Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 12.08.2012.
18:12
Beta A

Udovičić: Bilo bi nezasluženo da smo ostali bez medalje

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da je ponosan na svoje igrače što su osvojili bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu i ocenio je da bi bilo nezasluženo da se ekipa vratila u Beograd bez odličja.

Ponosan - selektor Dejan Udovičić

"Ponosan sam na ove momke, čestitam im od sveg srca. Prošli smo celo leto zajedno, težak period i mislim da bi bilo apsolutno nezasluženo, s obzirom na sve što smo do sada pokazali, da se u Beograd vratimo bez medalje", rekao je Udovičić posle trijumfa u meču za treće mesto.

Srbija je pobedila Crnu Goru sa 12:11, iako je gubila tri razlike pred kraj meča. "Delfini" su i u četvrtfinalu stigli tri razlike protiv Australije.

"To ove momke čini šampionima, zato je meni čast što ih treniram. Vrhunski su ljudi, kvalitetni i kad svi misle da je nemoguće vratiti se, oni veruju", kazao je Udovičić.

Srbija je meč završila bez isključenih trenera, pomoćnog trenera i nekolicine igrača, a izveštači i posmatrači imali su primedbe na suđenje.

"Ništa nisam rekao posle polufinala, jer nisam hteo da narušim mir, ali mislim da su poslednje dve utakmice (Italija i Crna Gora) sramota. Nismo imali zamenu... Nije to problem, mi smo jednostavno bili fokusirani na sebe same i da pružimo maksimum... Ako smo čisti prema sebi, zadovoljni smo koje god mesto da osvojimo", rekao je selektor.

Kapiten Vanja Udovičić čestitao je svim igračima što su uspeli da se vrate u meč i zahvalio se svima iz tima, medijima i javnosti.

"Prvenstveno želim da se zahvalim svakom saigraču ponaosob i da mu čestitam. Posle ovakve partije, u kojoj su, pretpostavljam, svi izgubili nadu i već se pripremili na alibi scenario, da smo uspeli da se vratimo. Hvala stručnom štabu koji je verovao...hvala i vama koji nas pratite sve vreme, hvala onima koji su došli u London, a posebno onima koji nisu mogli da dođu, a koji su verovali sve dane, trenutke, minute", rekao je emotivni kapiten posle meča.

"Velika je stvar kada ne igrate dobro, a kada dobijate. Smatram da je to odlika velikih šampiona. Posle izgubljenog polufinala smo smogli snage da se vratimo i u ovakvoj utakmici trijumfujemo. Predivno je kada se takmičenje završi pobedom", rekao je Udovičić.

Reprezentativac Srbije ocenio je da je njegov tim slabije odigrao drugu nedelju nego prvu, ali da je tim pokazao da je šampion.

"Mesto nam je tu gde jeste, bez obzira što smo drugu nedelju odigrali slabije nego prvu. Mogu reći da smo pokazali, bez obzira na sve oscilacije, da smo šampioni, da možemo da igramo bez trenera, bez igrača i sa rezervnim golmanom u igri, i da možemo ako treba i protiv tima, protiv sudija i publike", rekao je Vanja Udovičić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online