Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.05.2010.
02:25
Blic A

Vujošević: Ponosan sam na svoje igrače

Trener Partizana Duško Vujošević nije imao ništa da zameri svojim izabranicima na prikazanom u polufinalu Evrolige, ističući da je tanka linija koja razdvaja dobro i loše, sreću i tugu, a da su crno-beli "ovoga puta bili na pogrešnoj strani te linije".

"Veoma sam ponosan na moje igrače. Ne samo u ovoj utakmici, već zbog svega što su uradili u ovoj sezoni. Igrail smo svih 45 minuta, davali maksimum, ulagali ogromne napore u odbrani, timski se borili, bez ikakvog soliranja. A iza nas je bila sezona puna uspeha. Neke od utakmica smo dobili srećno. A ako smo toga svesni, onda treba da budemo svesni i da večeras sreća nije bila na našoj strani", rekao je strateg Partizana.

Sreća večeras nije bila na našoj strani: Duško Vujošević
 

Vujošević je dodao da su košarkaši Partizana ovog puta imali šta da nauče od iskusnijeg rivala.


"Da je Teodosićev šut pogodio obruč, ne bi bilo vremena da Olimpijakos odreaguje. Ali, videli smo šta znači iskustvo Čajldresa i Papalukasa, što mojim igračima može da bude od koristi. Mnogi su očekivali finale koje će se i desiti u nedelju, a mi smo u Pariz stigli željni da baš mi budemo učesnici tog meča za titulu. Nažalost, nismo uspeli, ali uveren sam da ćemo iz ovog poraza dosta toga naučiti i da ćemo spremni dočekati utakmicu za treće mesto", zaključio je Vujošević.

Trener Olimpijakosa Panajotis Janakis bio je presrećan ishodom polufinala, a iako su ga beogradski crno-beli neretko svojim dobrim potezima terali na nervozne reakcije o njima je imao dosta lepih reči.

"Ove veči odigrana je jedna prelepa utakmica. Misilm da je u njoj mogla da se vidi sva lepota košarke. Partizan je tim koji je čitave godine priređivao iznenađenja, a sa istom strašću zaigrao je i u polufinalu. Naravno, mi smo bili favoriti, znali smo to i ta činjenica nam je predstavljala teret. To je ujedno značilo da moramo da pružimo maksimum i to protiv makimalno motivisane ekipe. Oni koji su gledali ovaj meč sigurno su uživali. Mogli su da vide fantastiačan duel, u kome je Partizan na početku kontranapadima stekao vođstvo, a mi smo se vratili u život ofanzivnim skokovima, baš kao što smo i priželjkivali. Na kraju smo ih i dobili tim, 'njihovim oružjem'", rekao je strateg Olimpijakosa.

On je dodao da je snaga njegovog tima u ovom meču bila spoj strpljenja i strasti.


"Sjajna je ovo pobeda. A do nje smo stigli strpljenjem, snažnom voljom koju su svi mogli da primete. Znao sam da će jedan koš da odluči pobednika, zato sam i tražio da moji igrači ne dozvole lake poene rivalu, da trče i trude se kako u odbrani tako iu napadu. A hteli smo i da zbunimo Partizan. Znali smo da ako budemo imali odgovor na njihove defanzivne skokove, imamo šansu. Na kraju je bilo vrlo neizvesno, oba tima su imala svoje prilike", zaključio je Janakis.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online