Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.10.2017.
17:58
Vestionline, KSS A

Četiri srpska basket tima u borbi za svetsku titulu

Najboljih dvanaest ekipa FIBA 3x3 Svetskog Tura će se ovog vikenda (28. i 29. oktobar 2017. godine) okupiti u prestonici Kine gde će se boriti za titulu Svetskog ekipnog prvaka.

pixabay.com
Ilustracija

Čak četiri ekipe iz Srbije našle su svoje mesto na ovoj najprestižnijoj smotri – Novi Sad, Liman, Zemun i Beograd.

U grupi A, prvoplasirana ekipa trenutno na Svetu – Novi Sad – nije mogla da se nada boljem žrebu. Naime, dvostruki ovajači ove titule su neporaženi u svih šest mečeva koje su igrali protiv ekipe Kranja iz Slovenije, kao i u tri meča koja su odigrali protiv poljske ekipe Krakova. Osim navedenih podataka, važna je i činjenica da je ekipa Novog Sada, koja nastupa u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero, obe pomenute ekipe sa kojima je sada u kvalifikacionoj grupi, već po dva puta pobeđivala na Svetskim Mastersima ove godine, a da stvar bude još gora po ekipu Kranja – Novi Sad ih je pobeđivao do sada svake od poslednje četiri godine na Finalnom turniru Svetske Turneje!

Nosilac grupe B je branilac titule od prošle godine – ekipa Ljubljane, koja će biti protivnik Lozani, ali i našoj ekipi Beograd koja će nastupati u sastavu: Dragan Bjelica, Dušan Popović, Ivan Popović i Marko Petrović. Ekipa Ljubljane jeste ove sezone eliminisala u četvrfinalu i to u dva navrata (u Pragu i Debrecinu) ekipu Beograda, ali deluje da je Beograd u usponu forme s obzirom da su na poslednjem Mastersu ove godine u Meksiko Sitiju zauzeli treće mesto.

Grupa C će biti sastavljena od ekipa kojima je ovo prvi nastup na Finalnom turniru – i to Liman, Riga (Letonija) i Humpolec (Češka). Nakon „bojažljivog“ starta sezone, ekipa Limana koja nastupa u sastavu: Aleksandar Ratkov, Marko Branković, Stefan Kojić i Stefan Stojačić, ubacila je u „šestu brzinu“ i osvojila Masterse  u Debrecinu i Meksiko Sitiju pobedivši Novi Sad i Ljubljanu u tim finalima. Zanimljiva je informacija da se ekipe Limana i Rige (koje su i najmlađe na turniru) nisu do sada sretale na Svetskom Turu.

Ekipa Zemuna koja će nastupati u sastavu: Nikola Vuković, Bogdan Dragović, Lazar Rašić i Marko Dugošija, nalazi se u grupi D uz ekipe Saskatun (ili Saskečuan) iz Kanade i slovenačkog Pirana. Ekipa Zemuna je jedna od retkih koja je ove sezone učestvovala na čak pet Mastersa (od ukupno sedam) gde je dva puta završila kao drugoplasirana na istima (u poslednja dva Mastersa u sezoni – u Čengduu i Meksiko Sitiju).

Finalni turnir Masters serije će biti održan u šoping centru Blumidž Haj-Ap u Pekingu, a utakmice po grupama će početi 28.oktobra od 17.00 časova po lokalnom vremenu. Sve utakmice moći će da se prate direktno na adresi: www.youtube.com/fiba3x3 , a polufinale i finale će moći direktno da se gleda i na RTS 2 kanalu u nedelju od 12.25 časova.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online