Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.01.2018.
11:33
Tanjug, Vestionline A

Grbović: Zvao sam Vučića da podržim listu SNS

Proslavljeni košarkaš Partizana i bivši jugoslovenski reprezentativac Goran Grbović otkrio je da je lično inicirao razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i rekao mu da je spreman da pruži podršku i bude na listi SNS.

printscreen
Otišao u politiku: Goran Grbović

- Nisam ni shvatio šta znači ulazak na listu, ali kad sam video u kakvom sam društvu... Tu ima akademika, profesora, ljudi ostvarenih u svakom smislu te reči. Čuo sam da pričaju da sam bio pod pritiskom, što apsolutno nije tačno. Konsultovali smo se, a izbor je na kraju bio samo moj. Nisam dugo razmišljao - rekao je Grbović za dnevni list Blic.

Dodao je da nije pregovarao sa Vučićem jer je "čovek koji drži do dogovora i sa njim je sve načisto".

- Videli smo se pre 15-ak dana i tada smo zapravo razgovaralo o košarci. Da li će mi "grobari" oprostiti saradnju? Ne znam da li će njemu sa mnom. Ali politika nije crveno-belo i crno-belo. Ako jeste onda smo svi negde pogrešili - rekao je on, dodavši da se predsednik Vučić veoma dobro razume u košarku jer je i sam igrao, da ga je iznenadilo to što se seća nekih detalja koje je i Grbović zaboravio.

Na pitanje otkud to da kao partizanovac podrži listu "vatrenog navijača Crvene zvezde", Grbović odgovora:

- Da vas ispravim, ne samo vatrenog navijača, Vučić voli za sebe da kaže da je "okoreni zvezdaš" (smeh). Moj ulazak na SNS listu je zapravo korak dalje u odnosu na podršku koju sam mu dao prošle godine. Ta podrška je došla nakon opservacije svega onog što je Vučić radio i ukupne situacije u kojoj živimo.

Grbović je iz svog ugla slikovito objasnio dešavanja u Beogradu i kompletnoj Srbiji od 2000. do 2012. godine.

- Mi smo 2000. godine bili resetovana zemlja. Srbija je tada bila najbolja udavača Evrope, a Beograd najbolji mladoženja. Posle 12 godina jedne dozirane politike, kako na nivou republike tako i u Beogradu, udavača je ostala usedelica, a Beograd se nije ženio, ofucao se i osiromašio. Da je bilo dobro, građani ne bi promenili prethodnu vlast.

Naglasio je da su u prethodne tri-četiri godine neke stvari urađene bolje i sa manje sredstava u odnosu na prethodni period.

- Prosto, ako si istrčao pet od 42 kilometara maratona, onda je to neki pokazatelj. Ovaj čovek (Vučić prim. aut) sa svojim timom je istrčao bar 25 i tek će istrčati.

Otkrio je i kakav odnos ima sa proslavljenim trenerima Dušanom Ivkovićem i Duškom Vujoševićem, političkim neistomišljenicima.

- Sa Dudom nisam u kontaktu 30 godina, sa Duletom u nekoliko navrata jesam. Bilo je to moje spočitavcanje njemu. On je posle Aleksandra Nikolića najbolji trener koga znam. Zadužio je Partizan, ali je skrenuo u deo koji nije košarkaški i sportski. Davao je sportu 100 odsto, ali je zbog loših saradnika i asistenata se potrošio, odnosno potrošili su ga pogrešni ljudi. Pre nekoliko godina sam ga savetovao da ne koristi sport za političke tribine, to je štetilo Partizanu i košarci - zaključio je Grbović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online