Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.11.2015.
15:01
Tanjug A

Maljković: Devojke su zaslužile pun "Pionir"

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković pozvala je publiku da u što većem broju dođu u halu Pionir i pomognu nacionalnom timu na početku kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2017. godine.

Tanjug
Evropske šampionke prvi put pred našim navijačima

Srbija prvi meč u grupi D igra protiv Nemačke 21. novembra, a četiri dana kasnije gostuje u Luksemburgu. 

- Uverena sam  da će igračice prema državnom dresu zadržati isti odnos kakav ih je krasio i do sada. Kada se kaže Srbija u ženskoj košarci, to je sinonim rada, požrtvovanja i timskog duha i jedino čemu se iskrenom nadam su pune tribine u Pioniru, jer je to minimum koji su ove devojke zaslužile - rekla je Maljkovićeva za sajt KSS. 

Ovo će biti prvo okupljanje izabranica Marine Maljković od velikog trijumfa u
Budimpešti kada je osvojena titula prvaka Evrope. 

- Osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu uneli smo sreću i radost u
mnoge domove u Srbiji, a i van nje. Time smo postali velika motivacija za sve ekipe koje će igrati protiv nas, jer mi više nismo mala i anonimna Srbija. Ovu priliku koristim da se zahvalim narodu u svoje ime, ali i u ime svih devojaka na dočeku iz bajke koji su nam priredili i koji cemo pamtiti do kraja života - kaže Maljkovićeva. 

Ona je najavila da će ekipu činiti iste košarkašice, koje su osvojile zlato u Mađarskoj. 

- Dobar tim svakako ne treba menjati. Košarkašica koje su osvojile ovu istorijsku medalju za Srbiju su pozvane za akciju u novembru. Uz njih tu će biti još dve devojke koje su poslednje otpale sa konačnog spiska za EP, a to su Aleksandra Crvendakić i Sanja Mandić - rekla je Maljkovićeva i istakla da očekuje tešku utakmicu sa Nemicama. 

- Praksa mi govori da je veoma teško igrati utakmicu protiv bilo kog protivnika posle jedne pauze, posebno ovakve i osvajanja zlatne medalje. Nemačka je disciplinovan tim. Dobro se pripremaju, igraće čak u sredu prijateljsku utakmicu sa Poljskom, tako da ce biti izuzetno težak rival - zaključila je Maljkovićeva. 

Najbolje srpske košarkašice okupiće se u ponedeljak u Hali sportova kada će započeti pripreme za prve dve kvalifikacione utakmice za EP 2017. Posle Nemačke, sledi gostovanje u Luksemburgu, dok je naredna reprezentativna akcija zakazana za februar sledeće godine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online