Nedelja 26. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 20.05.2012.
14:51
Mondo A

Čavić: "Letim" ka zlatu na EP

Najbolji plivač Srbije Milorad Čavić sa optimizmom dočekuje start EP u Debrecinu i ističe: "Vreme 51,6 sekundi na 100 metara delfin zadovoljilo bi me zbog priprema za OI u Londonu".

Puca visoko - Milorad Čavić

Dva meseca rada sa starim trenerom Majkom Botomom u Mičigenu vratili su samopouzdanje Miloradu Čaviću. Najbolji srpski plivač želi da leti bazenom na Olimpijskim igrama u Londonu. Zato će mu EP u Debrecinu, koje startuje u ponedeljak, odgovoriti da li je na pravom putu.

"Zdrav sam, leđa me ne bole, super sam trenirao poslednja dva meseca u Americi. Lepo se osećam, čak sam sebe prijatno iznenadio prošle nedelje kada sam na jednom malom takmičenju neozbiljnim plivanjem isplivao 100 m delfin za 52,6 sekundi. Potrebno je samo malo da popravim start, okret, da se obrijem. To je lepa prognoza za Debrecin", istakao je za "Novosti" Čavić i dodao da na EP ima visoke ciljeve.

"Pucam na zlato na 'stotki'. Konkurencija nije toliko jaka, jer ne dolaze vicešampion sveta Poljak Černijak, Rus Korotiškin... Najbolje vreme na listi ima Rus Konovalov 51,9 sekundi. Verujem da mogu da ostvarim 51,6 sekundi, što bi me veoma zadovoljio zbog priprema za London. Na "pedesetici" ću imati dosta konkurenata, jer će plivati i sprinteri, koji se takmiče na 50 m kraul".

Čavić je rekao da će se oprobati i u trci štafeta.

"Ne znam šta da očekujem, ali me uzbuđuje trka na 4x100 metara kraul, koji nisam plivao još od Pekinga 2008. Kako verujem da mi je ovo poslednja godina, red je da otplivam štafetu i da popravimo rekord. U mešovitoj nemamo jakog leđaša. Ako i plivam, to može da bude samo delfin".

Upoređujući pripreme za Peking 2008. i sadašnje za London rekao je da ima mnogo bolje rezultate ove sezone.

"Rezultati na treninzima govore da sam sada mnogo brži. Pre četiri godine sam zbog leđa preskakao svaki treći trening, a sada ne. Ipak, ne znam koliko će sve to značiti za Igre. Dugo me nije bilo na takmičenjima".

Čavić ističe da su mu glavni aduti pred vaše četvrte Olimpijske igre u karijeri mudrost i iskustvo.

"Nemam energiju kao kada sam imao 20 ili 24 godine, ali sada verujem da će me iskustvo izgurati na nivo koji ranije nije bio moguć. Sada se osećam bolje, sigurnije. Uostalom, 75 odsto sportista na Igre dolazi fizički spremno, a od njih samo 15 odsto i psihički. Ja verujem da sam psihički spreman".

Srpski as smatra da u Londonu može do dobrog rezultata - neke od medalja.

"Dugo me nije bilo i ne mogu da procenim kakav sam. Ali idem na medalju. Mislim da ću u Londonu uspeti da plivam ispod 51 sekunde. U tom slučaju, sigurno sam na postolju. Za zlato će biti potrebno 50,5 sekundi".

Čavić još uvek dobro pamti kako je za stotinku ispustio olimpijsko zlato u Pekingu. Kaže da u Londonu neće ponoviti isti propust.

"Posle EP u Debrecinu akcenat na pripremama će biti na tehnici i taktici, naročitio kako ću se ponašati u poslednjih 15 metara. Svakog dana vežbam i ulaz u cilj, tako da ovog puta to neće biti problem. U junu ćemo raditi i na brzini", rekao je Milorad Čavić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online