Petak 31. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 19.07.2013.
23:49
oks.org.rs A

EYOF: Srebro za srpske odbojkašice

Odbojkašice Srbije su osvojile srebrnu medalju na XII Letnjem EYOF-u u Utrehtu. Bolja u finalu je bila Slovenija rezultatom 3:1 (25:22, 25:15; 24:26; 35:33).

 Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije u Utrehtu
 

U veoma izjednačenoj borbi u prvom setu, gde se igralo poen za poen, pri rezultatu 24:22 Slovenija je iskoristila prvu set loptu i nakon slabog prijema Srbije povela 1:0 u setovima.

Drugi set je počeo vođstvom Srbije, naše devojke zaigrale su maksimalno požrtvovano, ali su Slovenke uspele da preokrenu rezultat i na prvi tehnički tajm aut odu sa prednošću 8:5. Posle toga je došlo do pada u igri odbojkašica Srbije, Slovenija je “hvatala“ sve u polju i uspevala da pročita naše napade, pa je drugi set završen sa 10 poena razlike u korist naših rivalki.

U trećem setu je Srbija prvi put otišla na drugi tehnički tajm aut sa prednošću (16:15). Ekipe su se do kraja seta više puta smenjivale u vođstvu pa se ušlo u neizvesnu završnicu gde su naše devojke posle nekoliko dobrih napada Tijane Bošković uspele da smanje rezultat na 2:1 u setovima.

Izabranice selektora Marijane Boričić su ušle mnogo odlučnije i motivisanije u četvrti set, što se odmah odrazilo i na rezultat pa su na prvom tehničkom tajm autu imale 4 (8:4), a na drugom 6 (16:10) poena prednosti. Ipak, Slovenke se nisu predavale i uspele su da izjednače na 18:18. Set je ušao u izuzetno neizvesnu završnicu i posle niza neiskorišćenih set lopti sa obe strane, Slovenija je osvojila odlučujući poen i rezultatom 35:33 osvojila četvrti set, a samim tim i zlatnu medalju.

"Rekla bih da smo utakmicu izgubili u prva dva seta. Čestitam devojkama na borbenosti, uspele su da se vrate posle 0:2, da se dignu, ali ipak nismo uspeli da napravimo preokret. Slovenke imaju najbolju odbranu od svih ekipa učesnica EYOF-a, a njihova dobra odbrana nam je otežala napad. Kada ni odlične napade ne završiš poenom, psihošloški je sve teže i teže tokom utakmice. Čestitke Sloveniji, njihove igračice nisu ispadale iz ritma čak i kada su gubile. I dalje mislim da smo bolje, ali to nismo uspele da dokažemo u ovom finalu", rekla je selektor Marijana Boričić po osvajanju medalje.

Subota 20.07.2013. 11:04
Cestitke devojkama,iako mislim da ni jedna kadetska generacija nije bila blize zlatnoj medalji.Nedostajala im je mentalna snaga koju ima nas Nole.Zato su pokojna Gencic i gosp.Pilic zlatna vredni za njegove danasnje uspehe.Boricicu uvedi psihologa u ekipu ,je sa decom se slabo radi po tom pitanju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online