Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.09.2015.
13:33
Tanjug A

Sale: "Pobićemo" se za medalju

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da ekipa ide na prvenstvo Evrope da se "pobije" za medalju i plasira se na Olimpijske igre u Riju.

Tanjug/AP
Jasni ciljevi, medalja i Rio: Aleksandar Đorđević

- Pozitivan pritisak koji je stavljen pred nas izvući će samo maksimum iz naše igre. Svi pretenduju na zlatnu medalju, a momci su dobro radili i imamo veliku želju da iz jednog zajedništva dođemo do rezultata koji će nas odvesti u Rio. To smo zacrtali i samo to nam je u glavi. Želimo da od prvog dana svima stavimo do znanja da smo došli po medalju. Košarka se igra za to i niko ne beži od toga - rekao je Đorđević.

On je ponovio da će reprezentacija nastupati u najtežoj B grupi sa Španijom, Nemačkom, Islandom, Tuskom i Italijom, da sve selekcije poštuje, ali da neće "položiti oruzje" ni pred jednom.

Marković: Možemo do dobrog rezultata

Stefan Marković složio se u oceni da je grupa veoma teška, ali da reprezentacija putuje na prvenstvo sa najvišim ambicijama. 

- Približava se prvenstvo i mislim da smo se dobro spremili. Grupa je jako teška, ali verujem da možemo da napravimo dobar rezultat.

- Idemo u najtežu grupu i po mom mišljenju najteži protivnik je u prvoj utakmici. "Ranjena" Španija je ponosna i razmišljamo samo o prvoj utakmici, pa ćemo kasnije razmišljati o ostalim duelima. Čestitam momcima, svi su zaslužuli da budu u 12, i još jednom veliko hvala Savezu na odličnim pripremama i igračima na zalaganju. Respektujemo svakog protvnika, ali ulazimo u svaku utakmicu sa željom za pobedom. Nikada nisam u životu bio pesimista, ali teren će pokazati ko je najbolji. U to čvrsto verujem - istakao je Đrođević.

On je dodao da je skauting svih ekipa završen, kao i da su svi igrači spremni da daju maksimum. 

Svako od ovih momaka ima neku sitnu povredu, ali oni to sve prevazilaze jer su zacrtali da žele da uspeju" zaključio je Đorđević i ponovio dobro poznatu rečenicu:

- "Mir u glavi, vatra u srcu". Ta rečenica izašla je prošle godine na SP posle poraza u grupi od Francuske, ovo je drugo takmičenje i svi jedva čekamo početak takmičenja i to je poruka i za navijače i za tim.

Milos Teodosić takođe je najavio pohod na medalju i naglasio da mu je izuzetna čast što je kapiten ove ekipe. 

- Sutra krećemo na prvenstvo gde svi očekujemo da pružimo dobre partije. Svi smo optimisti i sve se nadamo dobrom i povoljnom rezultatu. Prvo takmičenje kao kapiten i izuzetna mi je čast što ću predvoditi ovu grupu momaka. Juče je selektor na kraju treninga rekao da nije video da je neka ekipa trenirala sa ovolikom voljom i željom za uspehom i verujem da ćemo to pokazati i na prvenstvu - istakao je Teodosić.

Srbija prvi meč na šampionatu igra u subotu od 18 sati u Berlinu protiv Španije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online