Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.05.2010.
19:42 >> 20:43h
Vestionline A

Barselona prvi finalista F4 Evrolige

Košarkaši Barselone prvi su finalisti ovogodišnje Evrolige, pošto su u polufinalu pobedili moskovski CSKA rezultatom 64:54 (12:11, 17:10, 18:20, 17:13)!

Katalonci su do pobede došli odličnom igrom u poslednjoj deonici kada su sjajnom odbranom, uz dobar procenat šuta, uspeli da prelome susret u svoju korist.

Prethodno, Barsa je loše otvorila meč, šutom 0/5, što CSKA nije uspeo da iskoristi i napravi osetnije vođstvo. Barselona je na poluvremenu imala osam poena razlike (29:21), a Moskovljani nisu uspeli da nametnu svoj ritam igre i prepoznatljiv šut za tri poena. U promašajima su se istakli najbolji igrač Džej-Ar Holden i Ramunas Šiškauskas, njih dvojica ukupan šut za tri 3/13!

Sjajnu igru u timu Katalonaca pružio je Fran Vaskez, koji je u prelomnim trenucima meča uhvatio nekoliko lopti u napadu i potom poentirao. Na kraju, meč je završio sa 11 poena i šest skokova.

Odličan posao odradio je tandem bekova Rubio-Navaro, koji su postigli po 10 koševa. Rubio je imao i osam asistencija. U redovima CSKA istakao se Šiškauskas sa 19 poena, i pet skokova, ali uz loš procenat šuta za tri. Amerikanac Trajan Lengdon dodao je 12 pogodaka.

Barseloni je ovo sedmo finale Evrolige, a prvo nakon 2003. godine, kada su Katalonci predvođeni trenerom Svetislavom Pešićem i Dejanom Bodirogom osvojili jedinu titulu prvaka Evrope.

Junak prve polufinalne utakmice završnog turnira Evorlige, mladi košarkaš Barselone Riki Rubio istakao je večeras da je presrećan zbog pobede u veoma važnom meču protiv moskovskog CSKA (64:54).


"Ostrvarili smo veliku pobedu protiv tima koji je sve vreme igrao neverovatno snažno u odbrani. CSKA je ekipa koja ima izuzetno dragoceno iskustvo igranja na ovakvim turnirima", bio je vidno impresioniran učinjenim u duelu sa Moskovljanima mladi Rubio.

On je napomenuo da je veoma nervozno odigran čitav meč, ali da su se svi njegovi saigrači "srčano borili i na kraju zasluženo slavili".

"Nisam u stanju da vam prenesem osećaj zadovoljstvo koji me sada obuzima zbog plasmana u finale. To je neopisivo", naglasio je Rubio i dodao da je Barselona polufinalni okršaj dobila timskom igrom.

Prema njegovim rečima, ekipa iz Katalonije je pokazala da ima veći fond kvalitetnih pojedinaca od protivnika, uz ocenu da izabranici Havijera Paskvala večeras "ništa ne bi uradili da nije bilo naše duge klupe".

Trener CSKA Jevgenij Pašutin izjavio je da je zadovoljan onim što je njegova ekipa večeras pružila i dodao da je postavka igre bila veoma dobra.

"Naš plan je bio da čvrstom odrbanom 'spustimo' Barselonu na mali broj postignutih poena u čemu smo uspeli. Računali smo da nam igra na mali broj koševa daje šansu za prolazak u finale", rekao je Pašutin.

Mladi stručnjak je naveo da su problemi "armejaca" bili u napadu, za čiju lošu realizaciju nije bilo leka.

"Barselona je igrala sa puno izmena što je igračima španskog prvaka dalo dosta svežine za finiš utakmice. S druge strane, mi smo u završnici fizički dosta pali, a naš centar Saša Kaun veoma umorno je dočekao kraj meča", napomenuo je Pašutin.

On je poručio da će mu glavna preokupacija u naredna dva dana biti da psihički oporavi ekipu pred meč za treće mesto, koji je na programu u nedelju od 18 časova.
 

Kasnije večeras, od 21 sat, u drugom polufinalu sastaju se Partizan i Olimpijakos.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online