Nedelja 2. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 30.04.2011.
19:40
Vestionline A

Stević trijumfovao na "Kupu gradonačelnika" u Moskvi

Ivan Stević, reprezentativac Srbije, član Partizan „Pauer muva“ pobedio je na trci "Kup gradonačelnika“ u Moskvi u kategoriji 1.2 (148 km) za olimpijske bodove i osvojio je 40 poena!

U sprintu grupe od sedam vozača, Stević je bio brži od člana ruskog profi tima Itera Kaćuša Ksjakova, dok je treće mesto osvoio bicilista iz moskovskog Dinama!

"Videlo se na trci u Grčkoj i posebno na dve trke "Banjaluka – Beograd“ da Stević "ima noge“ za pobedu, ali je u nekoliko slučajeva taktički pogrešio i nije se našao na postolju", kaže selektor Radiša Čubrić.

"U Moskvi je vozio izvanredno, taktički besprekorno i veoma mudro, nije se mnogo eksponirao i u sjajnoj završnici došao je do pobede! Odlično su vozili i ostali biciklisti Srbije, posebno Nebojša Jovanović koji je bio u svakom begu. Mislim da je u prvih 20 došao i mladi crno beli as Jovan Zekavica. Bilo je lepo videti Stevića na pobedničkom postolju ispred Univerziteta Lomonosov i nadam se dobrim vestima i sa ostale dve jednodnevne trke kao i etapne trke "Pet krugova oko Moskve“.

Na ovoj trci startovalo je oko 140 biciklista iz 11 zemalja. Steviću je ovo treća trka ove godine na kojoj je osvojio svetske bodove. U prvom delu trke „Banjaluka – Beograd“ zauzeo je sedmo mesto i osvojio šest bodova, u drugom delu bio je šesti i zaradio je osam poena. Od srpskih biciklisti osam svetskih bodova osvojio je i Žolt Der reprezentativac kragujevačkog Radničkog na trci „Oko Grčke“ za pobedu u
u drugom delu druge etape.


U reprezentaciji na seriji trka u Moskvi voze Ivan Stević, Nebojša Jovanović, Esad
Hasanović, Nikola Kozomara, Jovan Zekavica (svi Partizan „Pauer muv“) i Dragan
Spasić čiji je matični klub Železničar MBN. 

Prošle godine na "Kupu gradonačelnika“ je pobedio Žolt Der i osvojio 40 svetskih
bodova. Druga trka je 1. maja „Memorijal Oleg Djačenko“ gde je Stević lane stigao
peti i osvojio deset bodova. Treća trka je „Velika nagrada Moskve“ 2. maja i 2010. je slavio Esad Hasanović i doneo na konto Srbije 40 svetskih bodova a Stević je bio sedmi i osvojio je šest poena. Ukupno na ove tri trke Srbija je prošle godine osvojila 96 svetskih bodova!


Od 5. do 9. maja voziće se etapna trka u kategoriji 2.2 za olimpijske bodove „Pet
krugova oko Moskve“. Najbolje plasmane u etapama prošle godine imao je Der koji je bio šesti u drugoj i petoj etapi i sedmi u četvrtoj. Sedmi je bio i Stević u petoj etapi. Der je završio deveti u generalnom plasmanu. 

Ukupni nagradni fond na ove četiri trke je oko 40.000 evra. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online