Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.06.2011.
20:51
Vestionline A

Vaterpolisti Partizana u finalu Evrolige

Vaterpolisti Partizana plasirali su se u finale završnog turnira Evrolige, koji se igra u Rimu, pošto su u polufinalu nadigrali zagrebačku Mladost rezultatom 12:9 (2:1, 4:1, 2:3, 4:4). Crno-beli će u subotu igrati protiv Pro Reka iz Đenove, koji je sa 9:4 (3:1, 2:0, 1:1, 3:2) pobedio Budvu.

Vaterpolisti Partizana na pragu titule evropskog šampiona

"Crno-beli" će u finalu u subotu od 21 čas igrati za evropsku titulu protiv italijanske ekipe Pro Reko koja je pobedila Budvu rezultatom 9:4 (3:1, 2:0, 1:1, 3:2).

Titulu u Evroligi brani upravo Pro Reko. Partizan je u istoriji kluba osvojio šest titula šampiona Evrope.

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Stefan Mitrović i Aleksandar Radović sa po tri pogodaka, dok je kapiten reprezentacije Srbije i bivši igrač crno-belih Vanja Udovičić dva puta bio strelac za Mladost.

Uvodni minuti meča protekli su bez golova, a Partizan je poveo preko Nikole Rađena. Na 2:0 povisio je Stefan Mitrović. Do kraja prve četvrtine Mladost je smanjila prednost crno-belih pogotkom Ivana Buljubašića, u periodu kada je imala igrača više.

U drugoj deonici zagrebački klub je prvi postigao gol i izjednačio na 2:2, ali je i taj period igre pripao crno-belima. Izabranici trenera Igora Milanovića do poluvremena četiri puta su savladali golmana Josipa Pavića, za 6:2. Precizni za Beograđane bili su Duško Pijetlović, ponovo Stefan Mitrović i dva puta Aleksandar Radović.

Posao crno-belima olakšao je centar Mladosti Igor Hinić, koji je zbog tri lične greške isključen do kraja meča.

Treća četvrtina pripala je hrvatskoj ekipi, a najveće zasluge za to pripadaju golmanu Paviću koji je odlično branio. Mladost je u poslednjem periodu meča po treći put postigla prvi gol u četvrtini, ali ni tada nije uspela da stigne prednost Partizana.

Na dva gola zaostatka - 6:8, smanjio je Vanja Udovičić svojim drugim pogotkom, međutim, Miloš Korolija je već u sledećem napadu pogodio za Partizan. Četiri minuta pre kraja crno-beli su stekli maksimalnu prednost od pet golova, a sigurnom igrom nisu je "prokockali" do kraja meča.

Susretu beogradskog i zagrebačkog tima u bazenu Foro Italiko u Rimu
prisustvovalo je oko 2.500 gledalaca. Među njima našla se i grupa navijača Partizana koji su doputovali iz Srbije.

Trener vaterpolista Partizana Igor Milanović bio je veoma zadovoljan pobedom nad Mladošću i plasmanom u finale Evrolige, ali je istakao da još uvek ima prostora za napredak u igru crno-belih. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online