mu pomalo imponuju transferi igrača u velike klubove, jer je to "dokaz velikog rada i napretka koji su ti igrači ostvarili igrajući u dresu sa grbom Crvene zvezde".

- Ono što svakako ne treba zanemariti je i podatak da je klub od transfera prihodovao značajna finansijska sredstva čime je sve ono što smo uradili i postigli  na taj način i dodatno vrednovano - dodao je trener crveno-belih.

Crnogorski strateg je poželeo sreću u nastavku karijere svim igračima koji su napustili klub.

- Bilo mi je zaista veliko zadovoljstvo da sarađujem sa njima jer je reč o izuzetno dobrim igračima, pravim profesionalcima i kvalitetnim ljudima.

Dva ozbiljna pripremna turnira

Za sada je poznato da će Zvezda učestvovati na dva veoma jaka pripremna turnira u Kraljevu i Zadru, a dogovorena je i prijateljska utakmica sa jednim bundesligašem:

- U Kraljevu će osim Crvene zvezde, igrati PAOK, Mega Leks i turski Trabzon, dok će u Zadru turnir biti evroloigaškog kvaliteta jer uz nas i domaćina Zadar, učestvuje još četiri ekipe koje će naredne sezone igrati u elitnom evropskom takmičenju - Olimpijakos, Bajern Minhen, Darušafaka i Fenerbahče. U planu je da odigramo još nekoliko prijateljskih utakmica kako bismo maksimalno spremni dočekali start nove sezone.

On je naglasio da sada predstoji "izuzetno težak zadatak dovođenja adekvatnih pojačanja",

- Ono što nam sada predstoji je izuzetno težak zadatak, a to je da pokušamo da dovedemo adekvatna pojačanja kako bismo nadomestili odlaske igrača koji su nosili našu igru i imali fantastičnu sezonu. Naravno, to neće biti nimalo lako, ali konstantno pratimo tržište, skautiramo veliki broj igrača. Nadam se da ćemo uraditi dobar posao i da ćemo uspeti da angažujemo igrače koji će biti na nivou naših ambicija i očekivanja.

On je dodao da je klub bio primoran da sačeka sa angažovanjem novih igrača  "jer je mnogo toga zavisilo od toga da li će Kalinić ostati, ili otići iz kluba".

- Na osnovu toga je u značajnoj meri zavisio naš koncepcijski plan. To nam je malo otežalo sitiuaciju, ali veoma smo posvećeni tom delu posla -  konstatovao je Radonjić.

Za razliku od prethodnih nekoliko sezona, kada su bazične pripreme odrađene na Zlatiboru, ove godine će ekipa trenirati u Beogradu:

- Radu sa prvim timom u pripremnoj fazi biće priključen veliki broj mladih igrača. Tu ne mislim samo na članove mlade reprezentacije koja je u Italiji osvojila zlatnu medalju, već i na one mlađe. Svi oni će imati priliku da se, pre svega, postepeno privikavaju na rad sa seniorskim timom, ali i da se nametnu i zasluže svoje mesto u prvom timu - rekao je Radonjić i dodao da je želja tima da "održi kontinuitet postepenog uvođenja mladih igrača iz sopstvenog pogona u prvi tim".

- Velika pažnja biće posvećena tim mladima igračiima, njihovom radu i napretku i očekujem da će to u narednim godinama doneti adekvatne rezultate - zaključio je Radonjić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online