Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.11.2010.
22:48
Vestionline A

EL: Partizan pobedio Kahu u trileru

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu špansku Kahu Laboral rezultatom 74:71 (18:25, 24:13, 14:18, 18:15) u petom kolu grupe A Evrolige.

Ovo je treća pobeda Partizana, koji sada zauzima drugo mesto na tabeli, dok je Kaha sa skorom 2-3 četvrta. U četvrtak igraju Žalgiris (3-1) - Himki (2-2) (18,45) i Makabi (3-1) - Prokom (0-4).

Prvi koš u prepunoj i dobro poznatoj atmosferi dvorane "Pioniru" postigao je Đekić i to trojku, ali posle toga iskusni San Emeterio preuzima stvar u svoje ruke i bez promašaja iz igre vrlo brzo stiže do dvocifrenog učinka čime je omogućio maksimalnu prednost (16:25) tima koji vodi Duško Ivanović. Za to vreme jedina svetla tačka u timu Vlade Jovanovića bio je Lafajet sa šest poena.

Međutim, u drugoj četvrtini se razigrao Džejms Gist, a Lafajet je sa "alej apom" digao "Pionir" na noge. Ubrzo je usledila trojka Kecmana, pa koš uz faul Džavaija, čime su "crno-beli" za kratko vreme preokrenuli rezultat (34:33). Do kraja poluvremena se igralo koš za koš, ali je srpski šampion uspeo da se odlepi na +4 i na veliki odmor ode sa prednošću od 42:38.

Zanimljivo je da je Partizan imao čak 11 skokova više (25:14) od Španaca što je i jedan statističkih podataka koji doneo rezultatsku prevagu na stranu domaćeg tima.

Otvorena, brza i duelima jaka igra nastavljena je u trećoj četvrtini. Sjajan uvod Partizana u drugo poluvreme, Veseli je zakucao za 44:38, ali Kaha uzvraća serijom 10:2 i tim iz Vitorije ponovo prelazi u vođstvo (48:46) u 26. minutu igre. Do kraja je viđena rezultatska klackalica, pa se u poslednji deo igre krenulo od "nule" - 56:56.

Amerikanac Logan otvario je četvrtinu trojkom i promovisao sebe u prvog strelca utakmice (14p). Naredna dva napada Partizan ne koristi, a Barać pravi mini-seriju od 5:0 i posle samo minut Kaha ima značajnu prednost - 61:56. Ni posle uzetog tajm-auta Partizan ne može da nađe put do koša gostiju, a agonija njegovih igrača nastavljena, pošto puna četiri minuta srpski šampion igra bez postignutog koša. To je iskusna španska ekipa koristila, smirenim napadima puštala je da vreme teče i pokušavala da kazni svaku grešku protivnika.

U redove Partizana uvukla se nervoza, lopta jednostavno nije htela u koš, a razlika u korist Španaca rasla je iz minuta u minut. Na ruku Kahi išlo je i to što su "crno-beli" brzo ušli u bonus, a u tim trenucima se raigrao i prvi centar tima Vitorije Stanko Barać (17p), koji je sa šest koševa u nizu svom timu obezbedio prednost od 66:56 na 5,5 minuta pre kraja meča.

Prve poene za domaćina postigao je Lafajet sa slobodnih bacanja na polovini četvrtine. Partizan je ipak uspeo da se konsoliduje i vrati u meč sa pet vezanih poena Kecmana (63:69) tri i po minuta pre kraja. Odgovornost na sebe preuzima Kecman koji košem uz faul vraća Partizan samo na -3 (66:69).

Kada je Džavai, na minut i po do kraja postigao koš za 68:69, "Pionir" je prosto proključao što je sada unelo nevozu u ekipi gostiju, dok su domaći igrači prosto "leteli" po terenu. Španski šampion ne koristi još jedan napad u nizu, da bi Gist svojim 12. poenom 37 sekundi pre kraja potpuno preokrenuo rezultat (70:69). U narednom napadu poništen je koš San Emeterija zbog koraka, nakon čega je usledila prava eksplozija i ludnica na tribinama "Pionira".

Kecman je u narednom napadu promašio oba slobodna bacanja, ali se sjajni Džavai izborio za loptu i odbio je ponovo do Kecmana, koji je fauliran. Ovaj put Kecman je bio siguran za 72:69 na 14 sekundi do kraja meča. Potom su San Emeterio i Gist bili sigurni u penal završnici, da bi na kraju Nemanja Bjelica promašio šut za izjednačenje.

Ovo je bio još jedan veliki podvig "crno-belih", koji je protiv španskog šampiona, pet minuta pre kraja meča gubio sa 11 poena razlike i uspeo je da se vrati u igru, pre svega zahvaljujući seriji Kecmana, i ostvari veliku pobedu.

Na kraju je najefikasniji bio Džejms Gist sa 14 poena, Džonatan Džavai dodao je 13, a Dušan Kecman 12. Na drugoj strani Barać je ubacio 17 koševa uz sedam skokova, dok je San Emetereio postigao 14, koliko i Logan.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online