Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 08.08.2012.
18:00
Beta A

Srbija sjajnim preokretom do polufinala

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas Australiju rezultatom 11:8 (2:3, 2:4, 2:1, 5:0) posle fantastičnog preokreta u poslednjoj četvrtini, čime se plasirala u polufinale na Olimpijskim igrama u Londonu.

Najefikasniji sa tri gola - Filip Filipović

Srbija je sa dva gola Gocića dobro počela meč i delovalo je da će odigrati još jednu rutinsku utakmicu. Vaterpolisti Australije su, međutim, uzvratili i sa tri gola, koje su postigli Tomas Volan, Džejmi Bedsvort i Ris Hauden, preokrenuli rezultat.

U toj deonici srpski vaterpolisti su četiri puta u napadu imali igrača više, ali su to uspeli da iskoriste samo jednom. Glavni problem srpskih vaterpolista iz prve četvrtine je bio slaba realizacija sa igračem više, a nastavio se i u drugoj deonici.

Australija je postigla četvrti gol preko Tima Klelanda, a vrlo brzo Bidsvort je povisio na 5:2. Filip Filipović uspeo je da smanji na 3:5, a to je bio prvi gol za srpsku reprezentaciju posle više od pet minuta igra. Riči Kembel ubrzo je ponovo vratio tri gola prednosti za Australiju.

Filipović koji je u toj deonici bio jedini raspoloženi srpski reprezentativac, ponovo je uspeo da smanji na 4:6, ali je Kembel ponovo bio siguran i posle samo nekoliko minuta vratio tri gola prednosti Australiji, koja je drugu četvrtinu dobila sa 4:2.

U trećoj četvrtini selektor Dejan Udovičić napravio je izmenu golmana, tako da je umesto Slobodana Sora na gol stao Gojko Pijetlović. To se pokazalo kao dobar potez. U toj deonici povela je Srbija golom Vanje Udovičića, ali je uzvratio Bili Miler.

Nešto kasnije Andrija Prlainović postigao je prvi gol na utakmici i smanjio rezultat na 6:8. To je bila i prva deonica koju je Srbija dobila od početka meča i to sa 2:1.

Četvrta četvrtina bila je odlučujuća i u njoj su srpski vaterpolisti pokazali šampionsku igru. Počelo golom Duška Pijetlovića, a nešto kasnije Andrija Prlainović svojim drugim golom na meču uspeo je izjednači rezultat. Srpska reprezentacija je u toj četvrtini mnogo bolje igrala odbranu nego u prethodnom delu meča.

Srbija je uspela da povede trećim golom Filipovića, prvi put posle početnog vođstva u prvoj četvrtini. Snažna odbrana odrazila se i na veći broj isključenja, tako da je kapiten Vanja Udovičić zbog tri isključenja završio utakmicu.

Pobedu je potvrdio Milan Aleksić golom iz daljine i doneo Srbiji nedostižnu prednost od 10:8. Isti igrač odlično je odigrao odbranu u sledećem napadu Australije, tako da je Srbija uspela da sačuva prednost. Potom se Aleksić potrudio da otkloni sve nedoumice i golom na minut i 20 do kraja doneo tri gola prednosti.

Srpski vaterpolisti su, ukupno gledano, na svom nivo u odigrali samo poslednje dve Četvrtine, ali to je ovoga puta bilo dovoljno da ukupnim rezultatom 11:8 obezbede polufinale na OI u Londonu.


Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Filip Filipović sa tri gola, dok su po dva gola postigli Živko Gocić i Andrija Prlainović. Za Australiju po dva gola postigli su Riči Kembel i Džejmi Bedsvot.

Srbija će u polufinalu, koje je na programu u petak, igrati protiv Italije koja je pobedila Mađarsku sa 11:9, dok će se u drugom polufinalu sastati Hrvatska koja je pobedila SAD 8:2, i Crna Gora koja je nadigrala Španiju istim rezultatom 11:9.

Rezultati četvrtfinala:

Hrvatska - SAD 8:2
Španija - Crna Gora 9:11
Italija - Mađarska 11:9
Australija - Srbija 8:11

POVEZANE VESTI

Sreda 08.08.2012. 18:56
Svaka čast, SRBIJAAAAAAAAAAAAAAA....
Sreda 08.08.2012. 20:26
VELIČINA POBEDNIKA JE I U TOME ŠTO POŠTUJE POBEĐENOG. TO SE OČITAVALO I U PRVIM IZJAVAMA NAŠIH VATERPOLISTA ŠTO I H UZDIŽE I POTVRĐUJE KAO PRAVE OLIMPIJCE I ČASNE PREDSTAVNIKE SVOJE DRŽAVE KOJI SVOJ PATRIOTIZAM DOKAZUJU U BAZENU I TO PROTIV RIVALA ČIJE DRŽAVE MNOGO VIŠE ULAŽU U SPORT. BRAVO MOMCI. ZA NAS STE VEĆ NA POBEDNIČKOM POSTOLJU !
Sreda 08.08.2012. 20:46
E tako se to radi, kratko ali jebitacno. Bravo, tako se bori za zemlju. I da ste izgubili kod mene imate debeo kredit, ali nijednog trenutka nisam sumnjao da ce da preokrenu. ZMAJEVI!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online