Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.07.2011.
14:59
Vestionline A

Vaterpolisti Srbije u četvrtfinalu SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Šangaju pošto je savladala selekciju Australije rezultatom 12:9 (5:3, 2:1, 3:2, 2:3) u poslednjem trećem kolu B grupe.

Srbija je tako obezbedila sebi četiri dana odmora do naredne utakmice, u utorak 26. jula, kada će igrati četvrtfinalni duel sa pobednikom utakmice osmine finala u kojoj se sastaju Japan i Nemačka.

Mejtlend je na početku meča doveo Australijance u prednost od 1:0, ali je ubrzo zatim Filip Filipović het-trikom preokrenuo u korist Srbije - 3:1. Od tog trenutka, pa sve do kraja utakmice izabranici Dejana Udovičića imali su incijativu i rezultatsku prednost koju su zasluženo zadržali do kraja utakmice. Najveću prednost Srbija je imala sredinom treće deonice kada su "delfini" poveli 9:4.

Najuboitiji strelac Srbije na današnjem susretu bio je Filip Filipović sa pet golova, po dva su postigli Vanja Udovičić, Duško Pijetlović i Stefan Mitrović, dok je Andrija Prlainović jednom zatresao mrežu "kengura".

Na drugoj strani, Australiju je predvodio trio Mejtlend, Miler, Kempbel sa po dva gola, a jednom u strelce upisali su se Vuds, Janger i Hauden.

Srbija tako sa maksimalnim učinkom od tri pobede završava grupnu fazu takmičenja i igraće u četvrtfinalu sa pobednikom duela osmine finala u kojem se sastaju Japan i Nemačka.

Četvrtfinalni duel igraće se u utorak 26. jula sa početkom od 9,20 sati po srednjeevroskom vremenu. 

Vaterpolisti Crne Gore ubedljivo su savladali selekciju Kazahstana rezultatom 16:5 (5:2, 5:0, 2:0, 4:3) u poslednjem trećem kolu A Svetskog prvenstva u Šangaju.

U utakmici u kojoj se pitanje pobednika nije postavljalo nijednog trenutka najbolji je bio Aleksandar Radović sa četiri gola. Po dva su postigli Draško Brguljan, Filip Klikovac i Darko Brguljan, dok su se po jednom upisali Damjan Danilović, Nikola Vukčević, Milan Tičić, Nikola Janović, Aleksandar Ivović i Antonio Petrović.

U timu Kazahstana tri gola postigao je Žiljajev, dok je dva puta pogodio Gubarev.

Crna Gora će u osmini finala igrati sa trećeplasiranom ekipom iz B grupe, Rumunijom ili Kinom, dok je direktan plasman u četvrtfinale izborila Mađarska koja je u poslednjem kolu savladala Španiju 12:11.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online