Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.07.2016.
22:21
Vestionline, KSS A

Đorđević: Znamo šta nas čeka u Riju

Muška košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se od ponedeljka uveče u Argentini, gde će od petka do nedelje, u Kordobi nastupati na izuzetno jakom pripremnom turniru „Super 4“. Ovaj turnir će biti poslednja provera naših najboljih košarkaša pred nastup na Olimpijskim igrama u Riju.

N. Đurović - Vesti
Tri ispita pred odlazak u Rio

Protivnici Srbije u “Orfeo domu” u Kordobi biće Francuska (29. jul, 23.00 po našem vremenu), Argentina (31. jul 02.00 po našem vremenu) i Hrvatska (1. avgust, 23.00 po našem vremenu). Sve utakmice direktno će prenositi TV Arena sport.

Naša reprezentacija je održala nekoliko treninga u hladnoj Kordobi (najviša dnevna temperatura u ovom argentinskom gradu ovih dana ne prelazi 13 stepeni celzijusa), a selektor Aleksandar Đorđević kaže da se ekipa polako prilagođava uslovima na Južnoameričkom kontinentu.

– Posle dugog putovanja polako se navikavamo na vremensku razliku i ovdašnje vremenske uslove. Dosta je hladno i u dvorani gde treniramo, tako da ne mogu da kažem da su uslovi idealni, ali isto je i ostalim reprezentacijama. Posle priprema na Kopaoniku, trebaće nam vremena da uđemo u ritam utakmica, ali ovaj turnir će biti pravi način da to uradimo. Igraćemo protiv tri veoma jaka protivnika koji će konkurisati za osvajanje medalja na Olimpijskim igrama. U interesu nam je da igramo što jače pripremne utakmice, jer znamo šta nas čeka u Riju, gde ćemo učestvovati na veoma ujednačenom Olimpijskom turniru – kaže Aleksandar Đorđević.

Selektor Srbije kaže da sva tri protivnika sa kojima će se naš tim sastati u Kordobi, imaju veoma kvalitetne sastave.

– Francuzi su među favoritima za medalju u Riju. Ekipa koja godinama igra zajedno, sa sjajnim pojedincima koji čine jezgro tima, Parkerom, Batumom, Diaom, Pietrusom, Ažinsom, uz zrelost Dekoloa I Ertela, sa Goberom koji se sve više nameće kao dominantan centar, predstavlja protivnika za najveći respekt. Domaćini Argentinci sa svojim zvezdama Đinobilijem, Skolom, Noćionijem, uz dosta mladih igrača, forsiraju brzu, agresivnu i borbenu košarku. Posle minimalnog poraza od Australije, sinoć su u pripremnom meču dobili Litvaniju posle dva produžetka i pokazali snagu. Hrvati dolaze izuzetno motivisani i rasterećeni, posle velikog uspeha u kvalifikacijama gde su direktno izbacili Grke i Italijane i najzad kvalitet sa papira pretočili u rezultat. Oni su veoma uravnotežena ekipa na svim pozicijama, sa Dariom Šarićem koji ima sve značajniju ulogu u timu. Videli smo i Litvance koji su došli sa dosta izmenjenom ekipom, ali sa istim odnosom prema igri kakav tradicionalno gaje – snažna, čvrsta, fizička košarka, sa puno duel igre i atleticizma. To je nešto na čemu insistiram već tri godine i što mi konstantno moramo da unapređujemo.

Đorđević kaže da ga raduje što je ekipa kompletna i što će na turniru nastupiti u punom sastavu, bez problema sa povredama.

– Svi igrači su zdravi i nemamo problema sa povredama, što je jako pozitivno. Dobro je i što smo došli u Južnu Ameriku sedam – osam dana pre polaska u Rio, jer je to period tokom koga možemo da se adaptiramo i spremimo za iskušenja koja nas očekuju na Olimpijskim igrama – zaključuje Aleksandar Đorđević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online