Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.08.2018.
21:57
Vestionline A

Partizanovi košarkaši upalili motore

Pripremama crno-belih se uskoro priključuje i krilni centar Marko Pecarski, MVP i osvajač zlatne medalje sa Srbijom na Evropskom juniorskom prvenstvu u Letoniji.

Crno-beli kreću u novu sezonu s mnogo većim pretenzijama nego u prošloj, u kojoj su uzeli Kup "Radivoja Koraća", ali se nisu domogli plej-ofa u regionalnoj ABA ligi dok su u nacionalnom šampionatu izgubili od potonjeg šampiona Crvene zvezde u polufinalu.

- Partizan uvek ima najveće ambicije i mora da bude konkurentan u borbi za trofeje, pogotovo u domaćim takmičenjima. Doveli smo igrače koje smo hteli u cilju da ekipa bude konkurentna na svim poljima u borbi za trofeje. Svi igrači na koje računam su tu od prvog dana priprema što nam daje određeni prostor i vreme da budemo spremni kad to bude najpotrebnije - rekao je Nenad Čanak, trener crno-belih.

Evropski šampion od prošle godine, slovenački plej Aleksej Nikolić, nije krio zadovoljstvo dolaskom u klub za koji navija od malena:

- Došao sam par dana ranije u Beograd da bih se što pre adaptirao na grad i na sve ove stvari. Svi iz kluba zajedno sa trenerom su mi puno pomogli da se što pre snađem ovih prvih dana, čak smo odradili i neke individualne treninge tako da sam već upoznao neke momke i utisci su za sada pozitivni. Srećan sam jer sam došao ovde, ovo je klub za koji sam od uvek navijao.

- Mi smo jedan veoma mlad tim, moramo biti energični, i to moramo da iskoristimo ove sezone jer možemo da napravimo dobar rezultat - uveren je bivši košarkaš nemačkog Bamberga.

Rade Zagorac, najzvučnije pojačanje ovog leta i igrač čija saga o dolasku u Partizan traje već godinu dana, je rekao da veruje u svoje nove saigrače i da crno-beli mogu da naprave ozbiljan rezultat ove sezone.

- Stvari koje su se dešavale prošle godine prilikom mog potencijalnog dolaska su prošlost i ne bih se sada vraćao na to! Jednostavno se tada nisu stvorili povoljni uslovi, i naravno da se uopšte ne traži krivac jer tada nije došlo do saradnje. Meni je bilo žao, ali čim se ukazala nova prilika da dođem, došao sam!

- Sa trenerom Čankom se znam od ranije, još od naših zajedničkih dana u Megi i mladoj reprezentaciji. Imamo slična mišljenja vezana za igru i radujem se novoj saradnji sa njim - rekao je bivši član Mege,Memfisa i Betisa.

Vestionline
Novica Veličković i Amar Gegić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, dvadesetogodišnji Amar Gegić, još jedno letošnje pojačanje crno-belih, potpisao je ugovor na tri godine i predstavlja budućnost Partizana.

- Došao sam u veliki klub i srećan sam zbog toga. Partizan je košarkaški veći klub od Bajerna, naravno! Danas je zvanično početak priprema ali nekolicina nas je odradila par zajedničkih treninga tako smo se već upoznali i za sada je sve super. Zadovoljan sam načinom na koji sam dočekan i prihvaćen od strane novih saigrača i ljudi u klubu. Nadam se da ćemo izgledati kao tim, jer ako budemo imali dobru sezonu kao tim onda ćemo sigurno biti zadovoljni i našim individualnim igrama.

O Novici Veličkoviću i njegovim igrama u Partizanu se sve odavno zna, za njega su ove pripreme posebne iz više razloga:

- Ovo je moja 7 ili 8 sezona u prvom timu Partizana, ali je ova situacija danas posebna jer posle dugo vremena počinjem pripreme od prvog dana. Ranijih godina sam se kasnije priključivao ekipi i onda bi mi trebalo vremena da pronađem svoju pravu igru, sada sam tu od prvog dana i sve će biti mnogo lakše.

- Dosta je pozitivne energije trenutno oko kluba i letos se baš temeljno radilo na dovođenju novih igrača. Meni je jedini cilj da Partizan pobeđuje i da ga vratimo tamo gde on treba da bude.

- Ovde je trenutno mnogo mladih igrača i logično da im ja, kao najstariji, objasnim i pokažem šta je Partizan, jer pritisak koji donosi ovaj dres nije mali, jer on zna dobro da zaveže ruke, i mnogima od njih će biti teško! Moramo ih spremiti na sve, da tu podršku sa tribina koju dobijaju usmere na pravi način i da iz sebe izvuku ono najbolje - zaključio je Novica.

- Mislim da u prošloj sezoni nismo imali sreće, jer smo imali mnogo problema sa povredama pred kraj sezone . Sada je najbitnije da polako gradimo našu igru i hemiju, tim je na prvom mestu i daću sve od sebe da Partizan u ovoj sezoni bude mnogo bolji nego u prethodnoj - rekao je francuski košarkaš Bondža Si, koji je došao na polovini prošle sezone.

- Danas sve izgleda mnogo bolje u odnosu na situaciju u klubu pred početak prošle sezone. Došlo je nekoliko novih igrača, još se upoznajemo, ali tim već sada izgleda ozbiljnije. Mislim da je ovo jedna zdrava priča , Partizan u ovoj sezoni nas očekuju ABA liga i Evrokup, ali pre toga, svakog od nas očekuje borba za mesto u timu jer svaki od ovih momaka ima kvalitet dostojan Partizanovog dresa - rekao je krilni centar, Strahinja Gavrilović.

Vanja Marinković, kapiten Partizana, rekao je da je situacija u klubu bolja nego na kraju prošle sezone i da u ovoj želi više trofeja:

- Mislim da je dobro što su svi igrači prisutni od prvog dana priprema, ambicije Partizana su uvek visoke i mi želimo da bude u prve četiri ekipe u ABA ligi, da odbranimo Kup i da osvojimo titulu u Srbiji - optimističan je kapiten crno-belih.

Na prvom treningu u ovoj sezoni našla su se i dva dečaka koja imaju pravo nastupa i za juniorski tim, Đorđe Pažin i Dušan Tanasković su rođeni 2001. Dušan je rođeni brat Nikole Tanaskovića, igrača koji se već par sezona nalazi u prvom timu Partizana.

Prvi trening su odradili: Bondža Si, Tadija Tadić, Aleksandar Aranitović, Vanja Marinković, Amar Gegić, Dušan i Nikola Tanasković, Aleksej Nikolić, Novica Veličković, Strahinja Gavrilović, Đorđe Gagić, Markus Pejdž, Rade Zagorac i Džok Lendejl.

Deo priprema za sezonu 2018/19, crno-beli će provesti na Iberijskom poluostrvu gde će imati i adekvatne provere protiv timova iz ACB lige. Prvi meč u Španiji će igrati protiv Baskonije 5. septembra u Ljeidi, a potom sledi učešće na Movistar Circuito turniru u Taragoni, gde će crno-beli odmeriti snage sa ekipama Saragose (8. septembar) i Tenerifa (9. septembar), takođe, crno-beli će 12. septembra u Ljeidi igrati protiv Barselone.

Takmičenje u Evrokupu Partizan počinje gostovanjem Trentu u Italiji, 3. oktobra, a u prvom kolu regionalnog šampionata gostuje ekipi Cedevite 29. septembra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online